keuze zwembad/zwembadbouwer

Forums Zwembaden keuze zwembad/zwembadbouwer

Dit onderwerp bevat 7 reacties, heeft 4 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  james 7 maanden, 3 weken geleden.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
Koop eenvoudig uw zwembad

Zwembad.eu


 • Auteur
  Berichten
 • #314232

  james
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 6
  Beantwoord : 6

  Aspirant lid

  Hallo iedereen.
  Wij zijn van plan een zwembad te laten plaatsen in onze tuin.
  Wij kunnen 9*4 plaatsen.
  Wij zijn leken op dit vlak en zijn na veel lezen uitgekomen bij een polypropyleen/epoxy vinylester of keramisch zwembad.
  We hebben ondertussen 2 firma’s over de vloer gehad(nog geen offerte ontvangen, daar zijn ze nu aan bezig)en deze hebben beide een keurige uitleg gegeven tot in detail en beide gaven ze mij wel een goed gevoel.
  Het gaat over Leisure pools uit Aarschot en Art d’eau uit Sint Truiden.
  Beide firma’s bestaan respectievelijk 9 en 5 jaar.
  Leisure pools blijkt de opvolger te zijn van een firma die er de brui aan gegeven heeft.
  Ik had graag geweten of er hier mensen zijn die mij wat raad kunnen geven aangaande volgende punten.

  1/de materialen van het zwembad waarbij we uitgekomen zijn, zijn deze “de betere”die je momenteel kan krijgen in monoblock?(ik weet intussen dat gewone polyester passé is)

  2/Heeft er iemand ervaringen(goede of slechte)met deze firma’s?Hier zou ik zeer graag wat meer over lezen.

  3/Ik las over een ander Aarschotse firma niet veel goeds(exclusive pools)Zijn er hier mensen die goede en/of slechte dingen kunnen bevestigen?

  4/Kan er iemand alternatieven aanbieden voor zowel firma als gebruikt. materiaal voor het bad?

  Ik heb een budget van 50000 euro voor een bad van 8/9×4,met elektrisch rolluik en warmtepomp alsook automatische ph en chloor.

  Allen alvast bedankt op voorhand voor het advies.

  mvg

  #314234

  John5
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 3
  Beantwoord : 57

  Actief lid

  Ik denk dat met dat budget je ook een polyethyleen monobloc kan hebben wat nog iets beter is..

  Plaatsers zijn er veel vb waterweelde.be heb ik positieve ervaring mee gehad.( niet volledig bad enkel rolldeck)

  #314236

  funny-pool bvba
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 17
  Beantwoord : 1140

  Zwembadexpert

  je moet op je gevoel afgaan en een klik hebben met je zwembadbouwer , je moet niet afgaan van wat een ander zegt , want je kent het verhaal niet , de klant kan zijn beste verhaal vertellen en het aan zijn kant laten uitkomen , maar de zwembadbouwer kan zich niet verdedigen , van een aantal namen die nu genoemd worden ken ik persoonlijk de mensen die erachter staan , en kan u verzekeren dat zij zeker alles doen om het tot een goed einde te brengen , maar als de klant zijn afspraken ook niet nakomt heb je snel problemen , dat is bij mij niet anders , ik doe alles voor mijn klanten , maar als je als klant ook je afspraken niet nakomt , heb je een probleem .

  helaas zijn er ook cowboy`s bij

  http://www.funny-pool.be

  #314241

  james
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 6
  Beantwoord : 6

  Aspirant lid

  U heeft volkomen gelijk,echter,”wat een ander zegt”is meestal toch al een beperkte indicatie.
  Uiteraard zijn er altijd 2 kanten van een verhaal, ik ken dit maar al te goed aangezien wij ook in een branche zitten waar veel problemen zich voordoen.(autobranche)Zoals u weet zitten er in ELKE sector veel cowboys.
  Hetgeen u aanhaalt dat u die mensen achter deze firma’s kent is voor mij geen punt, ik ken er ook veel uit mijn branche en dat wil niet zeggen dat ik sommigen hun praktijken goedkeur.
  Uw opmerkingen geven mij als leek echter wel een goed gevoel aangezien u open en bloot communiceert.
  Al vraag ik me precies af wat een klant als zwembadkoper moet nakomen behalve zijn financiële verplichtingen?
  Ik leer graag bij van u.
  Met vriendelijke groeten.

  #314268

  funny-pool bvba
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 17
  Beantwoord : 1140

  Zwembadexpert

  U slaat de spijker op de kop , klant moet zijn financiële verplichting nakomen , er komen steeds allerlei verhaaltjes boven , om wat later dan voorzien te betalen en ondertussen werk je maar verder en wordt er materialen geleverd , als je dan over volgende betalingen begint is het van ja maar ze zijn nog niet aangesloten , ik zie het nog niet werken enz enz , heb ooit een klant gehad waar ik een warmtepomp ging plaatsen , hij had een een voorschot betaald ( anders bestellen we niet ) en de afspraak was bij plaatsing de rest van het bedrag , hij ging akkoord , en als puntje bij paaltje kwam om af te rekenen zei hij , ” als het water warm is dan betaal ik de rest ” en geen discussie meer mogelijk , gelukkig was de warmtepomp goed en was binnen de paar dagen het water warm , klanten gaan zelf hun eisen stellen , en zeggen vaak ik doe maar 1 x per maand al mijn betalingen , en ik heb net gisteren al mijn betalingen gedaan , dus kan je een maand wachten , zo kan ik nog wel even doorgaan .
  en ik speel altijd open kaart ( wat hier ook niet altijd in dank afgenomen wordt , ) maar eerlijkheid duurt het langst .

  wat betreft de eigenaars van de firma’s die genoemd worden die ik ken , doen ze precies wat ik zou doen , en kunnen we de hand schudden , problemen zijn er om opgelost worden , maar klanten wachten vaak tot de laatste afwerking eer ze met hun opmerkingen komen ja dan is het al te laat natuurlijk en krijg je discussies .
  bij mij is het meestal wel anders , ik doe meer dan ik beloofd had of op offerte staat , en vraag ook vaak of ze nog alles ok vinden en of er opmerkingen zijn , ben nu bijna 24 jaar bezig en heb meer dan 3700 klanten die steeds terug komen , dus ik hoef niet veel te veranderen denk ik . maar u mag u ervaring ook meedelen , daar kan ik ook van leren .

  http://www.funny-pool.be

  #314271

  james
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 6
  Beantwoord : 6

  Aspirant lid

  Ik herken uw ervaringen volledig.🙄
  Na enig speurwerk,komt het uiteindelijk wel naar boven waar je beter wegblijft of niet lijkt me.

  #314285

  peterp
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 14
  Beantwoord : 33

  Actief lid

  Mijn ervaring met bouwwerken is om steeds een gedetailleerde offerte te vragen waarop alles duidelijk vermeld wordt. Ik heb zelfs ook eens meegemaakt dat ik een prijs vroeg aan een firma en in de winkel gaf men me een prijs. Als dan later de vertegenwoordiger kwam was de prijs 3x zo hoog. Dan lijkt er me toch iets mis (en het ging hier niet over opties).
  Het is natuurlijk ook belangrijk dat de klant weet wat hij/zij wil en tijdens de uitvoering niet van gedacht verandert. Maar een probleem met bouwwerken is dikwijls dat er “onverwachte” kosten opduiken. Dat is voor de klant meestal niet aangenaam want men verliest dan snel controle en staat met de rug tegen de muur want zonder die extra kosten wordt het project niet afgewerkt. Het is dus belangrijk dat de bouwfirma (hier zwembadbouwer) alles goed onderzoekt en dus een correcte offerte opstelt (sleutel op de deur dus). Dat is mijn ervaring met bouwwerken/renovatiewerken en veronderstel dat dit met het bouwen van een zwembad het zelfde is. Het is ook belangrijk dat hij/zij die een zwembad aanlegt ook weet wat te verwachten wat betreft operationele kosten, onderhoud, etc. Het voorbeeld aangehaald over betalen als het zwembad warm is: het is belangrijk dat de klant juiste informatie krijgt: hoe land duurt het om het bad op te warmen, tussen welke buitentemperaturen werkt de pomp, wat zal de kost/maand zijn? Welk onderhoud is nodig, wie doet het en wat zal het kosten,…
  Zoals ik in een andere post heb gezegd vindt men hierover eigenlijk verbazend weinig op het internet of het is vaag. Ik begrijp de persoon die advies vraagt over bedrijf a en b. Als men €50,000 gaat uitgeven lijkt he me normaal dat men wat raad vraagt aan andere klanten. Als er 5 antwoorden zijn waarvan 4 goeie en 1 slechte dan is de kans groot dat alles goed zal gaan. In het omgekeerde geval zou ik ook passen. Alles op de klant schuiven lijkt me nogal makkelijk, sorry. Hoe lang het bedrijf al bestaat is inderdaad ook een referentie: iemand die z’n klanten bedriegt gaat niet lang zaken kunnen doen.

  #314286

  james
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 6
  Beantwoord : 6

  Aspirant lid

  Dat zie ik ook op die manier.
  Ik ben effectief op zoek naar een goede aannemer,de beslissing is dus al gevallen.
  Ik stuurde onlangs een mail naar een bedrijf dat mij redelijk serieus leek.
  Ik deelde hen het bovenstaand mee wat ik zocht.
  Dus bad van 8×4
  met warmtepomp en automatische chloor en ph regeling
  elektrisch rolluik
  ik vroeg ze of ze een offerte konden maken met het idee dat ze zouden voorstellen om langs te komen en dan ter plaatse alles eens te bekijken en te overlopen(zoals al 2 van hun collega’s gedaan hadden)
  Stuurt die mij doodleuk terug,ik heb er onlangs zo eentje geplaatst voor 90000!!(negentig)duizend euro.
  Tja,daar sta je dan, ik vind het eigenlijk best nog wel grappig.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.