Aannemers zijn niet van hun woord

Forums Zwembadbouwer, installateur / vakman gezocht Aannemers zijn niet van hun woord

Dit onderwerp bevat 5 reacties, heeft 6 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Bart Gabriëls 1 jaar, 2 maanden geleden.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
Koop eenvoudig uw zwembad

Zwembad.eu


 • Auteur
  Berichten
 • #314289

  Stovieken
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 5
  Beantwoord : 4

  Aspirant lid

  Hallo , kan iemand mij vertellen waarom aannemers , betoncentrales, enz. De mensen aan het lijntje houden ? Is dat een nationale sport mss? Na enkele telefoontjes en op aanvraag ook mails , zelfs SMS met de belofte een offerte te zullen sturen nog de dag zelf, moet ik jammer genoeg vaststellen dat hier bij nagenoeg niemand iets van in huis is gekomen . Men kan toch niet blijven wachten , bellen, zagen,…op den duur en vooral voor een mens met 2 handen ben je al geneigd alles zelf te doen . Hoe pak je dit aan , zodat men je wel ernstig genoeg neemt of tenminste eerlijk met je is ?

  #314329

  Zodiac
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 18
  Beantwoord : 235

  Zwembadspecialist

  Als je een oplossing hebt, laat maar weten, ik zit in precies dezelfde situatie bij het aanleggen van een oprit. In totaal 6 aannemers gecontacteerd. 4 hebben niets laten weten, de 5de is na 3 weken langsgekomen en nog eens 4 weken later kreeg ik een offerte die zo belachelijk hoog was dat ik bijna omver viel , en de laatste die komt nu vanavond langs.

  Ik weet sowieso al op wat dit zal uitdraaien, ik ga iemand in ‘t zwart de grondwerken laten doen, en dan ga ik meter voor meter mijn rug kapot werken om alles zelf te leggen 🙂

  Succes met de frustratietocht !

  #314454

  Somiador
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 13
  Beantwoord : 128

  Zwembadspecialist

  Ja jongen, ik heb net verbouwd, ik weet wat het is. Probleem is dat het al jaren te goed gaat in de bouw. Ze hebben het maar uit te kiezen.

  Afgezien daarvan, vraag ik mij niet af of het inderdaad tot de zeden van de sector hoort. Wie direct reageert straalt uit dat die geen werk heeft, dus moet je wachten tot de tweede of derde keer voor je reageert.

  Blijven bellen, mailen, langs gaan en vooral: snel facturen betalen. Voor onze tuinpaden en terrassen was de vloerder exact van zijn woord. Onze factuur van de binnenvloeren was na 1 dag al op zijn rekening. De neiging bestaat om tot vervaldatum te wachten “uit wraak” maar dat doe je beter niet. Hoe beter je betaalt, hoe sneller dat de ronde doet.

  #314455

  jev
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 7
  Beantwoord : 60

  Actief lid

  De situatie in de bouw zal in Be niet anders zijn dan in Nl. Er is in de magere jaren veel personeel ontslagen en materiaal-productie is gereduceerd. Met het aantrekken van de economie neemt de vraag onevenredig toe, goed personeel vindt je niet snel meer en materialen worden inmiddels schaars. Kortom: hoge prijzen, toenemende wachttijden en de aannemers kunnen kiezen.

  Ik zie overigens wel een terugloop in vervaldata. Vroeger was het heel normaal dat een rekening op de juiste datum gezet werd met een betaaltermijn van bijv. twee weken. Vorige week echter kreeg ik een rekening onder ogen die twee dagen geantidateerd was met een vervaldatum van een week (dus netto nog maar een dag of 2 de tijd om te betalen).

  #314697

  Carolientje
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 0
  Beantwoord : 1

  Aspirant lid

  Wij zijn met de planning voor nieuwbouw bezig, maar het probleem zit vooral in de levering van de materialen. Voor heipalen en betonplaten is de wachttijd al meer dan 20 weken en we hoorden gisteren dat ook betonklinkers een probleem beginnen te worden. Ik denk dat je aannemers driftig op zoek zijn naar materiaal voor ze je een offerte willen sturen of de offerte niet sturen omdat ze niet kunnen leveren binnen redelijke termijn.

  #314769

  Bart Gabriëls
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 5
  Beantwoord : 10

  Aspirant lid

  Inderdaad, kieskeurigheid van de leveranciers/aannemers.
  Als ze merken dat je er niets van kent (of niet voldoende info geeft), kijken ze er niet naar om.

  Als je onmiddellijk genoeg rand-info geeft (zoals bij een betoncentrale: of de betonmolen kan parkeren naast de put, of een pomp nodig is, welke samenstelling je nodig hebt), zijn ze meestal wel vlot te overtuigen een offerte te maken.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.