composiet terrras

Forums Overige composiet terrras

Dit onderwerp bevat 16 reacties, heeft 10 stemmen, en is het laatst gewijzigd door Profielfoto van Lieven23 Lieven23 1 jaar, 9 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 17)
Koop eenvoudig uw zwembad

Zwembad.eu


 • Auteur
  Berichten
 • #242315
  Profielfoto van ivanneke
  ivanneke
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 6
  Beantwoord : 7

  Aspirant lid

  beste,

  wil een composiet terras aanleggen rond zwembad of eventueel bankirai.

  iemand ervaring hiermee , ergens goede dealer hiervan of plaatser.

  grtz ivan

  #242318
  Profielfoto van Sylvester
  Sylvester
  Moderator
  Vragen gesteld : 30
  Beantwoord : 3278

  Zwembad-orakel

  Composiet materiaal schijnt prima te zijn voor rond een zwembad, en voor terrassen. Maar het is wel erg duur. Met alle latjes en bevestigingsmateriaal kom je hier op 70 tot 80 euro voor 1m2.
  In Duitsland is het goedkoper, meen ik me te herinneren.

  #242322
  Profielfoto van Fulaks
  Fulaks
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 5
  Beantwoord : 1035

  Zwembadexpert

  Heb zelf ervaring met bankgirai, dit wordt groen en spekglad. Afspuiten met hogedruk wordt afgeraden, omdat dit het oppervlak beschadigt en nieuwe mosgroei enkel maar bevordert. Dus afschrobben met borstel en javelwater, is redelijk wat werk.

  Ik zou zelf eventueel die composiet wel overwegen. Is misschien wat duurder en niet zo natuurlijk, maar makkelijker in onderhoud en wellicht minder mosvorming. Misschien ook minder glad rond het zwembad (kan gevaarlijk zijn voor spelende kinderen en… spelende volwassenen 😉 )

  #242330
  Profielfoto van Sylvester
  Sylvester
  Moderator
  Vragen gesteld : 30
  Beantwoord : 3278

  Zwembad-orakel

  Composiet materiaal gaat er na een tijdje ook uitzien zoals hout, door het valer worden van de kleur.
  Ik heb het nog niet gezien, maar het schijnt dat het mooier (natuurlijker) met de tijd wordt.

  #243777
  Profielfoto van nina123
  nina123
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 0
  Beantwoord : 1

  Aspirant lid

  Hoy,

  Ik heb net gezien dat jullie ook in het bezit van HKC-delen zijn. 🙂
  Ik ben student en ben op dit moment met mijn afstudeeropdracht bezig, ervoor moet ik een marktonderzoek over Hout-Kunststof-Composiet doen. Maar het is echt moeilijk mensen te vinden die WPC/HKC gebruiken (ook bekend als terrascomposiet).

  Daroom heb ik uw hulp hard nodig!!! Mischien kunnen jullie me helpen en de volgende enquete invullen! Dat zou echt hartstikke leuk zijn!!! Iedereen, die een balkon of terras met HKC-planken bezit kan de enquete invullen! Ik kijk uit naar jullie responsies. 🙂

  Link: http://www.survey4all.org/qsys/answerstartv.qsys

  Groetjes
  Nina

  #243779
  Profielfoto van GAST
  GAST
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 1
  Beantwoord : 3

  Aspirant lid

  de verdeler voor belgie is Jéwé en de prijs is 43 euro per pak van 3 planken 2.20m lang en 0.15cm breed en 2.5cm dik bij de hubo is het 53 euro per pak ik zelf heb het bij bouwmarkt janssen gehaalt want ben namelijk mijn heel zwembad rondom aan het bezetten als ik klaar ben probeer ik wat foto’s te posten van welke buurt ben je ??

  #243781
  Profielfoto van Schauwaers
  Schauwaers
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 7
  Beantwoord : 24

  Aspirant lid

  Ik ben verdeler van houtcomposiet Twinson van Deceuninck. Zie http://www.twinson.net.

  Deze terrasplanken zijn duurder dan deze uit allerhande bouwmarkten (hubo, gamma, ….), maar kwalitatief beter. Ik heb vroeger een poging gedaan om ook een goedkoper alternatief aan te bieden, maar ben er mee gestopt: kwaliteit laat te wensen over.

  Twinson = 50% hout, 50% PVC. Belangrijk is dat je bij de andere merken dit ook navraagt. Sommige terrasplanken bestaan uit 30% hout en 70% PE (geen PVC), daardoor wordt de plank veel soepeler, rubberachtiger, vooral bij heet weer nadelig.

  Ik wil de terrasplanken uit hubo, gamma enz. niet afkeuren, geen kwaad woord hierover. Maar je moet altijd appelen met peren vergelijken.

  Deze planken combineren de voordelen van hout en PVC, maar dus ook de nadelen: ze zetten uit en krimpen. Hoe meer PVC (of zelfs PE), hoe meer ze zullen "werken". Plaatsingsvoorschriften volgen is zeer belangrijk ! Zo niet, vraag je om problemen.

  #243784
  Profielfoto van cliff
  cliff
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 18
  Beantwoord : 558

  Zwembadautoriteit

  Ik was van plan om padouck te leggen rond mijn zwembad, maar de houthandel vertelde me dat dat niet zo’n goed idee was, daar padouck kleur af laat in het water. Was dan ook aan het twijfelen tussen houtcomposiet podukt, maar het nadeel van dit produkt vind ik dat het niet mooi grijs gaat worden, maar zijn echte kleur blijft behouden en daardoor er het steeds nep blijft uit zien (te nieuw, geen hout,… als je begrijpt wat ik bedoel).
  Op een dag komt mijn vrouw thuis en zegt ze dat ze weet wat te leggen rond het zwembad, nl. bangkirai, ik dacht meteen jack (hebben dit rond onze vijver liggen en is niet goed te onderhouden door de ribbels), maar zegt ze het zijn er zonder ribbels, gladde planken dus. Ben gaan kijken bij de persoon die dit al ruim 10 jaar als terras had, en inderdaad héél mooi, mooi grijs en makkelijk te onderhouden omdat het gladde planken zijn.
  Ze liggen hier nu rond mijn zwembad en zijn al mooi grijs aan het worden, heb er ook speciaal op gelet als ik uit het zwembad kwam of ze niet te glad waren en vond dat totaal niet, ze waren zeker niet gladder dan mijn blauwstenen rond mijn zwembad in tegendeel deze waren veel gladder.

  Heb dus mijn mening moeten herzien over bankirai en is zeker even mooi als padouck. Het positieve aan dit is dat het een stuk goedkoper is. Ga volgend jaar de bankirai van mijn vijver vervangen door "gladde" planken.

  #243830
  Profielfoto van Fulaks
  Fulaks
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 5
  Beantwoord : 1035

  Zwembadexpert

  Ipé kan je ook gebruiken. Ziet eruit als bangkirai, maar is nog beter. Ik heb terras en trap daarin, prima spul. Bangkirai heb je in verschillende kwaliteiten (ander hout ook). Heb ooit terras gelegd, prima spul. Heb dan twee jaar later bij dezelfde houthandel dezelfde planken gehaald voor een tuinpas, en dat waren vodden, terkken krom, barsten, etc. Dus goed opletten !

  #243868
  Profielfoto van penmala
  penmala
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 1
  Beantwoord : 39

  Actief lid
  cliff wrote:

  Ik was van plan om padouck te leggen rond mijn zwembad, maar de houthandel vertelde me dat dat niet zo’n goed idee was, daar padouck kleur af laat in het water.

  [quoteOp een dag komt mijn vrouw thuis en zegt ze dat ze weet wat te leggen rond het zwembad, nl. bangkirai][/quote]

  Padouck geeft inderdaad kleur af aan het water, dit zal echter maar voor een heel korte periode zo zijn, eenmaal het hout mooi is vergrijst, is dit probleem opgelost en geloof me, padouck vergrijst enorm snel.

  Wat betreft "bankirai", bankirai is op zich geen houtsoort op zich, dit is een verzamelnaam voor veel verschillende harde tropische houtsoorten welke geschikt zijn voor terassen. Bij de beslissing welke houtsoort te kiezen is het vooral van belang te opteren voor een soort met duurzaamheidsklasse 1,zoals padouck, ipe, itauba ……, die zullen veel langer hun mooie uitzicht bewaren en zullen ook veel langer meegaan.
  Wat betreft de gladheid van houten terassen, deze zijn in geen geval gladder dan hun stenen broertjes, op voorwaarde dat ze een minimum aan onderhoud krijgen. Afspuiten met de hogedrukreiniger is zeker af te raden want daardoor spuit je de beschermende olieen in het hout gewoon weg. Wanneer men een houten terras wekelijks met een harde borstel (straatveger) afborstelt zal het terras gegarandeerd niet glad worden. Dit dient wel zomer en winter te gebeuren. De enige reden van het glad worden is vuil dat zich in de porien van het hout nestelt. Tot slot nog did, het idee dat houten terassen zonder ribbels gladder zouden zijn dan diegene met ribbels is niet waar, alles hangt eigenlijk af van welk uitzicht men verkiest, het buget en zoals eerder vermeld, het onderhoud.

  #243875
  Profielfoto van cliff
  cliff
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 18
  Beantwoord : 558

  Zwembadautoriteit

  Heb geen padouk geplaatst op advies van de houthandel, maar ook van verschillende zwembadbouwers, die gebruiken meestal ipé, maar geen padouk door de rode kleur.
  Wij vonden die bankirai (is eigenlijk marasandouba of iets gelijkaardigs) héél mooi zonder groef. Hebben dit gezien bij een persoon waarbij het al ruim 10 jaar geplaatst was en was nog steeds prachtig mooi grijs, dus deze gaat zeker lang mee als hij goed is geplaatst in een bed van stabilisé.
  Ook het prijsverschil is zeker niet te verwaarlozen en wij vinden het op zijn minst even mooi.
  Wekelijks reinigen met bortstel dat gaan wij zeker niet doen, want ik wil niet de slaaf zijn van mijn zwembad, ga gewoon eens per jaar reinigen met borstel en product, zoals wij ook doen met onze teak tuinmeubelen die wij al jaren hebben en mooi prachtig grijs geworden zijn.

  #243880
  Profielfoto van penmala
  penmala
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 1
  Beantwoord : 39

  Actief lid

  Wij hebben vorige zomer ook een houten terras rond het zwembad aangelegd, in eerste instantie gingen we voor padouck gaan want de rode kleur is nu net iets wat ik heel mooi vind. Aangezien paduck zo snel vergrijst is dit echter geen argument. De enige reden om toch voor deze houtsoort te kiezen zou kunnen zijn dat bij de houthandel dit de enige soort was die verkrijgbaar is in 19 cm brede planken. De prijs was echter iets wat ons anders heeft doen beslissen. Massaranduba is inderdaad een heel goede keuze, dit is ook duurzaamheidsklasse 1. Wijzelf zijn voor gladde, ongegroefde itauba planken gegaan welke met kuntstoffen "voeten" op een stabilisé bed zijn geplaatst met onzichtbare bevestiging, maw, je ziet geen enkele schroef waarmee de planken zijn bevestigd, hetgeen een zeer mooi effect geeft.
  Wat het onderhoud van het terras betreft, kwa duurzaamheid en uitzicht zal dit op termijn misschien niet veel verschil geven, maar je mag er wel rekening mee houden dat het terras op jouw manier glad gaat worden. Ons terras is ongeveer 50 vierkante meter groot, het wekelijks afborstelen duurt maximaal een half uurtje. Om nu te zeggen dat ik daardoor de slaaf van mijn zwembad ben ….. Reinigen met product is ben ik zowiezo al geen grote voorstander van, behalve wanneer het echt niet anders kan, wat de fabrikanten ook mogen verklaren, elk product zal het hout op termijn aantasten. Alles vergt nu eenmaal onderhoud, ook een natuurstenen terras ga je afborstelen en zelfs schuren, maar wanneer ik mijn terras zonder bijkomende, veelal dure producten mooi en goed onderhouden kan houden met een gewone harde borstel is voor mij de keuze snel gemaakt.

  #243882
  Profielfoto van cliff
  cliff
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 18
  Beantwoord : 558

  Zwembadautoriteit

  Wij behandelen onze tuinmeubel al ruim 10 jaar met een mengsel van water/bruine zeep en bleekwater.
  Ze zijn héél mooi grijs, doen dit eens per jaar (er is wel wat werk aan). Zetten ze wel binnen in de winter.
  Is zeker een aanrader om het op deze manier te doen want de grijze kleur die je zo bekomt heb ik nog bij niemand zo mooi gezien. Zeker niet behandelen met olie of andere.
  Ga het terras zeker ook zo behandelen en door zijn gladde planken is dit makkelijk te doen.
  Een aanrader, je hout zal er niet van kapot gaan.

  Mvg

  #243884
  Profielfoto van Jos de Groot
  Jos de Groot
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 1
  Beantwoord : 55

  Actief lid

  Heb bij mijn zwembad een terras van douglassie hout wat op zich wel bevalt, alleen heb ik meer werk met het onderhoud van het hout als met het zwembad zelf…….en dat idee met bleekwater lijkt mij wel wat. Hoe is de verhouding tussen bruine zeep/bleekwater en water ? Ik heb het terras vorig jaar geolied maar onder andere door de sterke zonnestraling ( zwembad ligt in Hongarije ) valt het uiteindelijke resultaat toch wat tegen. Dus mogelijk is dit ook een oplossing voor mij.

  mvrgr.

  Jos de Groot

  #243890
  Profielfoto van cliff
  cliff
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 18
  Beantwoord : 558

  Zwembadautoriteit

  Gewoon ongeveer 8 L warm water, 2 L bleekwater en een dopje of 4 bruine zeep … goed schrobben met schuurborstel /handborstel en terug afspoelen, klaar is kees en je terras/tuinmeubels zijn terug mooi voor een jaartje.

  Weet niet nu dat je het in de olie hebt gestoken of dat wel nog gaat helpen, je kan de olie misschien eerst wegschuren met een machine en volgend jaar de behandeling uitvoeren zoals ik doe.

  Mvg

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 17)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.