Een hoop vraagjes

Forums Onderhoud Een hoop vraagjes

Dit onderwerp bevat 1 reactie, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  denbeire 10 jaren, 7 maanden geleden.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Koop eenvoudig uw zwembad

Zwembad.eu


 • Auteur
  Berichten
 • #239180

  sweetje
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 1
  Beantwoord : 0

  Aspirant lid

  Hoikes,

  Wij gaan binnekort verhuizen, en die mensen hadden een zwembad in hun tuin. Doorsee van ongeveer 4.5 meter. Mits ik hier geen ervaring mee heb dacht ik een beetje raad te komen vragen 🙂

  Toen wij eerst eens gingen zien naar het zwembad was het water mooi en helder, maar blijkbaar hebben de mensen het verwaarloosd mits het nu wat vuil lijkt. Ik heb gehoord dat ik eerst een Algenmiddel moet gebruiken (iemand enige raad waar ik dit kan vinden in omgeving antwerpen?) dan Floculant en dan wat chloor.

  Maat het grootste probleem, de vijver in de tuin is weggedaan en nu hebben de beestjes van de vijver zich naar het bad verplaatst!! Het zijn een hoop waterschaatsers…..Iemand ervaring hoe je van deze beestjes vanaf graakt?

  En alle andere tips zijn ook meer dan welkom!!

  Groetjes!

  #239195

  denbeire
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 2
  Beantwoord : 6

  Aspirant lid

  Ik zou zeggen: eerst een chloorchock, dan filteren maar met een propere filter!

  Normaal gezien wordt het water dan melkachtig, maar zouden die beestjes het toch al zo aangenaam meer mogen vinden (chloor). Daarna kan je proberen met vlokmiddel om de dode algen, die zorgen voor de melkachtige kleur, te kunnen vangen in je filter. Doch, het gaat sneller om alles te laten bezinken door niet te filteren gedurende een 4-tal uren of een nacht en vervolgens alles "weg te zuigen" met een bodemzuiger en je filterkraan op "waste". Alle bezonken vuiligheid gaat dan naar de riool ipv naar je zwembad. Wees snel bij het bodemzuigen of knijp je kraan op je skimmerleiding een beetje om niet te veel water te verliezen.

  Zo zou ik het op het eerste zicht eens proberen. Veel succes!

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.