aquatop van T&A, super service

Forums Afdekkingen aquatop van T&A, super service

Dit onderwerp bevat 9 reacties, heeft 5 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  funny-pool bvba 2 jaren, 1 maand geleden.

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
Koop eenvoudig uw zwembad

Zwembad.eu


 • Auteur
  Berichten
 • #311325

  gvg
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 24
  Beantwoord : 133

  Zwembadspecialist

  Dikwijls lees je hier de negatieve ervaringen met bepaalde leveranciers of zwembadbouwers, als dingen goed verlopen wordt dat niet van de daken geschreeuwd. Dat wil ik bij deze wel eens een keertje doen.
  Vandaag heeft T&A een super service bij mij geleverd. Nier alleen de rolluik motor vervagen, maar ook heel snel een efficiƫnt enkele terrastegels opgebroken om aan de pot te kunnen. Zonder brokken te maken. Een andere leverancier zou zeggen: zorg eerst maar dat de kabel vrij is voor ik er aan begin. Daarnaast nog wat andere verbeteringen aangebracht, kortom: gewoon TOP.

  #311331

  Sylvester
  Moderator
  Vragen gesteld : 32
  Beantwoord : 3981

  Zwembad-orakel

  Dat is helaas eigen aan een forum.
  Men komt alleen maar vragen stellen en slechte ervaringen mededelen.
  De goeie mogen ook eens gezegd worden, dat is waar.

  #311337

  John5
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 4
  Beantwoord : 91

  Actief lid

  Heb ook een aquatop. Heel tevreden van.

  Heeft T&A ook eigen techniekers dan?

  #311354

  funny-pool bvba
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 17
  Beantwoord : 1403

  Zwembadexpert

  benny is een van de techniekers die wel eens buiten komt , niet veel meer ,
  ik werk er ook al bijna 20 jaar mee , dus als je een probleem hebt mag je mij ook bellen ,
  ken de systemen zo goed als van buiten en heb altijd wel onderdelen in de vrachtwagen , het hangt er ook van af wat het is natuurlijk , , het is een top bedrijf , dat is het zeker . we werken er graag mee .

  #311393

  Elke
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 4
  Beantwoord : 13

  Aspirant lid

  Gvg, na hoeveel jaar heb je je aquatop buismotor moeten vervangen?

  Wij hebben een monoblock zwembad sind maart 2014 met hierop een Aquatop rolluik dat automatisch opent en sluit aan de hand van een buismotor. Sinds vandaag opent het rolluik echter niet meer. Volgens de factuur heb ik een Aquatop Scuba-E roldeck buismotor.
  Is het normaal dat de buismotor reeds stuk is na iets meer dan 3 jaar; welke is de gemiddelde levensduur van een dergelijke motor?

  alvast bedankt voor jullie reactie.

  #311411

  gvg
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 24
  Beantwoord : 133

  Zwembadspecialist

  Benny Meir is ook bij mij lang geweest. Een zeer bekwame en toffe man.

  T&A verwacht dat de zwembadbouwer het eerst zelf oplost en bij grotere problemen wordt pas Benny ingeschakeld. Niet dat ik grote problemen had, maar in mijn geval was het gewoon praktischer dat Benny zelf kwam (ik woon trouwens op enkele kilometers van T&A)

  @elke: ik heb dezelfde motor en volgens Benny is het niet courant dat het, in mijn geval, al na 6 jaar stuk gaat. Dus zeker niet na 3 jaar. Als jij, net als bij mij de melding overstroom krijgt, controleer dan eerst of niets strop zit. Als dat niet het geval is, kan je met de zwarte knoppen toch geforceerd draaien. Zie wel dat je niet hoger dan 20 A gaat. Als de motor dan een klein beetje draait met veel moeite dan zit de rem waarschijnlijk vast en moet de motor vervangen worden. Dat was bij mij dus mis. Het lijkt erop dat de brandverzekering dit gaat betalen omdat het geen slijtage fout is, maar elektrisch: de remspoel doorgebrand of zo.

  #311624

  Elke
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 4
  Beantwoord : 13

  Aspirant lid

  @gvg: bedankt voor uw reacties.
  Kan je mij misschien nog even zeggen hoe ik de zwarte knopjes juist kan gebruiken om het rolluik te openen en zeker ook hoe ik kan zien hoeveel A de motor verbruikt (gezien je vermeld dat ik niet boven de 20A mag gaan)?

  Alvast bedankt,
  Mvg,

  #311626

  gvg
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 24
  Beantwoord : 133

  Zwembadspecialist

  Dat staat in de handleiding die je bij oplevering in een zwarte kaft gekregen zou moeten hebben. Als je die niet meer hebt, kan je ze downloaden op:

  http://www.bkzwembaden.be/files/documenten/handleiding20aquatop20201120n.pdf

  #320822

  gvg
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 24
  Beantwoord : 133

  Zwembadspecialist

  Ondertussen zijn we 2 jaar verder en ik had een vervelend probleempje: af en toe zegt ie “geen pulsen” en gaat het rolluik dus niet open of dicht. Op basis van hun technische fiches en een multimeter van 15 euro die ik in de hubo gekocht heb, heb ik zelf alle onderzoek kunnen doen en kunnen vaststellen dat er toch encoder pulsen binnenkwamen, alleen dat de hardware het niet ziet. En T&A is gewoon zonder meer het printplaatje komen vervangen en ales werkt terug. En ik denk dat als ik er niets van zeg, dat ze me zelfs geen rekening gaan sturen. De uren gingen ze me sowieso niet aanrekenen, enkel de hardware kost. Misschien dus. Das in mijn geval dus een garantie service van 8 jaar. Toch weer een bevestiging dat kiezen voor een degelijke Belgische firma heel wat voordelen biedt.

  #320883

  funny-pool bvba
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 17
  Beantwoord : 1403

  Zwembadexpert

  daarom werken wij er ook al 20 jaar mee .

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.