aanleg zwembad 6*3.5*1.5

Forums Zwembaden aanleg zwembad 6*3.5*1.5

Dit onderwerp bevat 4 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  bmweetje3 6 jaren, 3 maanden geleden.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Koop eenvoudig uw zwembad

Zwembad.eu


 • Auteur
  Berichten
 • #258665

  bmweetje3
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 22
  Beantwoord : 636

  Zwembadautoriteit

  Het plan van aanpak,
  We zijn bijna zover dat we het gat gaan graven en de vloer en muren gaan maken. Nu ben ik van het idee afgestapt om 2 bodemputten te maken maar 2 aanzuigpunten aan de onderzijde muur te maken. Het zwembad krijgt een overloop aan 1 zijde met een buffertank waar ook een zuigpunt in komt voor de retour. Ik wil alle 3 de punten een leiding geven van 63mm tot aan de plaats waar de pomp en filter komen. 1 zuigpunt in het zwembad wil ik gaan gebruiken voor mijn zonneverwarming en meet en regel systeem voor chloor en ph.
  Dit laatste systeem wordt niet door de pomp/filter van het zwembad gebruikt maar hier wil ik 2 aparte circuits van maken. De aanvoer vanuit het zwembad via een aanzuigpunt krijgt een kleine pomp die continu draait en de meet en regelinstallatie voor de chloor en ph van water voorziet. De zonnecollector(s) worden gevoed door een cv pomp met expansievat en de warmte wordt overgedragen door een warmtewisselaar die in de leiding van de meting en collector(s)zit.
  De reden van deze gescheiden circuits zijn dat de grote pomp met filter achter het zwembad komt te staan ver weg van de overkapping met terras. De zonnecollector(s)komen op het platte dak van de garage en dit is weer aan de voorzijde van het zwembad dus als ik dit allemaal door dezelfde pomp wil laten doen krijg ik te veel meters leiding en hoogte verschillen. Nog een reden is dat de regelkast chloor/ph continu stroming moet hebben voor een goede werking en icm met de zwembad afdekking hoeft de grote pomp geen 24 uur aan te staan op vol vermogen, deze zal geregeld gaan worden met een frequentieregeling.
  Het circuit van de zonnecollector krijgt een automatische regeling op temperatuur.
  De meeste spullen zijn al gekocht zoals een electrische afdekking, een meet en regelinstallatie en filter met pomp en een electrische afsluiter/klep. De werking zal zijn als de afdichting dicht gaat stopt de aanvoer naar de buffertank via de overloop en de pomp zal op een lager toerental gaan werken of helemaal stoppen als dit kan ivm filtering. De meting en sturing van de chloor en ph zal 24 uur werken icm eigen kleine pomp. De verwarming met zonnecollector(s) zal zelfregelend zijn icm een warmtewisselaar.
  De aansturingen en regelingen voor diverse taken zal gaan gebeuren met een arduino.
  Een heel plan waarbij ik zeker nog wat vragen zal hebben en tips zijn altijd welkom.

  1 vraag heb ik al, de retour naar de inspuiters wil ik ook 63mm maken tot aan de inspuiters zelf, of heeft dit weinig zin en kan ik dit meteen 50mm maken. Als leidingen wil ik de flex pvc slangen gebruiken die inwendig ook glad zijn.

  Hieronder nog wat aankopen die ik wil gaan gebruiken,
  het rolluik nog in onderdelen.

  filter,

  pomp,

  meet en regeling chloor en ph,

  electrische afsluiter/klep,

  #258666

  Rob4b4
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 5
  Beantwoord : 166

  Zwembadspecialist

  Kloppen de maten in de titel (6*3.5*1.5) wel. De geplande instalatie, geplande buisdiameter en lamellendek lijken me een beetje overkill voor deze afmetingen.
  Het lamellendek op de foto is al 6meter breed (3x schutting) of wil je dit in de breedte toepassen?

  Voor deze afmetingen is een 10 kuubs pomp en 50mm leidingwerk afdoende. zeker als je het wilt opsplitsen. Als ik het goed zie heeft de pomp ook een wartel voor 50mm

  #258670

  Sylvester
  Moderator
  Vragen gesteld : 32
  Beantwoord : 3981

  Zwembad-orakel

  Je moet toch ook oppassen met een doseersysteem op deze manier te plaatsen.
  Een tweede circuit met kleine circulatie is volgens mij niet goed. Als de filterpomp stilstaat, en je hebt toch 24/7 het doseersysteem werkende, heb je geen goede menging van de producten.
  Het doseersysteem moet wel degelijk in het filtercircuit zitten.

  #258671

  bmweetje3
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 22
  Beantwoord : 636

  Zwembadautoriteit

  Rob,
  de maten kloppen ,dit rolluik wordt over de breedte geplaatst. Het rolluik is 7 meter dus dat word een meter ingekort.
  De pomp die ik al heb heeft inderdaad 50 mm wartels maar deze zal waarschijnlijk vervangen gaan worden. Ik wil graag met een frequentie regelaar gaan werken en deze pomp is daar niet geschikt voor dus er een andere pomp. Omdat de leidingen onder de grond komen wil ik toch graag meteen de 63mm gebruiken, je weet maar nooit wat de plannen in de toekomst worden of je misschien nog wat extra`s gaat gebruiken waarbij je dan wel een aanvoer van 63mm nodig hebt.
  Alvast bedankt voor de opmerkingen.

  Gr Jack

  #258672

  bmweetje3
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 22
  Beantwoord : 636

  Zwembadautoriteit

  Sylvester,

  Daar heb je gelijk in met dat doseren, dan blijft alleen de mogelijkheid om de filterpomp continu te laten draaien maar als het dek dicht is moet deze op een lagere snelheid gaan draaien. het verwarmings circuit wordt toch iets aparts omdat de filterpomp aan de andere kant komt te staan. Bedankt alvast voor het meedenken.

  Gr Jack

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.