Graniet op plage – dilemma formaat

Forums Zwembaden Graniet op plage – dilemma formaat

Dit onderwerp bevat 7 reacties, heeft 6 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  funny-pool bvba 8 maanden, 1 week geleden.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
Koop eenvoudig uw zwembad

Zwembad.eu


 • Auteur
  Berichten
 • #316610

  BaWa
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 5
  Beantwoord : 6

  Aspirant lid

  Hallo,

  wij zijn momenteel in de fase om onze boordstenen te plaatsen. We hebben een plage bovenop de rolluikbak en gaan hierop graniet plaatsen.
  Liefst zouden we tegels van 1mx1m plaatsen. Is dit realistisch qua gewicht en plaatsing? De tegels bestaan ook in 1m op 0,5m. Dat zal natuurlijk eenvoudiger om te plaatsen zijn, maar dan heb je wel meer “naden” en we hebben al op plaatsen gezien dat de tegels dan lichtjes tegenover elkaar verspringen zodat je niet één mooi rechte lijn hebt aan de zwembadzijde…

  Heeft iemand 1mx1m liggen? En was dat te doen? Want ik moet de rolluikbak ook wel eens open kunnen doen om te kuisen…

  Thnx

  Bart

  #316639

  funny-pool bvba
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 17
  Beantwoord : 1207

  Zwembadexpert

  ik plaats altijd tegels van 1x1x3 , ze zijn zwaardar klopt , zo een 80 kilo, en leg ze op mijn eentje erop en eraf , het is kwestie van een handigheid .

  ik doe niet ieder jaar mijn bak open , dus als hij een keer open moet , weet ik waar ik voor sta , en bij klanten maak ik de baden ook zo , dus heb ze regelmatig in mijn handen , ik vind het geen probleem .

  http://www.funny-pool.be

  #316641

  Assent bvba
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 3
  Beantwoord : 38

  Actief lid

  Funny

  nu ben je niet grappig …

  Hoe kan je je klanten nu vragen om 80 kg in hun eentje op te tillen én te verplaatsen (boven, uiteindelijk, een open gat van 1 m²)?
  Dat is levensgevaarlijk.
  Volgens de arbeidswetgeving mag een werknemer trouwens maximaal 25 kg opheffen.

  Weer goed bezig!

  En wij leggen er juist de nadruk op dat onze Slat Cleaner 1600, die met zijn 2 kg meer weegt dan een standaard hogedruklans, tijdens het reinigen van de afdekrol veel beter is voor de rug.

  Het hebben van een zwembad moet een deugd zijn en geen aantasting van je gezondheid.

  Chris Van Loy
  assent@scarlet.be

  #316642

  Sylvester
  Moderator
  Vragen gesteld : 31
  Beantwoord : 3687

  Zwembad-orakel

  Hij zal wel iets anders bedoelen neem ik aan. Want 80 kilo neemt geen mens op, toch niet handmatig. Dat is net zoveel als mij schoonmoeder, en dat is veel…die wil je niet opnemen 😛

  #316644

  John5
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 4
  Beantwoord : 66

  Actief lid

  Ze zijn echt wel zo zwaar, ik heb er 4 van 1m x 1m laten bijzagen en een neus aan laten schuren en krijg ze alleen net opgehoffen maar voor ze te leggen of verwijderen moet je met twee zijn.

  Ik heb op de balk en muur een strookje epdm gelegd vooraleer de stenen als antislip.

  Kijk van die arbeidswetgeving vind ik zever wie zegt dat de klant daar in moet zijn? Aan je auto kom je toch ook niet achter de bodemplaat.

  Je moet er eigenlijk maar in zijn bij storing of reparatie he..

  Ik was toen ook aan het kijken voor plaat in polyethyleen of polypropyleen maar niet direct gevonden..

  #316647

  funny-pool bvba
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 17
  Beantwoord : 1207

  Zwembadexpert

  Ik heb ook niet gezegd dat de klanten dat zelf moeten doen , ik leg die stenen er op mijn eentje op , zonder hulpmiddelen . en als de bak een keer open moet dan doe ik dat ook nog voor de klant .
  @chris , ik kan er ook niet aan doen dat gij u niet moe wil maken , en liever het arbeidswetgevingsboek van buiten leert , maar ik zou dat boek maar eerst eens wegen , want misschien is het wel te zwaar , mijn personeel hoeft dit niet te doen , want ik heb geen personeel , doe het allemaal zelf , dus moet ik dan rekening houden met die wetgeving ??
  de stenen wegen 80 kilo so what , ik heb daar mijn techniek voor en dat gaat vanzelf , ik heb zelf liever dat er niemand helpt , als je het niet gewoon bent verongeluk je erbij , en iemand die wilt helpen is heel vriendelijk maar liever niet . gaan we nu hier over discussiëren ??

  http://www.funny-pool.be

  #316664

  gvg
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 24
  Beantwoord : 129

  Zwembadspecialist

  gewicht is toch niet te onderschatten. Ik heb gekozen voor slechts 0.5 m breed en zelfs slechts 2 cm dik. (wat volgens de specificaties te dun is om 1 volwassenne te dragen, maar toch bewust zo gedaan). En er is nog niemand doorgezakt.

  #316665

  funny-pool bvba
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 17
  Beantwoord : 1207

  Zwembadexpert

  ja klopt kan ook , kleine correcte trouwens , de tegels wegen geen 80 kg maar iets minder , ze zijn in ieder geval nog zwaar genoeg .

  http://www.funny-pool.be

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.