Electrische veiligheid zwembaden

Forums Zwembad onderdelen Electrische veiligheid zwembaden

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door  peterp 7 maanden, 3 weken geleden.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
Koop eenvoudig uw zwembad

Zwembad.eu


 • Auteur
  Berichten
 • #314295

  peterp
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 14
  Beantwoord : 33

  Actief lid

  Weet iemand wat de reglementering is voor zwembaden wat betreft electrische veiligheid? Op zwembad.eu vond ik deze pagina: http://www.zwembad.eu/elektriciteit-i16?information_id=16
  Dat lijkt nogal veeleisend.
  Voorbeeld: ik heb een INTEX Ultraframe zwembad. In het boekje staat ” De afstand tussen filter pomp en zwembad dient minstens twee meter te zijn. • De afstand tussen de stroomtoevoer (stopcontact) van de filter pomp en het zwembad dient minstens 3.5 meter te zijn”.
  In mijn geval heb ik de pomp in een afsluitbare plastic berging geplaatst. deze staat wel slechts 1 meter van het zwembad. De electrische stopkontakten staan in een andere berging achter de eerste berging en is dus volledig afgescheiden van het zwembad). De afstand van deze berging tot het zwembad is ongeveer 2 meter.
  De pomp heeft een RCD stekker. De warmtepomp niet en ook het Intex zoutwatersysteem heeft geen RCD stekker. Alle elektrische apparatuur is beveiligd via de 30 mA differentieel schakelaar van onze woning (alle zwembad apparatuur is gekoppeld aan het badkamer circuit).
  Is deze installatie zo correct?
  Maar het probleem is dan wel dat ik geen timer or frequentiesturing kan gebruiken met de pomp, tenzij ik de RCD schakelaar verwijder. Mag dat?

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.