prijs zwembad verwarmen

Forums Verwarming prijs zwembad verwarmen

Dit onderwerp bevat 6 reacties, heeft 5 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  hanneke 7 maanden, 1 week geleden.

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
Koop eenvoudig uw zwembad

Zwembad.eu


 • Auteur
  Berichten
 • #314504

  james
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 6
  Beantwoord : 6

  Aspirant lid

  Wat kost het om een bad van 8 op 4 te verwarmen met een warmtepomp?
  Gesteld dat je verwarmd van april tot september.
  Er werd me door installateurs verteld dat dat zou kunnen oplopen tot 1500/jaar
  mvg

  #314505

  Bart Gabriëls
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 4
  Beantwoord : 9

  Aspirant lid

  Voor 1500€ heb je ongeveer 4500kwh. Lijkt me aan de hoge kant.
  Ik reken hier op een 800€.

  #314506

  jev
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 5
  Beantwoord : 54

  Actief lid

  Daar kan niemand een eenduidig antwoord op geven want het varieert enorm per jaar. Sommige jaren zijn toch echt een stuk kouder dan andere. Daarnaast maakt het best wel wat uit hoe warm je het bad wil hebben, wat je verder nog aan isolatie doet en hoe en waar het bad ligt. Een goed geïsoleerd bad dat voorzien is van een mooie isolatiedeken en veelal in de zon ligt zal heel wat minder verbruiken dan eentje die in de klei ligt, altijd open en veel schaduw.

  Overigens kreeg ik een gemiddelde van €150/maand voorgespiegeld voor mijn bad (4 x 8, kunststof, ingegraven op maaiveld in de polder, wel redelijk veel zon) als “daar moet je wel rekening mee houden”. Ik betaal €0,21/kWh dus dan zou je het hebben over een dikke 700 kWh/maand, half april tot eind september.

  #314516

  james
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 6
  Beantwoord : 6

  Aspirant lid

  Er zou een solar rolluik op komen te liggen.En het zou vlak in de zon komen te liggen.
  en ik vermoed constant een 29 graden nodig.
  Er is me al aangeraden om zonnepanelen te leggen, ik heb ook airco in huis(living en slaapkamer)en dat zou ik er op een paar jaar wel uithalen”volgens de mensen die er iets van kennen” 🙄

  #314591

  jev
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 5
  Beantwoord : 54

  Actief lid

  Hmm… 29 graden vind ik best hoog. Wij verwarmen nu uitsluitend met solar deck:
  .
  Dat toont meteen het grootste nadeel aan van uitsluitend solar: de temperatuur schommelt nogal. Leg dat bijv. naast de resultaten van de zonnepanelen en je ziet direct de overeenkomsten:

  Er komen binnenkort ook nog solarmatten bij met geregelde 3-weg kraan; ik hoop dat daarmee de temperatuur wat constanter blijft en een tikje hoger. 27 graden is mooi.

  Bijverwarmen met een warmtepomp blijft prijzig als de buitentemperatuur en zonkracht daalt. Juist als je die energie nodig hebt is de efficiency van een warmtepomp ook lager. Maar ja, daar hebben solar-oplossingen ook “last” van.

  Overigens: wij zwemmen meestal aan het eind van de dag, eenmaal terug van het werk. De rest van de dag is het bad dicht waardoor we maximaal gebruik kunnen maken van het solar-deck. Als je veel overdag zwemt verliest het solardeck uiteraard een groot deel van z’n efficiency. Dat win je dan alleen terug als je bijverwarmt (in ons geval gaan wij dat straks dus oplossen met solarmatten).

  Eigenlijk zou een oplossing op basis van windenergie stukken beter zijn. Je bad koelt relatief snel af bij hogere windsnelheden maar een windmolen wordt dan juist efficiënter.

  #314636

  Bossie
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 5
  Beantwoord : 25

  Actief lid

  Ik verschiet ervan hoe efficient een solarrolluik is en welke temperatuur je hiermee kan halen. We hebben natuurlijk wel al heel mooi weer gehad.
  Wij gaan bijverwarmen via een gascondensatieketel (de ketel moet ik zowiezo plaatsen, de warmtewisselaar is mijn meerkost). Mijn grootste gasverbruik zal in de opstart van het bad zitten, tijdens het seizoen doen de rolluiken het grootste werk, en in de sombere dagen neemt gas het over.
  Tijdens die sombere dagen is het rendement van een warmtepomp lager. Gezien de gasprijs 6x lager is als die van electr moet een warmtepomp al een COP 1/6 halen om het beter te doen. Hopelijk gok ik goed 🙂 Volgend jaar weet ik het jullie te zeggen…

  #314718

  hanneke
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 7
  Beantwoord : 68

  Actief lid

  wij hebben gelijkaardig bad en vorig jaar eerste zwemseizoen gehad. Om exact te kunnen weten wat de meerkost van ons bad was heb ik het verbruik van vorig jaar vergeleken met het verbruik van het jaar voordien maar wel met de prijzen van vorig jaar. Wij hebben verwarmd van 25 april (toen er nog nachtvorst was) tot 10 september. Totale meerkost voor zwembadfilter en warmtepomp was 550 eur. Dit jaar zal het wel wat duurder worden aangezien de prijs van de electriciteit weerom zwaar stijgt 🙁
  Oh ja, hier ook solarroluik dat in weekend bijna continu open ligt

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.