Iemand ervaring met de firma Zenkoi?

Forums Zwembadbouwer, installateur / vakman gezocht Iemand ervaring met de firma Zenkoi?

Dit onderwerp bevat 9 reacties, heeft 6 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  snakky 1 jaar, 1 maand geleden.

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
Koop eenvoudig uw zwembad

Zwembad.eu


 • Auteur
  Berichten
 • #313138

  Anoniem Vragen gesteld : 2
  Beantwoord : 0

  Aspirant lid

  Hallo,

  Wij overwegen een zwembad te laten aanleggen door de firma Zenkoi.
  Iemand ervaring met deze firma?

  #313140

  Bouwzelfjezwembad.nl
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 1
  Beantwoord : 57

  Actief lid

  Niet bekend mee, maar wat wil je horen? Een positieve reactie zou fake kunnen zijn en is een negatieve reactie meteen aanleiding om daar niet te kopen?

  Ik vermoed dat je door deze vraag meer twijfels dan antwoorden krijgt….

  #313300

  funny-pool bvba
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 17
  Beantwoord : 1303

  Zwembadexpert

  nooit van gehoord ,

  #313413

  Somiador
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 13
  Beantwoord : 128

  Zwembadspecialist

  Dat is nooit een goed teken. Iedereen moet ergens beginnen, maar als zelfs grote firma’s als Desjoyaux (badje gezien bij familie) slecht werk kunnen afleveren, zijn positieve referenties én veel ervan, toch interessant.

  Persoonlijk vind ik reviews van mensen die effectief problemen hebben het meest interessant. Want ik neem aan dat de meeste zwembadbouwers wel iets van hun stiel kennen en een goed werkend bad kunnen initieel opleveren, maar het is als er onverhoopt eens iets mis gaat (en dat kan zelfs met de beste gebeuren), dat je de waarde van firma’s leert kennen. Respecteren ze de garantietermijnen? Hoe snel spelen ze op de bal? Hebben ze kennis van zaken om alles mooi op te lossen? Voor sommigen zal het nooit goed genoeg zijn uiteraard, maar toch…

  Ik vind dit subforum jammer genoeg zeer onoverzichtelijk en zoals allesvoormijnzwembad zegt, denk ik dat je te weinig nuttige info krijgt, ook al omdat veel ervaringen gefragmenteerd zijn. Er zijn per definitie ook weinig ervaringen beschikbaar, want ik neem aan dat iedereen maar één keer een zwembad laat zetten.

  Ik stel voor om de ervaringen te bundelen per provincie. Het is niet dat elke gemeente een zwembadbouwer heeft. Zo kunnen mensen die de zoekfunctie gebruiken ook makkelijk info terug vinden.

  #313480

  funny-pool bvba
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 17
  Beantwoord : 1303

  Zwembadexpert

  het ligt niet altijd aan de zwembadbouwer ook he , er kunnen inderdaad wel eens fouten gebeuren , ( ook ik maak fouten ) het is dan ook in hoeverre de klant er op reageert en hoe , je moet wel de kans krijgen om het op te lossen ,
  en ik vind, je kan wel een klacht hebben als klant , en dan is het zeer gemakkelijk om dit op sociaal media te plaatsen , maar je moet de 2 kanten van het verhaal horen . en eigenlijk niet op sociaal media gooien , los dit onder elkaar op , op een volwassen manier , maar neen , de meeste klanten lopen meteen te dreigen met advocaten en rechtbanken om nog eens winst te maken op hun gelijk , ik durf te zeggen , ik heb op die 23 jaar nog maar 1 zaak gehad , en we zijn nog steeds bezig .

  ik stel voor als tegenreactie van somiador , om onder alle zwembadbouwers per provincie een lijst samen te stellen met probleemklanten , dit wil zeggen slechte betalers , wanbetalers , mensen die van her naar der lopen , alles beter weten klanten , en ga zo maar door , je wil niet weten hoeveel geld we al misgelopen zijn voor geleverde prestaties of geleverde materialen die nooit betaald zijn , stuur maar een factuur zeggen ze dan , eigen schuld ? neen sommige mensen maken daar een sport van .

  willen we daar lijsten van ? neen daar willen we geen lijsten van niemand wil daar lijsten van , dus ik zou de lijst der ervaring van de zwembadbouwer per provincie ook niet willen zien , als je daar mee gaat beginnen , gaat dit uit de hand lopen .

  als je een zwembad wil en je weet niet wie je moet kiezen , moet je zelf prospectie gaan doen , en in je eigen kennissen kring eens rondhoren , de beste reclame is mondreclame , ze zullen je het heus wel vertellen .
  en ik weet ook dat er veel cowboys rondlopen , daar kan ik ook een lijst van maken , doe ik dat ?neen dat doe ik niet .

  je kan wel een lijst maken waar er zich een zwembadbouwer zich bevind in welke provincie , maar wat dan nog , ik zit in Kalmthout en ben vandaag naar Tongeren gereden , ik rijd evengoed naar Ronse of naar de kust .

  de reviews van mensen met problemen zijn zeker interessant , maar de oplossingen daarop zijn nog interessanter vind ik . en je haalt het ook al aan ,voor sommige zal het nooit goed zijn nee dat klopt .

  een voorbeeld
  heb vorig seizoen , door een gespecialiseerde firma, zwembad opnieuw de randsteen van een overloopzwembad laten leggen , klant was zeer tevreden tot 14 dagen na datum , was hij niet meer tevreden , aannemer erbij , en klacht aangehoord van de klant , de stenen lagen ervoor veel beter dan nu , gaan nameten en alles lag perfect , we snapten niet wat de klant bedoelde , hij zag iets wat hij daarvoor niet zag , namelijk een stukje van de overloopgoot was te zien (onder de steen), de vorige plaatser had de randsteen zodanig gelegd dat het niet te zien was inderdaad , maar nu lagen de stenen perfect recht , klant vroeg om ze te herleggen , de aannemer zei wij kunnen geen stenen scheef leggen wij leggen altijd alles recht en alles uitgelijnd . ze lagen te recht !!! en dan mag je niks zeggen he , want de rekening moet nog betaald worden . DOE DAAR MAAR EENS IETS AAN !!!!!

  ik kan een boek schrijven van al die jaren over klanten .

  dus een lijst maken met ervaringen ?? ik weet het zo nog niet hoor .

  mijn excuses voor mijn reactie op dit topic , het is goed bedoeld .

  #313483

  Geert
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 25
  Beantwoord : 167

  Zwembadspecialist

  Denk dat caff enkel opzoek is naar iemand die met die firma gewerkt heeft. Goed of slecht gaat pas volgende stap zijn. Wij hebben ook met iemand van buiten de provincie gewerkt. Het eerste kontakt moet direct goed zitten. 2 de keer moet de prijs in het plaatje passen. Een bad bezocht dat geplaatst was. En niet in zijn buurt. Maar in de onze. Uiteindelijk moet het buikgevoel goedzitten. Maar een lijst maken met al wat ergens verkeerd gegaan is kan nooit de bedoeling zijn van dit forum. En we bouwen allemaal maar een keer een zwembad denk ik. Dus je start als leek. Blijft uiteindelijk altijd een gok. Maar dat is met bouw van huis ook zo.

  #313488

  Bouwzelfjezwembad.nl
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 1
  Beantwoord : 57

  Actief lid

  Naar aanleiding van dit draadje een artikel geschreven en gepubliceerd. Mogelijk kan ik daarmee mensen beter informeren!

  4 Tips voor de beste zwembadbouwer of leverancier

  #313489

  funny-pool bvba
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 17
  Beantwoord : 1303

  Zwembadexpert

  ik denk dat het antwoord van Geert , het meest realistische is , het moet inderdaad goed zitten en klikken vanaf het eerste moment . je moet op je buikgevoel afgaan .

  http://www.funny-pool.be

  #313492

  Somiador
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 13
  Beantwoord : 128

  Zwembadspecialist

  U heeft een punt, Funny Pool. Er zijn niet enkel slechte aannemers, maar ook slechte klanten. Aan elk conflict zijn twee verhalen te aanhoren
  .

  Professioneel heb ik ook af en toe te maken met slechte klanten. De controverse op internet heb ik ook nog niet meegemaakt gelukkig maar zou ik ook niet willen. Is vaak ook een afrekening.

  Blijft dat het aartsmoeilijk is een goede bouwer eruit te pikken. Heel veel mensen hebben geen kennissen die tevreden kunnen zijn wegens geen zwembad. En soms zijn mensen tevreden terwijl je weet dat je het niet zou zijn in hun plaats.

  Misschien beter geen publieke schandpaal oprichten idd…

  #315333

  snakky
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 6
  Beantwoord : 36

  Actief lid

  zen koi is wel degelijk een goede firma in het realiseren van water partijen en leveren mooi en verzorgde projecten af . ik weet dat een vijver een verschilt van een zwembad of zwemvijver maar moet maar eens surfen naar koivrienden.be daar vind je tal van uitgevoerde werken van zen koi en zijn alleen maar lovende woorden voor . ze werken wel meestal met polyester wanden .
  wel een beetje late respons
  mvg snakky

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.