OVERWINTERN OPBOUWZWEMBAD

Forums Onderhoud OVERWINTERN OPBOUWZWEMBAD

Dit onderwerp bevat 3 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Sylvester 7 maanden geleden.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
Koop eenvoudig uw zwembad

Zwembad.eu


 • Auteur
  Berichten
 • #315773

  peterp
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 14
  Beantwoord : 33

  Actief lid

  Goeiedag,

  ik heb een INTEX Ultraframe (7.32×3.66), 30 m3. Pomp, zoutwatersysteem e.d staan in een plastic opberghok naast het zwembad. De warmtepomp staat vanzelfsprekend in open lucht. Ik zou het water tijdens de winterperiode in het zwembad willen laten maar natuurlijk het dekzeil erover. Om bevriezen te vermijden dacht ik aan het installeren van een GEL-ELEC (https://www.pooltopper.be/product/7766/gel-elec-vorstbeveiliging-digitaal.html )te installeren. Dat toestel kan je afstellen op een zekere minimum temperatuur en die temperatuur wordt de circulatiepomp dan ingeschakeld (bvb 3C). Ik ga ervan uit dat hiermee bevriezen van leidingen vermeden kan worden. Ik zal ook de leidingen die blootgesteld zijn aan open lucht ook inwikkelingen in isolatiewol of zoiets als bijkomende beveiliging. Heeft iemand hiermee ervaringen? Raadt men dit aan, af?
  (Het alternatief is de filterpomp leegmaken, alle leidingen afsluiten en de warmtepomp in het tuinhuis te plaatsen maar dat alles is misschien niet nodig).
  Alvast bedankt
  peter

  #315776

  Sylvester
  Moderator
  Vragen gesteld : 31
  Beantwoord : 3662

  Zwembad-orakel

  Het water kan er gerust in overwinteren en mag bevriezen. Sommigen zullen beweren van niet, maar volgens mij doet dat helemaal niets aan dat zwembad. Je moet dan wel zorgen dat alle leidingen leeg zijn en de pomp ergens binnen opbergen.

  #316659

  Guy
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 0
  Beantwoord : 4

  Aspirant lid

  Is de opbouw intex zwembad winterbestendig ? Ik denk dat het metalen frame hier geen deugd van zal hebben en ze zal beginnen roesten als ik het zwembad buiten laat staan.

  Wat met de zandfilter. Als ik het water er uit laat en die binnen plaats moet het zand er dan ook uit of laat ik het zitten zodat ik het volgend jaar weer kan gebruiken ?

  #316661

  Sylvester
  Moderator
  Vragen gesteld : 31
  Beantwoord : 3662

  Zwembad-orakel

  In principe kan dat er wel tegen. Buizen zijn gegalvaniseerd. Als ze roesten is het van het gebruiken, niet van stilstaan in het zwembad. Chloorwater tast de buizen meer aan dan regen en sneeuw.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.