Alkaliniteit laag

Forums Onderhoud Alkaliniteit laag

Dit onderwerp bevat 3 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Sylvester 11 maanden, 2 weken geleden.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
Koop eenvoudig uw zwembad

Zwembad.eu


 • Auteur
  Berichten
 • #316542

  Belom
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 9
  Beantwoord : 15

  Aspirant lid

  Ik heb nog maar eens groen water. Ik wou een chloorshock doen maar de alkaline staat heel laag. Ik heb momenteel geen product in huis om de alk. te verhogen. Heeft het dan zin om nu al een chloorshock te doen of kan ik beter wachten tot ik de alk kan aanpassen? Metingen:ph 7,2 vrije chl 2,4 cya 54 alk low, gemeten met een scuba.

  #316553

  Sylvester
  Moderator
  Vragen gesteld : 30
  Beantwoord : 3890

  Zwembad-orakel

  Waarom zou je dat niet kunnen doen? De pH wordt minder stabiel, maar dat zie je dan wel.

  #316555

  Belom
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 9
  Beantwoord : 15

  Aspirant lid

  Ik weet dat de alk invloed heeft op de ph waarde, maar ik wist niet of het ook invloed heeft op de chloor werking. Daarom dacht ik dat ik beter kon wachten tot ik de alk goed had, dan de ph wss weer bijsturen en dan pas een chloorshock doen.
  Ik heb in augustus al bijna 3 weken miserie gehad met groen water. Had ik het eindelijk terug blauw en helder gekregen, warmtepomp opgezet, bubbelfolie erop en lap na een week opnieuw groen water. Terwijl de ph schommelde tussen 7,3 en 7.6 en de chloor op 4 รก 5 stond. Het lijkt erop dat het zonder al die technische snufjes, zoals doseerders enz, moeilijk is om het water gezond te houden.

  #316556

  Sylvester
  Moderator
  Vragen gesteld : 30
  Beantwoord : 3890

  Zwembad-orakel

  Rechtstreeks heeft het weinig invloed op de chloor. Het is vooral onrechtstreeks. pH schommelt, en dan wijzigt ook de werking van de vrije chloor.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.