Kosten verbruik warmtepomp

Forums Verwarming Kosten verbruik warmtepomp

Dit onderwerp bevat 4 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  bmweetje3 1 jaar, 5 maanden geleden.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Koop eenvoudig uw zwembad

Zwembad.eu


 • Auteur
  Berichten
 • #321780

  F vd heijden
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 1
  Beantwoord : 2

  Aspirant lid

  Na vele forum berichten gelezen te hebben en niet volledig het antwoord waar ik naar zocht heb kunnen vinden, heb ik toch maar besloten me aan te sluiten bij deze site,
  Voordat ik me vraag stel even kort samengevat waar ik mee bezig ben, ik ben van plan aankomende weken/maanden een zwembad te bouwen, met het doel dit voor de minimale prijs dat mogelijk te doen is, de enige kostenpost waar ik niet op wil bezuinigen is de warmtepomp, ik heb me oog laten vallen op een 9kw stepinverter model met een cop waarde van 10
  Nu mijn vraag: het plan is een zwembad van 7 m 3,5 m x 1,4m te bouwen, en hier gebruik van de maken 6 maanden per jaar, het gebruikelijke zwembad seizoen, wat zou hier ongeveer de energiekosten van zijn?
  Bij voorbaat dank

  #321781

  F vd heijden
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 1
  Beantwoord : 2

  Aspirant lid

  Toevoeging: zwembad moet 27 graden zijn

  #321794

  bmweetje3
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 22
  Beantwoord : 636

  Zwembadautoriteit

  je schrijft dat je zo goedkoop mogelijk wil bouwen, uiteraard wil iedereen dat. Maar je wilt flink investeren in een warmtepomp vervolgens. Nou een inverterpomp is dan de juiste keuze maar wat dacht je van isolatie? Je gaat veel geld uitgeven aan een warmtepomp en vervolgens wil je denk ik deze zo min mogelijk aan hebben staan. Je zult een goede afdekking moeten hebben om afkoeling tegen te gaan. Misschien met een combinatie van zonnecollectors.

  Wat de andere vraag over je energiekosten daar kan niemand jou antwoord opgeven natuurlijk.
  Ligging van het zwembad, wind of geen wind, wat voor pomp, afdekking overdag/nacht en dan zijn er nog veel meer factoren.

  #321796

  F vd heijden
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 1
  Beantwoord : 2

  Aspirant lid

  Bedankt voor uw reactie. Nu terug te lezen zie ik inderdaad dat ik niet erg duidelijk geweest ben, ik bedoelde er mee dat buiten het lassen van de folie alles zelf wil doen, ik heb nog partij stenen staan, en daarbij zal ik op marktplaats en dergelijke blijven zoeken naar restanten , het doel is dus niet besparen om het besparen, maar meer door goed te zoeken niet alles zomaar te kopen en eerst kijken wat er in de omgeving ligt zo, de prijs zoveel mogelijk te drukken, dus de bedoeling is wel gewoon zeil op het zwembad, en waarschijnlijk EPS isolatie,

  #321800

  bmweetje3
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 22
  Beantwoord : 636

  Zwembadautoriteit

  Zo heb ik ook gebouwd, stenen en alle inbouw spullen nieuw maar de techniek het meeste 2de hands. De pomp was ook al iets van 15 jaar oud, deze gereviseerd met nieuwe lagers en nieuwe mechanical seal dus een beetje weer nieuw. Bij opstarten zwembad maakte deze zoveel lawaai dat ik maar een nieuwe gekocht heb. De techniek is toch wel vooruit gegaan 🙂
  Meteen een 3fase pomp met een frequentieregelaar er tussen, uiteraard de regelaar 2de hands maar die draait al een paar jaartjes. Deze heb ik dan wel gekregen van een vriend die daar in werkt maar er staan er genoeg te koop.
  De filter en electrische kleppen en zonnecollectors is allemaal 2de hands maar wel allemaal goede merken. De kleppen kosten nieuw ongeveer vanaf €500 per stuk. Heb er 3 gekocht voor €75 per stuk, bij een bedrijf die van die reinigswagens maken die tuinderskassen schoon maken.
  Waren nog als nieuw maar vanwege een upgrade waren die over.
  Electrisch rolluik ook gebruikt gekocht, zelf op maat gemaakt en vorig jaar nieuwe solar lamellen geplaatst. Deze stonden ongebruikt op marktplaats nieuw in de doos. Wel zelf op de juiste lengte gemaakt. Wel nog een warmtepomp 3 jaar geleden gekocht, een inverter die best stil is, wil geen ruzie met de buren want de pomp staat tegen de afscheiding.
  Automatische dosering ook 2de hands, werkt super en je hebt 24/7 een zwembad wat klaar is voor gebruik.
  Maar alles zelf gedaan en daar best wel veel op bespaard.
  Alles geautomatiseerd met een arduino, arduino regelt alles, pomp snelheid icm zonnecollector, warmtepomp inschakelen en de kleppen aansturen zodat het zwembad op de juiste temperatuur blijft.
  En het bouwen en nadenken vond ik ook leuk om zelf te doen 🙂

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.