chloorshock toedienen in overdekt zwembad

Forums Onderhoud chloorshock toedienen in overdekt zwembad

Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Sylvester 10 maanden, 2 weken geleden.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Koop eenvoudig uw zwembad

Zwembad.eu


 • Auteur
  Berichten
 • #316821

  zita
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 1
  Beantwoord : 1

  Aspirant lid

  Ik kom even kijken of er mensen zijn die tips hebben voor het gemakkelijk uitvoeren van een chloorshock bij een overdekt zwembad. Wij hebben onlangs ons buitenzwembad overdekt met een halfhoge overkapping, waaronder je dus nog kan zwemmen. Chloorshock moet je normaal toedienen na oplossen in een emmer en dan verdelen over het hele zwembad. Met een overdekt zwembad is dat niet meer zo eenvoudig. Meestal richt ik nu de inspuiters naar boven zodat er stroming is op het wateroppervlak en dien ik daar het product toe. Dat gaat direct mee met de stroom en lost zo op. Maar het chloorgranulaat dat ik momenteel heb lost minder goed op waardoor het direct zakt naar de ondergrond en dat is natuurlijk niet goed voor de liner. Zelfs in een emmer krijg ik het moeilijk opgelost. Vandaar ben ik al op zoek geweest naar een soort drijvende chloordispenser voor granulaat op het internet, maar ja dat bestaat blijkbaar alleen voor tabletten. Heeft iemand tips voor mij?

  #316823

  Ahrand
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 11
  Beantwoord : 271

  Zwembadspecialist

  Sneller oplosbare chloorshock kopen ?

  #316824

  Sylvester
  Moderator
  Vragen gesteld : 30
  Beantwoord : 3890

  Zwembad-orakel

  Als het alleen voor een chloorshock is, kan je ook gewoon natrium hypochloriet gebruiken. Vloeibare chloor dus.
  Je berent de hoeveelheid die erin moet, je doet dat eventueel in een emmer water, even roeren, en je laat dat heel langzaam boven de inspuiter erin lopen, dan wordt het onmiddellijk met water gemengd. Dat zakt dus niet naar de bodem omdat het vloeibaar is.
  Wel opletten met je kleren. Elk spatje bijt de kleur uit, en soms ook het stof, dus oude kleren aandoen.

  Voordeel is ook dat je dan geen overdosis stabilisator erin doet. Want in chloorshock zit meestal meer stabilisator dan in gewone chloorblokken.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.