Osmose (nu al???)

Forums Zwembaden Osmose (nu al???)

Dit onderwerp bevat 16 reacties, heeft 8 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Davidoff 3 maanden, 3 weken geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 17)
Koop eenvoudig uw zwembad

Zwembad.eu


 • Auteur
  Berichten
 • #315022

  lapino
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 24
  Beantwoord : 59

  Actief lid

  Vorig jaar zwembad laten aanleggen, Startline met 20j garantie tegen osmose. Voorbije dagen met heel warm weer heel veel gezwommen dus ook veel bezig geweest met onderhoud en viel me nu op dat er op 2 plaatsen (aan trap die over hele breedte loopt, apart stuk polyester tov zwembadkuip) blaasjes verschijnen. Lijkt wel onder een folie te zitten, dus ik vrees voor osmose. En dit op een zwembad met zo een goede naam??

  Help! Kan dit opgelost worden? Heb natuurlijk al mail gestuurd aan mijn plaatser, maar toch eens benieuwd naar andere ervaringen en of dit (makkelijk) op te lossen valt. Geeft natuurlijk weinig vertrouwen in dit merk, maar het ligt er dus zullen moeten hopen op goede na-service.

  #315027

  Sylvester
  Moderator
  Vragen gesteld : 30
  Beantwoord : 3890

  Zwembad-orakel

  Een polyester bad met een folie?

  #315136

  funny-pool bvba
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 17
  Beantwoord : 1303

  Zwembadexpert

  Starline Kennende neemt zeker zijn verantwoordelijkheid , als het aan het bad ligt uiteraard , is er iets gebeurd bij de plaatsing of behandeling is het een ander verhaal .
  en als het een Starline dealer is zal het zeker in orde komen , er zal vast wel een verklaring zijn voor dit probleem .

  http://www.funny-pool.be

  #315193

  lapino
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 24
  Beantwoord : 59

  Actief lid

  Bedankt voor de geruststelling. Onze dealer heeft de foto’s naar Starline gestuurd en wacht nu hun reactie af. Probleem situeert zich heel duidelijk enkel op deel van de polyester trap (apart deel tov zwembad zélf) en dan aan de zijkanten/plage. Aan de ene kant (die meest zon vangt, mocht dat relevant zijn) zichtbaar door enkele (harde) blaasjes die zich hebben gevormd, op andere kant is het eerder een hobbelige structuur geworden ipv vlak en glad. Ken er te weinig van om te oordelen of dit osmose kan zijn, volgens dealer is osmose meestal zichtbaar doordat er zwarte puntjes in midden van de blaasjes zitten, en dat is bij ons niet het geval. Het is wél zo dat het water thv van de plage een stuk warmer aanvoelt als rolluik tijd dicht is geweest, wat ook niet onlogisch is doordat het zonne-lamellen betreft en aan plage water amper enkele cm hoog staat. Maar als warmte/zon probleem zou zijn, dan zou de plage zélf ook dit moeten vertonen. En dan nog, lijkt me dat zo’n duur zwembad toch wel eea mag hebben qua warmte. En als zo’n kuip al kapot gaat omdat het eens enkele dagen 28°C is hier in Belgie, dan hebben we toch verkeerde keuze gemaakt lijkt me.

  Hoop in elk geval dat ze dit opgelost krijgen, is geen drama, we kunnen zwemmen en als je het niet echt weet, dan zie je dit ook niet echt (die randen van plage liggen deels onder boordsteen) maar vind het toch maar normaal dat ik dit niet zo wil laten. Heb ergens gevoel dat dit eerder met plaatsing te maken heeft, en dat zwembad misschien op die plaats iets teveel druk van chape of zo heeft gekregen waardoor die polyestter is gaan vervormen maar kan natuurlijk iets helemaal anders zijn. We onderhouden ons zwembad bijna maniakaal, en is ook volledig geautomatiseerd qua ph en chloor dus aan water zélf kan het bijna zeker niet liggen.

  Toch heel benieuwd naar reactie. We hebben echt niet de eerste de beste gekozen qua dealer, en prijs was er dan ook naar. Voor een totaalproject van meer dan 100K (incl tuinafwerking en aanverwanten) verwacht ik dan ook perfectie, jammer genoeg is dat tot op heden wel wat tegengevallen. Boordstenen die niet 100% recht liggen, krassen op kuip doordat ze die stenen hebben moeten herdoen en dan met koevoet tegen polyester zaten enz… En nu dus dit… Jammer.

  #315314

  funny-pool bvba
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 17
  Beantwoord : 1303

  Zwembadexpert

  osmose is niet alleen zwarte puntjes , maar blaasjes , en vooral veel .
  die zwarte puntjes hoeven er niet echt op te zitten , dat is eerder een zwarte alg .
  en die moet je ook niet hebben .
  maar nogmaals Starline neemt zijn verantwoordelijkheid heus wel , al ooit geweten dat Starline in de laatste 20 a 30 jaar van naam is veranderd ? ik niet , en ken er wel een paar ander die dat wel gedaan hebben om eventuele garanties te ontlopen .
  succes en hoop de reactie of het vervolg ook te lezen .

  http://www.funny-pool.be

  #315352

  lapino
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 24
  Beantwoord : 59

  Actief lid

  Bedankt voor je geruststellende woorden, is ook om die reden dat we voor Starline hebben gekozen. Is alleen heel bizar dat we dit nu hebben, en is ook heel duidelijk enkel probleem op de trap (wat apart stuk is, heel duidelijk te zien aan naden). Zijn overigens geen kleine, miniscule blaasjes maar echt soort bollen die op de polyestter staan (+- 3 à 5mm doorsnee). Stoor me nog meest aan feit dat ze zo lang wachten met afspraak, ze komen nu 3e week augustus kijken. Als men moet verkopen, staan ze daar de week nadien maar bij problemen is dat allemaal zo dringend niet meer precies. Zou me echt niet verbazen als dit iets te maken heeft met temperatuur water in combinatie met fout in productie van die trap. Want water wordt waar de problemen zijn ook wel stuk warmer met gesloten (solar) rolluik doordat daar plage zit en die dus vrij ondiep water heeft. Water is ook altijd voelbaar warmer net onder die plage na openen zwembad. Hoedanook zou een duur zwembad daar toch moeten tegen kunnen. Is nu niet dat we in Spanje wonen he (alhoewel laatste tijd moeiteloos 29°C water zonder warmtepomp in actie te hebben).

  Zal sowieso ofwel door productiefout zijn of door fout in plaatsing, beide zaken waar ik toch garantie op moet hebben. Vraag me alleen af hoe ze dit in godsnaam gaan goedkrijgen. Die trap (over hele breedte) is langs buiten vastgeschroefd en kan dus volgens mij niet zomaar verwijderd worden, en de plaatsen waar schade is, zijn niet makkelijk bereikbaar dus dat gaan uitpolieren of zo is ook niet zo makkelijk denk ik (deel van de blazen bevindt zich aan achterkant waar rolluik achter verdwijnt, en kan je niet zo makkelijk aan). En dat polieren…dan is het toch niet meer nieuw hé, laat staan of ze dat zo mooi strak kunnen herstellen.

  Anyway, eind augustus bezoek, zal dan wel iets laten weten.

  #315490

  funny-pool bvba
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 17
  Beantwoord : 1303

  Zwembadexpert

  we wachten mee af op het antwoord

  http://www.funny-pool.be

  #316177

  lapino
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 24
  Beantwoord : 59

  Actief lid

  Vandaag zijn ze langsgeweest, blijkt dat zijkant trap inderdaad onderhevig was aan osmose (na 1j), vermoedelijk combinatie van heel warm weer en zonnelamellen die water op die plaats héél warm heeft gemaakt én feit dat trap blijkbaar vanuit fabriek niet al te goed is behandeld geweest tegen osmose. Hebben dat verwarmd waardoor alle blaasjes open gingen of zichtbaar werden, dat dan uitgeboord met dremel en dan terug geretoucheerd met polyester/beschermlaag en gepolierd. Als je het weet, zie je het wel een beetje maar toch grotendeels opgelost. Nu hopen dat het niet terugkomt of erger wordt. Hoedanook toch behoorlijk teleurgesteld in feit dat we hier last van hebben, temeer we specifiek voor Starline kozen omwille van garantie van 20j osmose vrij te zijn.

  Zou in elk geval nooit meer kiezen voor een zwembad met die materialen, als we dit zwembad ooit moeten vervangen zal het puur vinylester ofwel beton worden. Nu hopen dat het echt niet terugkomt of erger wordt, anders ga ik me wel heel slecht voelen.

  Moet wel zeggen dat Starline dit zeer open heeft opgelost, en ze stoppen zich ook niet weg achter excuses. Is gewoonweg slechte trap (woorden hersteller : “een maandagtrap”) waar blaasjes niet goed zijn weggewerkt tijdens productie.

  #316180

  Nicke36
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 1
  Beantwoord : 7

  Aspirant lid

  Kost dan stukken van mensen zo een starline bad en ze geven als argument , t is een maandagtrap, amaai mijn botten k hoop voor jouw dat het opgelost is op deze manier,

  #316366

  Janssens
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 4
  Beantwoord : 28

  Actief lid

  Altijd in achterhoofd houden.
  Elk polyester zwembad krijgt vroeg of laar osmose.
  Sinds vorig jaar staat dat in de kleine regeltjes van de zwembadbouwer.
  Zelf denk ik dat het komt door het temperatuur verschil tussen binnen en buiten de kuip.

  #316715

  lapino
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 24
  Beantwoord : 59

  Actief lid

  Starline expert zei toch duidelijk dat het in ons geval vermoedelijk oorsprong heeft in de fabriek waar de blaasjes die normaal ‘uitgerold’ moeten worden, dit niet 100% correct is gebeurd en dit in combinatie met warmte (zon op rolluik, ondiep deel zwembad door plage) de osmose heeft veroorzaakt. Hebben dat dus zoals gezegd uitgeboord en opnieuw opgevuld en geschuurd, is niet helemaal onzichtbaar nu maar uiteraard minder dramatisch dan die belletjes die we hadden. Geloof wel dat dit een deel van zwembad is dat slecht behandeld is, want andere delen van de kuip (zwembad zelf en afdekking plage) hebben dit niet, is enkel dat deel (trap). Zou echt niet mogen, heb wel tientallen keren gevraagd bij bestelling dat osmose toch echt geen probleem zou kunnen zijn, en na 1j is het van datte.

  Echt enorm veel spijt dat ik niet voor beton heb gekozen… Heb zo een gevoel dat we binnen paar jaar de hele boel zullen mogen uitbreken en dan zal het toch vervangen zijn door betonnen zwembad. Zal maar al beginnen sparen… 🙁

  #316742

  lapino
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 24
  Beantwoord : 59

  Actief lid

  En jawel, osmose probleem blijkt terug te komen. Zeer ‘blij’ dat ik voor een topmerk en topinstallateur heb gekozen 😥

  #317832

  jos Bosmans
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 2
  Beantwoord : 1

  Aspirant lid

  als ik zoiets lees krijg ik toch schrik hoor. Een bad van Starline, dat algemeen beschouwd wordt als een producent van hoogwaardige monoblockzwembaden dat al zo snel te maken heeft met osmose ? Daar val ik eerlijk gezegd toch van mijn stoel van hoor. Hoe kan zoiets ? Dat zijn baden van 50k en meer.
  Ik hoop in ieder geval dat het opgelost wordt Lapino en ben toch wel zeer benieuwd hoe dit verder afloopt.
  Wat ik mij afvraag is de nieuwste trend met de plage zwembaden. Als het in de zomer nu heel warm weer is, wordt dan het water ter hoogte van de plage, waar de waterlijn ongeveer 20 cm is niet extra warm. Te warm ? En werkt dit osmose dan niet in de hand ?

  Jos Bosmans

  #317838

  lapino
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 24
  Beantwoord : 59

  Actief lid

  Heeft inderdaad te maken met de plage en feit dat er daar maar paar cm water staat wat onder een solar rolluik te warm wordt. Enkele dagen terug is onze zwembadbouwer hier geweest en heeft moeten toegeven dat er nog een aantal klanten last van hebben gehad voorbije zomer. Blijkbaar geen lijn in te trekken, maar zal dan eerder te maken hebben met of een plage al dan niet lang in de zon ligt. Bij ons ligt die groot deel van de dag in vlakke zon, maar als het echt enorm warm was, hebben we de plage ook altijd open gehouden, rolluik ging enkel ‘s nachts dicht. Maar goed, probleem is er en ze moeten het nog deftig komen herstellen ook (gaan stuk uitzagen en vervangen). Heel fijn is dat natuurlijk niet bij zo’n duur zwembad. Veronderstel dat het wel zal opgelost raken, maar echt veel vertrouwen in de zo geroemde kwaliteit is wel weg. Hebben bij keuze nog zo hard bij elke leverancier gehamerd op osmose en bij Starline echt keiharde garanties dat dit ‘nooit’ voorkomt bij hen en dat ze ‘in al die jaren’ nooit osmose hebben gehad. Tja…

  #317866

  funny-pool bvba
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 17
  Beantwoord : 1303

  Zwembadexpert

  ik ga mijn oor eens te luisteren leggen bij de vertegenwoordiger , van Starline , jammer dat het niet eerder op het forum stond want hij is vorige week nog op de zaak geweest , ik heb zijn nr ik ga hem eens bellen .of het iets uithaalt weet ik niet maar je weet nooit .

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 17)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.