OVERWINTERN OPBOUWZWEMBAD

Forums Onderhoud OVERWINTERN OPBOUWZWEMBAD

Dit onderwerp bevat 4 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  peterp 1 maand, 2 weken geleden.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Koop eenvoudig uw zwembad

Zwembad.eu


 • Auteur
  Berichten
 • #315773

  peterp
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 15
  Beantwoord : 36

  Actief lid

  Goeiedag,

  ik heb een INTEX Ultraframe (7.32×3.66), 30 m3. Pomp, zoutwatersysteem e.d staan in een plastic opberghok naast het zwembad. De warmtepomp staat vanzelfsprekend in open lucht. Ik zou het water tijdens de winterperiode in het zwembad willen laten maar natuurlijk het dekzeil erover. Om bevriezen te vermijden dacht ik aan het installeren van een GEL-ELEC (https://www.pooltopper.be/product/7766/gel-elec-vorstbeveiliging-digitaal.html )te installeren. Dat toestel kan je afstellen op een zekere minimum temperatuur en die temperatuur wordt de circulatiepomp dan ingeschakeld (bvb 3C). Ik ga ervan uit dat hiermee bevriezen van leidingen vermeden kan worden. Ik zal ook de leidingen die blootgesteld zijn aan open lucht ook inwikkelingen in isolatiewol of zoiets als bijkomende beveiliging. Heeft iemand hiermee ervaringen? Raadt men dit aan, af?
  (Het alternatief is de filterpomp leegmaken, alle leidingen afsluiten en de warmtepomp in het tuinhuis te plaatsen maar dat alles is misschien niet nodig).
  Alvast bedankt
  peter

  #315776

  Sylvester
  Moderator
  Vragen gesteld : 30
  Beantwoord : 3890

  Zwembad-orakel

  Het water kan er gerust in overwinteren en mag bevriezen. Sommigen zullen beweren van niet, maar volgens mij doet dat helemaal niets aan dat zwembad. Je moet dan wel zorgen dat alle leidingen leeg zijn en de pomp ergens binnen opbergen.

  #316659

  Guy
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 0
  Beantwoord : 4

  Aspirant lid

  Is de opbouw intex zwembad winterbestendig ? Ik denk dat het metalen frame hier geen deugd van zal hebben en ze zal beginnen roesten als ik het zwembad buiten laat staan.

  Wat met de zandfilter. Als ik het water er uit laat en die binnen plaats moet het zand er dan ook uit of laat ik het zitten zodat ik het volgend jaar weer kan gebruiken ?

  #316661

  Sylvester
  Moderator
  Vragen gesteld : 30
  Beantwoord : 3890

  Zwembad-orakel

  In principe kan dat er wel tegen. Buizen zijn gegalvaniseerd. Als ze roesten is het van het gebruiken, niet van stilstaan in het zwembad. Chloorwater tast de buizen meer aan dan regen en sneeuw.

  #319944

  peterp
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 15
  Beantwoord : 36

  Actief lid

  Update: ik heb alles buiten laten overwinteren. Om bevriezen te vermijden heb ik op de circulatiepomp een thermostaat schakelaar geplaatst (vb zie https://www.brouwland.com/nl/onze-producten/bierbereiding/temperatuurcontrole/d/inkbird-itc-310t-b-temperatuurregelaar?gclid=CjwKCAjwsIbpBRBNEiwAZF8-zx07Z9VA3L9H9foRei03xoY9r7DguPfo9YKvlEIZbofrm86Cxul3dBoC9PQQAvD_BwE)

  Die heb ik afgesteld om bij buitentemperatuur van minder dan 2C de circulatiepomp in te schakelen. Op die manier werd het hele circuit (filter, warmtepomp, chlorinator) beveiligd. Het heeft deze winter niet echt hard gevroren maar we hebben toch een paar -5C gehad. Geen probleem. Niets bevroren.

  Peter

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.