4m3/u filterpomp voldoende voor warmtepomp?

Forums Verwarming 4m3/u filterpomp voldoende voor warmtepomp?

Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door Profielfoto van bmweetje3 bmweetje3 4 maanden, 1 week geleden.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Koop eenvoudig uw zwembad

Zwembad.eu


 • Auteur
  Berichten
 • #315199
  Profielfoto van boeboey
  boeboey
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 1
  Beantwoord : 0

  Aspirant lid

  Hoi,

  We hebben voor de kids een rond intex zwembadje gekocht (3,66 x 84cm) met 32mm aanlsuitingen. Het bijhorende patroonfiltertje heeft 2 maanden goed werkt geleverd maar gaan we vervangen door een zandfilterpomp. We hebben er nu eentje besteld van 4m3/u (maar als deze onvoldoende is, kan ik die nog terugsturen en inruilen voor een zwaarder model).

  De kindjes vinden het water wat koud dus zouden we iets van verwarming willen aansluiten (elektrisch of warmtepomp). Is onze filterpomp zwaar genoeg om een warmtepomp op aan te sluiten? Of gaan we problemen krijgen met uitvallen van de warmtepomp?

  #315203
  Profielfoto van Sylvester
  Sylvester
  Moderator
  Vragen gesteld : 30
  Beantwoord : 3612

  Zwembad-orakel

  Dan moet je even informeren bij de verkoper, voor welk debiet die warmtepomp geschikt is.

  #315230
  Profielfoto van bmweetje3
  bmweetje3
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 19
  Beantwoord : 459

  Zwembadspecialist

  Een warmtepomp is ook electrisch, maar ik denk dat die nieuwe pomp al te licht is. Je moet eerst kijken welke warmtepomp je wilt kopen, die heeft een minimale flow nodig. daar moet je bij de aanschaf van jou pomp rekening mee houden. Een zwaardere pomp met filter is alleen maar beter, stel je besluit nog eens wat zonnecollectors te plaatsen dan heb je ook een zwaardere pomp nodig. Zeker bij aanschaf van een pomp moet je goed nadenken wat wil je daarmee gaan doen. Dus eerst kijken wil je een warmtepomp, hoeveel heeft die minimaal nodig en koop je pomp dan zwaar genoeg rekening houdend dat er een filter en wat slangen en bochten bij komen.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.