Kan je passief overwinteren met inspuiters 40cm boven bodem?

Forums Zwembaden Kan je passief overwinteren met inspuiters 40cm boven bodem?

Dit onderwerp bevat 5 reacties, heeft 5 stemmen, en is het laatst gewijzigd door Profielfoto van funny-pool bvba funny-pool bvba 9 maanden, 1 week geleden.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
Koop eenvoudig uw zwembad

Zwembad.eu


 • Auteur
  Berichten
 • #310779
  Profielfoto van BigA
  BigA
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 2
  Beantwoord : 3

  Aspirant lid

  Hoi,

  Ik heb mijn huis gekocht met een betonnen kuip zwembad met linder van 8,5 op 2,7m. Het water is ongeveer 1,3m diep en dus totaal een 30m³. Er zijn twee skimmers aan het ene uiteinde en (helaas?) vier inspuiters aan de andere zijde. 2 inspuiters zitten ongeveer 30cm onder het water oppervlak, 2 andere op 40 cm van de bodem. Daarnaast heb ik nog een stofzuiger aansluiting 50 cm onder het water oppervlak aan de zijkant en een bodemput aan de bodem aan de kant van de inspuiters. Ik heb geen zwembad verwarming en filter in de zomer zo ongeveer 6-7u per dag, in de winter 4u en wanneer het vriest.

  Tot nu toe heb ik steeds actief overwinterd omdat ik te onzeker was over de stappen om passief te overwinteren. De elektriciteitsrekening is er ook naar: 6000Kwh per jaar op factuur, dus inclusief huishoudelijk verbruik.

  Ik vroeg me af of passief overwinteren met mijn zwembad een optie is en welke stappen ik moet nemen gezien de verschillende aansluitingen op verschillende dieptes.

  Alvast bedankt

  #310793
  Profielfoto van Sylvester
  Sylvester
  Moderator
  Vragen gesteld : 30
  Beantwoord : 3278

  Zwembad-orakel

  Kijk hier eens : http://www.zwembad.eu/winter

  en zoek op dit forum eens naar ‘winterklaar’
  Winterklaar

  Waarom zeg je ‘helaas’ 4 inspuiters?

  #310865
  Profielfoto van Aquaddict
  Aquaddict
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 6
  Beantwoord : 141

  Zwembadspecialist

  Omdat hij waarschijnlijk zijn waterniveau onder de inspuiters wil zetten tijdens de winter ( wat eigenlijk niet nodig is)

  #310990
  Profielfoto van BigA
  BigA
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 2
  Beantwoord : 3

  Aspirant lid

  Er is me inderdaad verteld geweest dat het water tot onder de inspuiters moet, en vermits er bij mij inspuiters aan de bodem zitten leek me dit onbegonnen werk.

  Bedankt voor de artikels, maar het is mij nog steeds niet duidelijk wat de aangewezen methode is. Mijn doel zou zijn om passief te overwinteren = pomp niet laten draaien.

  – Bad tot onder niveau bovenste inspuiter laten komen, skimmers leeg (hoe doe je dit zonder pomp droog te laten draaien?)
  – Stopjes in inspuiter, omgekeerde-fles principe in skimmer tegen kapotvriezen
  – Winterzeil over zwembad
  – Filter en pomp laten leeglopen?

  help?

  #311842
  Profielfoto van Roekoe
  Roekoe
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 1
  Beantwoord : 9

  Aspirant lid

  Geen enkel probleem. Ik zet elk jaar het waterniveau onder net mijn inspuiters om na de winter te ontdekken dat het bad netjes volgeregend is. Vorig jaar zelfs zoveel dat de technische ruimte met pompen (ligt lager dan ’t bad) water binnen kreeg doordat alles open lag.
  Dus voor de winter water tot op +- de helft laten weglopen, correcte producten toevoegen (ik gebruik enkel wat extra chloor, telkens helder water in ’t voorjaar), pompen en filter leeg laten lopen, winterzeil erover en klaar.

  #311844
  Profielfoto van funny-pool bvba
  funny-pool bvba
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 17
  Beantwoord : 965

  Zwembadautoriteit

  ik heb mij water nog nooit laten zakken , en heb al 26 jaar een zwembad , als je de pomp en filter leeglaat incl warmtepomp en of zonnepanelen , , je zet een stop in je skimmer en je zet je pomp even aan tot hij lucht zuigt , weg water , en als het regent loopt het niet weer vol , inspuiters staan 30 cm onder water , het moet al goed vriezen om meer dan 30 cm ijs te hebben op u water of in de grond .
  nu tegenwoordig laat ik mijn pomp een paar uurtjes draaien enkel op de bodemput daar is het water warm , chloor of ph bijvoegen heeft geen zin onder de 8 graden , dat werkt nauwelijks of niet .
  je moet doen waar je je goed bij voelt , niets moet , alles kan , maar niet alles is nuttig .
  een goed gesloten winterzeil doet wonderen , het houd het vuil tegen en het is donker onder het zeil , ik heb in het voorjaar een half uurtje werk , met enkel het zeil eraf te halen en even de bodem handmatig te zuigen om het stof weg te halen en klaar ben ik . en ook mijn klanten .

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.