Buitenzwembad verwarmen in april ?

Forums Verwarming Buitenzwembad verwarmen in april ?

Dit onderwerp bevat 5 reacties, heeft 5 stemmen, en is het laatst gewijzigd door Profielfoto van islandhopper islandhopper 6 jaren, 1 maand geleden.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
Koop eenvoudig uw zwembad

Zwembad.eu


 • Auteur
  Berichten
 • #247211
  Profielfoto van islandhopper
  islandhopper
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 8
  Beantwoord : 34

  Actief lid

  Ben ik te vroeg begonnen met verwarmen? Vorige week vrijdag werden de solar lamellen geinstalleerd. Ons zwembad ( inbouw beton geisoleerd van 56 M3 ) wordt verwarmd met een hydropro 14 + warmtepomp.
  De warmtepomp draait nu 5 dagen ( ook ’s nachts ). Vertrokken van 12  °C en nu na 5 dagen 18,5  °C. De ‘perfomance’ van een warmtepomp valt mij wat tegen…
  Wat is jullie ervaring bij zulk een weersomstandigheden? Voorbije dagen 12 °C overdag, ’s nachts 5 °C en bijna geen zon. Waarschijnlijk de slechtste periode om te verwarmen… Warmetepomp heeft warme omgevingstemp nodig en de solar lamellen hebben rechtstreeks zonlicht nodig.

  Ik weet ook dat de COP van 5 maar kan behaald worden bij ideale omstandigheden ( 25 °C )… Wacht ik beter tot een iets warmere periode om te verwarmen?

  #247215
  Profielfoto van colombus
  colombus
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 11
  Beantwoord : 398

  Zwembadspecialist

  Voor een goed rendement moet de buitentemperatuur minstens 15 graden bedragen, als het de bedoeling is om bij deze temperaturen je zwembad "snel" op 26 graden te krijgen ben je economisch gezien zelfs een stuk beter af met een warmtewisselaar op je verwarmingsketel.

  #247217
  Profielfoto van rolando
  rolando
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 58
  Beantwoord : 55

  Actief lid

  colombus
  Mazout is ook duur, heb je enig idee wat het verbruik op jaarbasis is van CV-mazout met warmtewisselaar ?
  (heb een vraag gesteld aan het forum enkele dagen geleden, nog geen nuttige response)

  #247222
  Profielfoto van cliff
  cliff
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 18
  Beantwoord : 558

  Zwembadautoriteit

  Mijn bad staat nu steeds bijna constant op 16 ° met solar lamellen. Nog geen wp, is te vroeg, de nachten zijn nog te koud. Eens je bad op punt heb je weinig of geen produkten meer nodig met deze temperaturen.
  Je hebt nu solar lamellen. schakel je wp uit en laat je bad dicht liggen. De zon zal het bad wel wat opwarmen, wel filteren (ik filter nu van van 11u tot 17.00u). Tegen dat je water 28 ° is zal je serieus stroom vreten met je wp.
  Eens het beter weer zal worden breng je je bad op temperatuur met je wp en daarna doen de solar lamellen de rest.

  #247224
  Profielfoto van shoeylae
  shoeylae
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 10
  Beantwoord : 67

  Actief lid

  Je bent helaas te vroeg begonnen, ik heb mij ook laten vangen een drietal weken geleden toen het mooi weer was opgezet en heeeel traag naar 27 graden gegaan.
  Heb de warmtepomp verleden zondag met de koude temperaturen terug afgezet :mrgreen:
  Gegokt en verloren.

  #247228
  Profielfoto van islandhopper
  islandhopper
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 8
  Beantwoord : 34

  Actief lid

  Bedankt voor de reakties. Ik zit nog in de experimentele fase met ons zwembad. Ben toch gerust gesteld dat het niet aan mijn warmtepomp ligt maar aan de weer omstandigheden. Mijn zwembadbouwer adviseerde om de WP 14+ te vervangen door een 19+. De 19+ WP zou zelfs bij dit weer na drie dagen het water tot 27  °C kunnen brengen. Ik heb hier mijn twijfels bij. Enige bedenkingen hierbij van jullie?

  Dus de WP staat nu af sinds 2 dagen. Met het zonnetje van de vorige dagen kunnen de solar lamellen het water net op de temp van 18,5  °C houden…

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.