Automatisch rolluik opent niet meer

Forums Afdekkingen Automatisch rolluik opent niet meer

Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door Profielfoto van gvg gvg 1 jaar geleden.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Koop eenvoudig uw zwembad

Zwembad.eu


 • Auteur
  Berichten
 • #311394
  Profielfoto van Elke
  Elke
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 3
  Beantwoord : 11

  Aspirant lid

  Wij hebben een monoblock zwembad sind begin 2014 met hierop een Aquatop rolluik dat automatisch opent en sluit aan de hand van een buismotor. Sinds dit weekend opent het rolluik echter niet meer. Als we op ‘openen’ duwen, verschijnt in het schermpje de foutmelding ‘overstroom’. Deze foutmelding verschijnt echter niet als we op ‘sluiten’ duwen. Het rolluik is volgens mij nergens geblokkeerd.

  Wij zouden een Aquatop Scuba-E roldeck buismotor hebben die het rolluik aanstuurt. Welke is de gemiddelde levensduur van een dergelijke motor; zou het kunnen dat deze motor na een 3 jaar reeds defect is?

  Ergens heb ik gelezen dat het probleem ook zou kunnen liggen bij de ‘encoder’. Wat is dit juist; is dit een onderdeel van de motor?

  Is het eigenlijk mogelijk om een dergelijk rolluik ook handmatig te openen (gezien er enkele mooie dagen in het verschiet liggen)?

  alvast bedankt voor jullie reactie.

  #311400
  Profielfoto van bmweetje3
  bmweetje3
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 19
  Beantwoord : 414

  Zwembadspecialist

  denk dat je rolluik ergens vast zit, de motor is waarschijnlijk geblokkeerd en daarom trekt die te veel stroom. Dat is de melding overstroom. Aangezien je rolluik nu dicht is wordt de motor niet aangezet als je op sluiten drukt dus dan krijg je die melding niet. Een motor mag toch zeker niet stuk gaan na 3 jaar, kan altijd natuurlijk en mocht deze stuk zijn dan kijken of de leverancier een coulance regeling kan regelen.

  #311412
  Profielfoto van gvg
  gvg
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 24
  Beantwoord : 126

  Zwembadspecialist

  Een encoder is een schijf die mee rondraait en 2 pulse treinen terug geeft naar de controller. Het aantal pulsen is de maat voor de verplaatsing en het verschil in pulstrein A en B geeft aan in welke richting de motor draait. De controler heeft deze gegevens nodig om te weten waar het rolluik zich bevind.

  Encoder heeft niets te maken met overstroom probleem lijkt mij.

  Zie ook mijn antwoord in de andere thread.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.