Nieuwe condensator nodig

Forums Zwembad onderdelen Nieuwe condensator nodig

Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  funny-pool bvba 1 jaar, 5 maanden geleden.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Koop eenvoudig uw zwembad

Zwembad.eu


 • Auteur
  Berichten
 • #311850

  PeterDL
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 2
  Beantwoord : 38

  Actief lid

  Goedemorgen,
  Ik vrees dat mijn condensator van mijn pomp het begeven heeft! Als ik de pomp manueel start, is er geen probleem, maar als ik ze automatisch wil laten lopen (timer), komt er alleen een zomend geluid uit. De condensator die er nu insteekt is van het merk CSC met volgende omschrijving 20.0 uf +- 6% 370VAC/B, type: 628318-306.
  Zoals te verwachten is deze condensator niet op de belgische markt te verkrijgen (althans heb ik hem niet gevonden). Nu had ik graag een vervangcondensator gevonden, maar ik weet niet welke compatibel is met bovenstaande. Ik wil hier niet teveel aan prutsen omdat mijn kennis terzake nogal beperkt is, dus het zou eigenlijk eentje moeten zijn met dezelfde aansluitingen (oude eruit, nieuwe erin).
  Alvast bedankt voor jullie hulp
  Peter

  #311870

  PeterDL
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 2
  Beantwoord : 38

  Actief lid

  Goedemiddag,
  Aangezien ik niet meteen een antwoord kreeg, ben ik zelf nog maar verder op onderzoek gegaan. Mits raadgeving van een persoon die wel een meester in de elektronica, heb ik dan uiteindelijk een correcte vervang condensator gevonden. Ding meteen vervangen en… helaas niks veranderd. Blijkt dan toch niet aan de condensator te liggen. Iemand een idee / voorstel?
  Dus als ik mijn pomp manueel opzet, dan hoor je een zomend geluid, als ik ze dan een paar keer op en af zet, dan start de pomp plots aan! Als ik ze op timer zet, dan start ze niet op en na een tijd slaagt mijn zekering af.

  Motor van de pomp vervangen of ander voorstel?

  Peter

  #311891

  funny-pool bvba
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 17
  Beantwoord : 1140

  Zwembadexpert

  andere pomp aanschaffen , wij hebben er nog 2 de handse staan .
  als het met de condensator niet werkt , zal hij waarschijnlijk redelijk verbrand zijn van binnen en teveel wrijving hebben om op te starten , met de hand aandraaien kan ook en laten draaien , ben je zeker dat de condensator goed was , ? was het een nieuwe ?

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.