automatisering en waterbehandeling

Forums Overige automatisering en waterbehandeling

Dit onderwerp bevat 4 reacties, heeft 4 stemmen, en is het laatst gewijzigd door Profielfoto van Water Technics Water Technics 1 jaar, 3 maanden geleden.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Koop eenvoudig uw zwembad

Zwembad.eu


 • Auteur
  Berichten
 • #262860
  Profielfoto van franka
  franka
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 3
  Beantwoord : 9

  Aspirant lid

  Dag.

  Wij hebben een zwembad laten aanleggen in zuid Spanje welke opgeleverd wordt met een standaard pomp (zwembad is nog niet gevuld). Ik wil nu graag een pomp met variabele frequentie in combinatie met zo natuurlijk mogelijk water. In eerste instantie gedacht aan het Aquascenic systeem van Sugar Valley (Spaans). Maar volgens mij worden die nauwelijks verkocht gezien de weinige verkooppunten. De zwembadbouwer probeert mij te sturen richting het Neolysis-systeem van AtralPool. Ik vind zelf de besturing wat minder fraai maar misschien is dit degelijker?
  Iemand ervaring met beide of 1 van beide systemen?
  zwembad is van spuitbeton met mozaïek en ongeveer 80 m3.

  #262862
  Profielfoto van Ahrand
  Ahrand
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 11
  Beantwoord : 229

  Zwembadspecialist

  Ozone en/of UV en/of zilver-koperionen zijn zogenaamde alternatieven voor chloorontsmetting.
  Dit omdat het water met chloor niet natuurlijk zou zijn, ik ga er van uit dat je dat bedoelt ?
  Buiten de vraag of het water dan natuurlijker is met die andere systemen, brengen ze echter allemaal hun eigen nadelen mee.
  Dikwijls komt het er toch op neer om nog een rest-ontsmetting te doen met (een beperktere hoeveel) chloor.
  De vraag is dan : waarom zou je die alternatieven (die tenslotte ook niet natuurlijk zijn) gebruiken in plaats van wat meer geld uit te geven aan een professioneel zoutwater chloorgenerator ?

  #262867
  Profielfoto van David
  David
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 1
  Beantwoord : 4

  Aspirant lid

  @franka, ik ga akkoord met de stelling van ‘Ahrand’ dat die alternatieven slechts een extra optie mogen zijn bovenop een degelijke vorm van ontsmetting. Tenslotte geeft men eindelijk in alle vakbladen toe dat chloor (weliswaar in een juiste -lees minieme- dosering) de beste resultaten geeft. Een grote misvatting is echter dat men met een zoutelectrolyse-systeem zonder chloor werkt…terwijl het net chloorgas ontwikkelt (dat net iets sterker is dan vloeibaar chloor…). Kies voor een degelijk systeem dat in ieder geval eerst de zuurtegraad meet én regelt, en pas daarna de ontsmetting. Regelmatig ijken en klaar. Er bestaan voldoende systemen, en die zijn best zeer betaalbaar, bv die gemaakt in Temse (Hanna-Instruments). veel succes!

  #262868
  Profielfoto van franka
  franka
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 3
  Beantwoord : 9

  Aspirant lid

  Dank beiden,
  Ga denk ik kiezen voor een Astralpool Viron pomp in combinatie met het Oxilife systeem van Sugar Valley met ph/redox meting en ph- pomp. Deze maakt gebruik van een lage zoutconcentratie (1,5 g/L). Ik was het overzicht eerlijk gezegd wel een beetje kwijt: Idegis systeem lijkt op dat van AstralPool maar beiden hebben een eigen communicatie (wifi)protocol. Sugar Valley is recentelijk overgenomen door Hayward. Is toch een grote partij, niet onbelangrijk voor de continuïteit..

  Maar ik kan het mis hebben…(-:

  #309431
  Profielfoto van Water Technics
  Water Technics
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 0
  Beantwoord : 14

  Aspirant lid

  Goede keuze qua ontsmetting. De Sugar Valley Oxilife is inderdaad een zeer geschikte ontsmetting.
  Van de overname van Hayward ben ik niet op de hoogte. Hayward laat wel in Spanje de Oxilife onder private label maken, maar naar mijn weten is Sugar Valley nog steeds een gezonde groeionderneming op zijn eigen.

  Alvast veel succes ermee!

  Een goed zwembad begint bij helder en gezond water. Een goed zwembad heeft dus een goede filtratie. Hierdoor bespaar je op producten, dus zwem je in minder chemie en is het beter voor het milieu. Chloorvrij is onze visie, onze passie, onze missie.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.