Aqua delight

Forums Zwembaden Aqua delight

Dit onderwerp bevat 31 reacties, heeft 13 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Ron 1 jaar geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 32)
Koop eenvoudig uw zwembad

Zwembad.eu


 • Auteur
  Berichten
 • #240030

  dm801@hotmail.com
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 1
  Beantwoord : 0

  Aspirant lid

  Geacht forum leden,
  Zijn er hier ook mensen met aqua delight onderwaterLEDverlichting.
  Wij hebben deze verlichting in ons zwembad zitten en niks anders dan problemen
  nou blijkt dat de koeling van de LEDs niet optimaal is zodat deze LEDs erg warm worden en na verloop van tijd hun lichtopbrengst sterk terug neemt. ook blijkt de waterdichtheid van de LEDmodules niet optimaal te zijn hebben al 2 lampen met waterschade.

  heeft iemand deze problemen ook of mischien een oplossing.

  #240031

  Fulaks
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 5
  Beantwoord : 1035

  Zwembadexpert

  Tja, wat wil je, de warmte kan niet weg, en dat is bij LED’s nu net een probleem dat de levensduur zeer sterk beïnvloedt. Powerleds worden vaak van koelvinnetjes voorzien, maar in zo’n onderwaterarmatuur kan de warmte na verloop van tijd niet meer weg. Deze markt is in volle ontwikkeling, er zullen steeds betere LED’s op de markt komen.

  De waterdichtheid van de armaturen is een ander probleem, maar misschien gerelateerd aan de warmte. Hoewel, een klassiek armatuur met zo’n PAR-lamp van 300 watt wordt toch veel warmer…

  Ondertussen zou ik hopen dat de meneer van AquaDelight dit leest, volgens mij heeft hij hier al ettelijke bijdragen geschreven. Ik zal even zoeken wie het is, misschien kan je hem dan via dit forum benaderen.

  #240032

  Fulaks
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 5
  Beantwoord : 1035

  Zwembadexpert

  Gevonden : aqua-delight

  Berichten: 16
  Geregistreerd op: vr feb 06, 2009 7:01 pm

  In ruil zou het voor het forum misschien handig om weten zijn dat jij dan even opvolgt en meedeelt of je probleem met de nodige service en garantie werd opgelost, dan wel of we deze producten voorlopig beter links laten liggen.

  #240033

  Anoniem Vragen gesteld : 0
  Beantwoord : 18

  Aspirant lid

  Beste,

  na een ontwikkeling van 2 jaar in Duitsland, zijn deze lampen momenteel al 4 jaar op de markt en werden er meer dan 4.000 stuks in Benelux alleen al geplaatst.

  Om terug te komen op die warmte: dit klopt. En daarom dat Aqua de-light een patent genomen heeft op de waterdichte lamp die achteraan tegelijkertijd met waterkoeling werkt.

  Wat ik mij echter afvraag: waarom via deze weg "anoniem" reageren? Terwijl je gewoon aan je zwembadbouwer kan vragen om deze lampen IN GARANTIE te vervangen.

  Als onze producten zo slecht zijn, dan vraag ik me af waarom Center Parcs al hun 300W lampen in hun parken, na grondig onderzoek en vergelijkhing van alle aanbieders, door de Aqua de-light aan het vervangen zijn?

  Wij leveren geen anoniem Chinees product, maar een degelijk goed werkend Duits product. Mocht hier enig probleem bij ontstaan, dan kan u zowel ons als uw zwembadbouwer aanspreken om dit snel en professioneel op te lossen.

  AquaTechnics Benelux bvba
  Exclusief import en export van Aqua de-light

  Grote Paepedaelen 6
  B-2840 Rumst
  Belgium
  tel +32 (0)3/289.34.12
  fax +32 (0)3/289.34.05
  info@aquadelight.info
  http://www.aquadelight.info

  #240084

  Marcvo
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 0
  Beantwoord : 1

  Aspirant lid

  Beste,

  Ik installeerde de blauwe led’s en kan maar 1 ding zeggen, ze werken perfect en heb er absoluut nog geen problemen mee gehad.
  Enkel bij de installatie had ik in de transfo een bruggetje dat geen contact gaf en daar heb ik me rot achter gezocht om dit probleem op te lossen, vanaf toen alles perfect.
  Deze blauwe lampen hebben nog extra voordelen, ze zijn niet te fel en verdelen de kleur en het licht op een mooie aangename manier.
  Een groot voordeel is dat deze lampen bijna geen ongedierte aantrekken wat je niet kan zeggen met die witte klassieke lampen.

  Ik zou geen andere meer moeten hebben, ze kosten wat geld maar dat ben je snel vergeten.

  Ik ben zeker voorstander,

  Marc

  #240672

  Anoniem Vragen gesteld : 0
  Beantwoord : 18

  Aspirant lid

  Mag ik misschien even een update geven?

  Ten eerste vind ik het nog altijd raar dat iemand die een probleem met een product heeft, niet zijn zwembadbouwer of importeur contacteert.

  Ten tweede hebben we ondanks reactie op dit forum en het versturen van verschillende e-mails naar die man zijn bovenvermeld adres, GEEN ENKELE reactie terug ontvangen. Ik begin me dan ook serieuse vragen te stellen over dit topic?

  Ten derde zijn we heel blij met de reactie van Marc, want de vele duizenden tevreden klanten horen we natuurlijk niet zo snel op een forum.

  #243625

  robdeb
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 0
  Beantwoord : 13

  Aspirant lid

  Geachte forumleden,

  Eind 2006 heb ik een Aqua De-light LED lamp Wit gekocht bij de firma Alternatief. Deze lamp was bedoeld voor een in aanbouw zijnd huis in Spanje en is dan ook pas eind 2007 in het zwembad geplaatst.
  Vóór de plaatsing en ook na de plaatsing is de lamp kortstondig (minder dan 15 sec.) getest op de goede werking.
  Binnen 1 jaar was de bijgeleverde trafo stuk. Na contact met Dhr. Elbers van Alternatief heeft deze mij heel vriendelijk (na terugsturen van de defecte trafo) een andere zwaardere trafo van 5A gestuurd. (MW PLN-60-12, IP64)
  Moet ik er meteen bij vermelden, dat de lamp heel weinig gebruikt wordt. Eigenlijk alleen in de zomermaanden en dan ook nog wanneer het (uiteraard) donker is.
  Begin augustus van dit jaar ging de trafo weer stuk. Ik heb deze trafo opengemaakt, in de hoop, dat er een zekering in zou zitten, die ik zou kunnen vervangen. Niet dus, maar ik kon wel zien, dat alles binnenin er goed uitzag, zonder corrosie of aanslag.
  De trafo is gemonteerd in een holte van 50x50x50 cm in het terras afgedekt met een plastic deksel. De luchtvochtigheid in die holte kan hoog zijn, maar er kan geen vocht rechtstreeks op de trafo vallen. Overdag kan de temperatuur best oplopen in die holte, maar dan wordt de lamp niet gebruikt en ’s avonds is de temperatuur gewoon omgevingstemperatuur.
  Enkele weken geleden heb ik voor het eerst het zwembad leeg laten lopen om enkele tegeltjes te repareren en het eens goed schoon te maken en heb ik een nieuwe trafo gekocht.
  Deze uitgeprobeerd en nu blijkt, dat 1 van de LED’s stuk is (rechts bovenin), maar……en nu komt het……er zit vocht in de lamp. Heel duidelijk is corrosie op de huisjes van de LED’s en de soldeerpunten rechts onderin te zien.
  De condens is goed te zien, als de zon erop schijnt in de buitenlucht, dus de temperatuur én de druk binnenin het lamphuis toenemen.
  Dhr. Elbers van Alternatief wil mij wel een andere lamp leveren tegen gereduceerd tarief. Dit is voor mij niet voldoende. Dat ik kort geleden pas gezien heb, dat er vocht in de lamp zit, is omdat ik niet ieder jaar 40.000 liter water over de rotsen laat stromen om te kijken of de lamp er nog goed uitziet.
  Feit is, dat in minder dan 3 jaar tijd, bij weinig gebruik, 2 trafo’s stuk gegaan zijn. Waarvan de laatste een extra zware en gemaakt volgens IP64 norm.
  Feit is, dat, waarschijnlijk gelijktijdig met de trafo, een LED stuk gegaan is, die theoretisch een brand duur van enkele tienduizenden uren heeft.
  Het lijkt mij, dat een apparaat, dat volgens de fabrikant voldoet aan de IP68 norm, niet binnen 1 jaar, niet binnen 3 jaar en ook niet binnen nog meerdere jaren vochtig mag worden aan de binnenkant, waardoor LED’s stuk gaan, trafo’s stukgaan en waarschijnlijk binnenkort de hele lamp ophoudt te functioneren.
  Heeft iemand van u daar een andere, of misschien wel dezelfde, mening over?

  vr. gr. Rob de Bruijn

  #243626

  Alternatief vof
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 0
  Beantwoord : 2

  Aspirant lid

  @de heer de Bruijn,

  Zoals in eerder e-mails aangegeven is het voor ons en de fabrikant onmogelijk na vier jaar aan te tonen waardoor het vocht in de lamp is gekomen. De toenmalige garantie periode was 2 jaar. Aqua Delight heeft u, via ons, een coulance aanbod gedaan voor vervanging van de lamp voor het nieuwe type met een garantie van 3 jaar.

  De trafo hebben wij in der tijd kosteloos, als service, vervangen voor een nieuwe. De trafo’s, zo blijkt uit u verhaal, zijn geplaatst op een manier die niet voorgeschreven is. De eerste trafo was een IP32 (for indoor use only) welke u in een bakje onder het terras had geplaatst, de tweede trafo was een IP64 welke u in het zelfde bakje heeft geplaatst. Echter een IP64 aanduiding staat voor volledige bescherming tegen stof en bescherming tegen spatwater. Beide trafo’s zijn dus niet geschikt voor toepassing buiten. De waterdichtheid van het bakje kunnen wij hiervandaan niet inschatten maar het lijkt mij geen IP68 of iets van dien aard. Het is dus zeer aannemelijk dat beide trafo’s in een te vochtige omgeving zijn geplaatst.

  Het is heel goed mogelijk dat de LED defect is gegaan door een defect trafo, andersom is niet mogelijk. Beide trafo’s waren niet geplaatst volgens de geldende voorschriften. Het condensprobleem kan verschillende oorzaken hebben, echter, zoals reeds aangegeven is dat niet meer te achterhalen. Het aanbod van Aqua Delight voor vervanging van de lamp voor minder dan de kostprijs is een naar mijn idee correct aanbod, zeker gezien de situatie.

  Overigens mogen Aqua Delight LED’s enkel met de trafo’s van Aqua Delight worden gebruikt. Als u op eigen initiatief een andere trafo plaatst, loopt u het risico dat deze de leds gaat beschadigen en vervalt de garantie.

  Met vriendelijke groet,
  Dennis Elbers

  Alternatief vof
  van der Valk Boumanweg 184
  2352 JE Leiderdorp
  Netherlands

  Phone: +31 (0)71 582 06 23
  Mobile : +31 (0)6 54 90 30 75
  Fax : +31 (0)71 541 57 05

  E-mail : dennis.elbers@alternatief.com
  Home : http://www.alternatief.com

  #243628

  robdeb
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 0
  Beantwoord : 13

  Aspirant lid

  Geachte meneer Elbers,

  Dank u voor de reactie.
  Laten we het niet meer over de vorige trafo’s hebben. Misschien heeft de laatste trafo wel 1 LED opgeblazen, dit wil ik u best toegeven. Er zijn er nog 8 over; genoeg voor mij.
  Ik heb nu een volledige gecertificeerde, officiële LED trafo van 5 A, volgens de IP67 norm én met koelribben op het aluminium huis. Ik ken de trafo niet, die u nu levert, maar ik stel mij zo voor, dat deze met moeite aan mijn trafo kan tippen. De vorige met IP64 in een plastic behuizing zeker niet.
  Waarschijnlijk levert u alleen lampen aan mensen of bedrijven, die een inpandig zwembad hebben met binnen de 2,5 m een mooie droge ruimte. Die droge ruimte binnen de 2,5 m van het zwembad zult u in zuidelijke landen toch echt niet zo snel tegenkomen.

  Genoeg over de trafo’s

  Dhr. PLT heeft in een e-mail aan mij ook al het garantie argument al uit de kast getrokken. Garantie vanaf moment van aankoop. Of de lamp daarna eerst 1 jaar in de verpakking blijft, wordt niet meegenomen en is geen argument. Heeft u volgens de kleine lettertjes helemaal gelijk in.
  Dhr. PLT kwam óók met de mededeling van “ja, dat is niet meer te achterhalen, we weten het eigenlijk niet hoe er vocht in het huis gekomen is”. Hij had wel een zonder meer briljante theorie, dat het mogelijk door capilaire werking bij de aansluiting van de 2,5 m kabel op de trafo, gekomen kan zijn. Jawel.

  Hoe dan ook, de lamp heeft krap 3 jaar onder water gezeten. Nu het zwembad leeg is, kan ik eindelijk zien hoe het er binnen in het lamphuis uitziet. NIET best dus.

  Een lamp volgens norm IP68, d.w.z drukwaterdicht voor langere tijd.

  Mijn theorie is (voor wie het wil weten), dat de afdichting van de kabel op het huis bij een temperatuur hoger dan, laten we zeggen, 20 gr. goed is. Het bewijs hiervoor wordt geleverd door het feit, dat de condensatie bij hogere temperatuur (in de zon, in de buitenlucht) toeneemt. Dit kan alleen, als de ruimte luchtdicht is. Volgens de algemene gaswet nemen temperatuur en druk evenredig toe bij gesloten vat. Lucht van hogere temperatuur kan meer vocht bevatten, maar door hogere druk juist minder. Dit effect is sterker, vandaar de condensatie.
  Maar….bij een lagere temperatuur van het water, 10-13 gr. in de winter in Spanje, krimpt de mantel van de kabel kennelijk net genoeg om onder druk van buiten een minimale hoeveelheid water in het huis toe te laten.
  Voor mij is dit de enige zinnige verklaring. Als iemand een betere weet, hoor ik die graag.

  Blijven over….de garantie…… Had ik nu maar 1 jaar, oh nee, 2 jaren eerder die 40.000 liter water over de rotsen laten stromen, dan was er niets aan de hand geweest.

  én

  deze ontboezeming van Dhr. PLT, eerder gedaan op dit forum, in dit onderwerp:

  Nu biedt de eerlijkheid ons te vertellen dat er een tijd terug een serie geweest is, waar een probleem met die waterdichting aan de achterkant kon voorkomen. Dit is ondertussen reeds lang opgelost en de gedupeerden zijn allemaal geholpen.

  Vr.gr. Rob de Bruijn

  #243629

  cliff
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 18
  Beantwoord : 558

  Zwembadautoriteit

  Wij waren ook van zin om de aqua delight lampen te plaatsen in ons zwembad, maar een zwembadbouwer
  vertelde ons dat de lampen nog niet op punt staan (zeker deze met verschillende kleuren), dat er nogal wat
  problemen mee zijn en vertelde ons nog enkele jaren te wachten omdat de led industrie nog volop aan het
  onderzoeken is.
  Voor de prijs van de lampen zouden deze zeker perfect moeten werken en blijven werken.
  Ook dat je de transo van hetzelfde merk erbij moet kopen vind ik erover.
  500 euro voor een lampje dat niet naar behoren werkt en dit mag niet en dat mag niet, ze zijn toch tenslotte
  voor aan een zwembad en een zwembad zonder water dat kan nu eenmaal niet !!!

  #243630

  robdeb
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 0
  Beantwoord : 13

  Aspirant lid

  Geachte forum leden,

  Dhr. Elbers doet in een reactie de volgende uitspraak:

  Het is heel goed mogelijk dat de LED defect is gegaan door een defect trafo, andersom is niet mogelijk.

  Nu ben ik zelf geen electro-technicus, maar ik weet wel, dat vaak precies wanneer een lamp stuk gaat ( gewone lamp, halogeen lamp) er een kortstondig fel licht te zien is en vervolgens de aardlekschakelaar of de stop (als er geen aardlekschakelaar is) eruit vliegt. Kennelijk is er een spanningspiek, of kortstondoge kortsluiting en daar reageert de aardlekschakelaar op.

  Ik denk, dat een trafo stuk kan gaan door vocht, corrosie etc, maar ook door een korte spanningspiek (van een LED die kortsluiting maakt). Ik denk, dat een kortsluiting in de trafo géén spanningspiek naar de LED levert en dus ook een LED niet stuk kan maken.

  Oftewel volgens mij, zegt Dhr. Elbers het precies verkeerd en moet het zijn:

  Het is heel goed mogelijk, dat de trafo defect is gegaan door een defecte LED, andersom is niet mogelijk.

  Is er iemand, die daar opheldering in kan geven?

  vr.gr. Rob de Bruijn

  #243631

  Alternatief vof
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 0
  Beantwoord : 2

  Aspirant lid

  Geachte heer de Bruijn,

  Ik bedoelde het zoals ik het geschreven heb. Een defect led kan een trafo niet kapot maken. Een led lamp is een volledig andere techniek dan gloeilampen of halogeenlampen dus het vergelijk gaat echt niet op.

  Mbt u eerdere reactie:
  Wij verkopen al jaren de Aqua Delight lampen en het zwembad water hier in Nederland komt s’winters ruim onder de 10 graden en er zijn eigenlijk nooit problemen met vocht in de lamp zoals door u omschreven. Ik kan zelfs zeggen dat wij zelf zeer weinig problemen hebben ervaren met de Aqua Delight lampen.

  Het probleem wat zich in het verleden heeft voorgedaan met de afdichting is voor onze tijd geweest en ik weet dan ook niet precies wat het probleem was. Ik heb er wel eens iets over gehoord maar volgens mij betrof het een van de eerste productie series.

  #243632

  robdeb
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 0
  Beantwoord : 13

  Aspirant lid

  Geachte meneer Elbers, een defecte LED kan een trafo niet stuk maken. Als hij eenmaal stuk is niet nee, dat lijkt mij duidelijk.

  2 citaten uit Wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Led

  Een led mag daarom nooit zonder meer op een spanningsbron worden aangesloten. Er dient altijd een stroombegrenzer aanwezig te zijn, zoals een transistor of een eenvoudige weerstand, omdat een led in feite een diode is.

  Een kleine variatie in de spanning kan een enorme toename in stroom betekenen en de led permanent beschadigen.

  Als we ervan uitgaan, dat de eerste trafo, die bij de lamp geleverd werd, stuk gegaan is door verkeerde plaatsing.
  (een IP32 trafo bij een zwembad lamp ??), heb ik daar wel vrede mee.

  De 2e trafo (IP64) moet toch wel tegen vochtige lucht kunnen, of is spatwater wat anders?

  De grootste moeite heb ik met het zinnetje : "we weten het niet"

  Daarom nog maar eens een theorie, een speculatie.

  Op een gegeven moment na plaatsing is er heel langzaam vocht (met chloor) in het lamphuis gekomen, heeft evenzo langzaam de contacten aangetast. Misschien wel op een gegeven moment een bruggetje gemaakt over de transistor of eenvoudige weerstand, die volgens Wikipedia voor de LED geschakeld moet zijn.
  Ergo kortsluiting over de weerstand, kortstondige grote variatie in spanning, kortstondige hoge stroom, de LED begeeft het en de trafo, die deze grote stroom ook niet aan kan, begeeft het ook.

  Wat ik niet begrijp is, dat een leverancier, importeur, fabrikant, over een falend product, waar hij zo trots op is, niet verder komt dan: "we weten het niet"

  Misschien knip ik de draad vlak bij de lamp wel door om te zien of daar vocht in zit. Als dat zo is, bied ik onmiddellijk mijn verontschuldigingen aan Dhr. PLT aan voor het feit, dat ik een beetje laatdunkend over zijn capilaire theorie gedaan heb. Maar daar denk ik nog over na.

  vr.gr. Rob de Bruijn

  #243638

  robdeb
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 0
  Beantwoord : 13

  Aspirant lid

  Toen werd het koud en donker in het enge buitenbos, want de glimwormpjes hadden kou gevat door het vochtige weer en waren dood gegaan. Terwijl de Grote Boswachter ze nog wel een lekker droog en warm verblijf beloofd had. Maar dat was ondertussen 4 jaar geleden en de belofte van de Grote Boswachter gold maar voor 2 jaar. Deze had wel eens gehoord van klimaatverandering, maar wist niet hoe dat nu zo in het enge buitenbos kon gebeuren.
  De Grote Boswachter vond dan ook , dat kabouter Plop maar nieuwe dure glimworpjes bij hem moest kopen en dan zou hij ook bidden, dat het wel 3 jaar droog zou blijven.
  “Wat te doen?” , dacht kabouter Plop, “wéér een smak geld uitgeven aan ‘degelijke goed werkende Duitse glimwormpjes’, of naar die Chinese winkel gaan even buiten het bos, waar de glimwormpjes veel goedkoper, en vast en zeker net zo goed, zijn.”

  Plop

  Mod : in het vervolg graag een gewoon, duidelijk antwoord aub.

  #243641

  Anoniem Vragen gesteld : 0
  Beantwoord : 18

  Aspirant lid

  Ondertussen zitten we bijna 20.000 verkochte stuks wereldwijd verder, na 8 jaar ontwikkeling en verkoop.

  Na zijn eerste e-mail, zat ik toevallig voor de PC en heb hem ook snel geantwoord en ons voorstel gedaan. Dhr. De Bruyn zijn reactie met over Radar, forum en consumentenbond kwam vervolgens om 15.19 uur binnen.
  Op dat moment waren we met andere klanten bezig
  De dag nadien ’s morgens is Dhr. De Bruyn al begonnen met zijn campagne om zo veel mogelijk gedupeerden te vinden op de forums.
  Zoals blijkt uit de verschillende posts, als Dhr. De Bruyn niet onmiddellijk antwoord krijgt, dan gaat hij stennis maken als een klein kind dat zijn zin niet krijgt.
  Nu laat ik het oordeel hierover aan de aandachtige lezer.

  Aqua de-light heeft geen probleem met argumentatie, noch met het naleven van garantie of zelfs een extra service bieden. We antwoorden hier graag op, ook in een persoonlijke e-mail.
  Maar als men belachelijke ‘sprookjes’ gaat plaatsen of een beetje denigrerend gaat doen, dan hoeft het niet meer.

  Voor mij is de discussie dan ook afgesloten. Indien dhr. De Bruyn nog verder wil praten, mag hij gerust mailen of bellen met mij of zijn verdeler, maar er komt geen reactie meer van ons op dit forum.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 32)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.