Reinigen van het rolluik

Forums Afdekkingen Reinigen van het rolluik

Dit onderwerp bevat 14 reacties, heeft 4 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  funny-pool bvba 10 maanden, 1 week geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 15)
Koop eenvoudig uw zwembad

Zwembad.eu


 • Auteur
  Berichten
 • #312717

  Assent bvba
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 3
  Beantwoord : 38

  Actief lid

  De temperaturen beginnen stilaan te stijgen. Velen kijken dan ook uit naar het nieuwe zwemseizoen.

  Het zwemklaar maken van het bad is ieder jaar toch wel weer een hele klus en niet iedereen wil/kan dit laten doen door een gespecialiseerd bedrijf.

  Vooral het proper maken van het rolluik is arbeidsintensief. Voor een gemiddeld zwembad dient er namelijk 600 meter ‘naad’ tussen twee lamellen te worden gereinigd.

  Weinigen weten dat daarvoor ondertussen een oplossing werd (uit)gevonden.

  Google naar Slat Cleaner for swimming pool cover – reinigen van lamellen

  Op een uurtje ben je klaar, en dat zonder stress of gehavende rug. Zwembaden worden nu eenmaal aangelegd om van te genieten, niet om aan te werken. Dat is ook de reden waarom hebben we dit toestel hebben ontwikkeld. En die informatie willen we graag delen met andere zwembadeigenaars.

  Veel zwempret in 2018 !!!

  #314138

  bmweetje3
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 20
  Beantwoord : 504

  Zwembadautoriteit

  och ik gebruik daar gewoon de terras reiniger van karcher van icm de hogedruk.
  Werkt perfect en spettert niet 😎

  #314158

  Assent bvba
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 3
  Beantwoord : 38

  Actief lid

  Beste BMW3

  Indien je met die ‘terrasreiniger’, vanaf de zijkant, tot in het midden van het zwembad geraakt, lijkt me dat zeker een goed alternatief.
  Verschil is wel dat de Slat Cleaner 1600, door zijn geleidingssysteem, over het totale traject en met een volle waterstraal perfect in de naad tussen twee lamellen spuit.
  Als je weet dat, voor een gemiddeld zwembad, de totale lengte aan “naad” 600 meter bedraagt, is dat wel belangrijk.
  De waterstraal van de Slat Cleaner 1600 is dus een pak efficiënter – alleen spuiten waar het moet (en zeker overal proper), dus veel korter in tijd én dus ook met veel minder verbruik aan water.

  Voor smalle zwembaden zal jouw idee zeker een alternatief zijn (zonder bijkomende kosten – en dat is ook belangrijk).

  met vriendelijke groet
  Chris
  Assent bvba
  0479 277 233
  assent@scarlet.be

  #314742

  bmweetje3
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 20
  Beantwoord : 504

  Zwembadautoriteit

  ik heb net het filmpje bekeken, maar wat heeft deze aan meerwaarde dan? Je zult met deze toch ook minimaal tot aan het midden van het zwembad moeten komen? Jou product doet 1 naad per keer als ik het goed zie, en heeft veel opspattend water en als ik jou goed begrijp hoef je maar van 1 kant te werken. Dus spuit je veel troep aan de andere kant op je omliggende tegels. Dat heb ik niet dat je de rotzooi overal naartoe spuit.
  Mijn simpele terrasreiniger werkt over de volle breedte van de terrasreiniger, inclusief het oppervlak van de lamellen. En ik doe er 4 naden en 5 lamellen tegelijk mee. Dus ook nog eens 4 keer zo snel en 4 keer minder waterverbruik toch 😉
  Daarna nog even de lamellen schoonspuiten met de normale slang, even alles laten bezinken en dan de robot een rondje laten poetsen en klaar. Dat laatste zal ook met jou Slat Cleaner moeten gebeuren. Uiteraard als je geen robot hebt zul je in beide gevallen toch even moeten stofzuigen.
  Mij heb je niet overtuigt, ik gebruik mijn terrasreiniger met ronddraaiende sproeikopjes wel en afgeschermde kap tegen het opspatten.
  En mocht je niet tot in het midden komen dan zijn er wel verlengstukken of andere oplossingen voor 😎

  #314758

  Assent bvba
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 3
  Beantwoord : 38

  Actief lid

  Beste 3

  MIDDEN: De Slat Cleaner spuit vanaf de zijkant tot voorbij het midden – en dat van beide kanten van het bad.
  EEN NAAD PER KEER: We spuiten inderdaad alleen daar waar het moet.
  OPSPUITEND WATER: Je kan geen eieren bakken zonder ze te breken. De meeste mensen doen het trouwens met een gewone hogedrukreiniger; aan de achterkant van het bad.
  TROEP NAAR DE ANDERE KANT: Neen, tot voorbij het midden van het bad.
  INCLUSIEF DE LAMELLEN: De Slat Cleaner doet dat ook.
  4 KEER MINDER WATER: Een hogedrukreiniger geeft maar het debiet wat hij heeft. Indien je de waterstraal (binnen een zelfde tijd) verdeelt over 4 lamellen zal de mechanische reinigingskracht vier keer kleiner zijn.
  LAMELLEN SCHOON SPUITEN: Waar spuit je die “troep” dan naartoe? Net zoals bij de Slat Cleaner – niet “op de omliggende tegels”.

  Beste 3, het is niet de bedoeling om jou te overtuigen. Je bent duidelijk, met je smal zwembad, tevreden over je terrasreiniger. En ik geloof je.
  Mijn punt is echter: Er zijn ook nog betere systemen. Krachtig, efficiënt, tijdbesparend, goed voor de rug en veel makkelijker te bedienen dan een zware, lompe terrasreiniger met verlengstukken. De Slat Cleaner geleidt zichzelf: gewoon duwen zonder nadenken; inderdaad naad per naad. Op die manier ben je (met verstand op nul) zeker dat je overal voldoende hebt gereinigd. En dat kan een terrasreiniger niet garanderen.

  groet
  5

  #314771

  bmweetje3
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 20
  Beantwoord : 504

  Zwembadautoriteit

  Beste Assent,

  Ik heb me uiteraard een beetje verdiept in jou reiniger, daarom weet ik hoe die werkt. Alles wat jij hierboven beschreven hebt als voordelen voor jou reiniger doet mijn gewone terrasreiniger ook toch?
  Jou stelling over dat de druk verdeelt wordt klopt niet, en ik reinig niet alleen de naad maar ook de lamellen compleet, of worden die niet vuil en alleen de naad?
  Hou krijg jij de troep die voorbij het midden gespoten wordt weg? Dan zul je net als ik toch nog met de slang de lamellen schoon moeten spuiten toch? Of verdwijnt dat vanzelf?
  Het voordeel van een terrasreiniger tegenover jou reiniger is in mijn ogen dan,
  Geen opspattend water tegenover jou 1 straal die veel opspat.
  Je reinigt een breder gebied, 4 naden en 5 lamellen tegelijk met dezelfde druk indien dezelfde hoge druk reiniger. Jij schrijft dat je ook de lamellen reinigt maar dat zie ik niet op het filmpje, kan ook niet toch met maar 1 straal die precies op de naad spuit?
  En verklaar mij eens hoe jij bij een breder zwembad zonder die lastige verlengstukken het klaar krijgt? Hoe lang is die stang aan jou reiniger?, je schrijft in je eerste bericht je reinigt over de totale breedte van hoeveel meter?????? zo te zien is jou stang ongeveer 2 meter. Of je werkt van beide zijden (net als ik) dan kun je dus een zwembad van 4 meter breed doen toch? Of zie ik iets over het hoofd? Dat is dus even ver als mijn smal zwembad zoals je het noemde.
  En verklaar eens hoe je erbij komt dat die terrasreiniger lomp en zwaar is en slecht voor je rug? Ding is van plastic en alluminium, beweegt als een soort hoovercraft dus zonder kracht te zetten.
  En als extra voordeel de terrasreiniger kun je voor meerdere werkzaamheden gebruiken dan alleen de naad van het rolluik.
  Mij hoef je inderdaad niet te overtuigen, dat doet mijn gezond verstand wel.
  En mijn mening is dat jou reiniger geen enkel voordeel heeft t.o.z. van een gewone terrasreiniger die waarschijnlijk een beetje goedkoper in aanschaf is. Of kun je mij de prijs geven wat hij moet kosten?
  Daar ben ik nou wel nieuwsgierig naar 😎

  #314781

  funny-pool bvba
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 17
  Beantwoord : 1207

  Zwembadexpert

  en toen werd het stil 😀 , was een leuke discussie .

  http://www.funny-pool.be

  #314784

  Geert
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 25
  Beantwoord : 162

  Zwembadspecialist

  I’d een leuke

  #314787

  Assent bvba
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 3
  Beantwoord : 38

  Actief lid

  Beste 3
  VERDIEPT:Dat zal dan toch niet zo heel diep geweest zijn. De Slat Cleaner heeft nl. 2 sproeiers – een verticale voor de naad en een horizontale voor de lamel. En die zijn in de breedte instelbaar zodat elk type/merk lamel kan gereinigd worden.
  … druk VERDEELT wordt. Een terrasreiniger heeft 2 sproeikoppen. De waterstralen worden constant onderbroken door een ronddraaiende propeller waardoor ze aan kracht verliezen. De Slat Cleaner brengt het volledige debiet (dus ook de mechanische reinigingskracht) in de naad en op de lamel.
  BREDER ZWEMBAD: Elke klant kan de lengte van de roestvrijstalen lans zelf kiezen in functie van de breedte van het bad – ook indien dat meer dan 5 meter is. Wij passen ons aan. Trouwens, niet iedereen heeft een Kärcher. Er zijn er ook nóg betere. En dan monteren we een andere koppeling. Geen probleem. En wanneer de klant een professioneel toestel heeft – met een veel hoger debiet – plaatsen we andere sproeiers. Ook geen probleem.
  OVER HET HOOFD GEZIEN: Inderdaad, zie eerste regel in bericht van gisteren …
  PLASTIC EN ALLUMINIUM: De Slat Cleaner is gemaakt uit inox en weegt 2 kg.

  Nogmaals, het is niet mijn bedoeling om je te overtuigen. Jij hebt je mening en bent tevreden over die ‘waterhelicopter’. Dat is perfect voor jou situatie – houden zo.
  Er zijn echter ook mensen die het anders bekijken of andere noden hebben. En dan vinden we het tof dat die naar ons komen, zich een toestel aanschaffen en uiteindelijk heel tevreden zijn:
  Beste Chris,
  top product, werkt fantastisch! bedankt!
  mvg Ward

  En daar doen we het voor. De Slat Cleaner 1600 is nu eenmaal een uniek product. We hebben er lang naar gezocht, maar niet gevonden.
  Dus hebben we hem maar zelf ontwikkeld.
  En daar hebben we nog geen spijt van.

  EINDE van de ping pong. (indien je nog verdere vragen hebt: assent@scarlet.be)

  #314794

  bmweetje3
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 20
  Beantwoord : 504

  Zwembadautoriteit

  ja was een beetje moeilijk te zien die 2de sproeier, maar daar ga je dan weer fout in je verkoop praatje. 2 sproeiers is toch verdelen en kracht verliezen net als bij de terrarsreiniger?
  En de terrasreiniger levert geen kracht in door een rond draaiende propeller die de straal onderbreekt, de spuitkopjes zitten juist op die propeller en worden niet onderbroken. En door die rond draaiende beweging doe je 4 naden en 5 lamellen tegelijk, dit zal niet 4 keer zo snel zijn natuurlijk. En je hoeft niet steeds te wisselen van lamel, de terrasreiniger zweeft als het ware dus je kant er alle kanten mee op bewegen.

  Maar dit ping pong heb je zelf gestart, jij komt met argumenten waarom jou apparaat beter is en die kloppen niet. Je begint al dat ik bij mijn smal zwembadje maar tot op de helft kom en anders lompe verlengstukken moet gebruiken. Jou apparaat komt geen meter verder en je zult dus ook verlengstukken moeten aanschaffen, of krijg je die er gratis bij voor de benodigde lengte?
  Een andere hogedrukreiniger daar heb je dan gelijk in, deze terrasreiniger is van karcher en zal waarschijnlijk dan alleen met een karcher reiniger werken ivm de koppelingen. Alhoewel ik ook andere merken wel eens gezien heb met dezelfde koppeling.
  Voor de rest doen ze allebei precies hetzelfde, met toch het voordeel van de terrasreinig je hebt geen opspattend water en vuiligheid en je kunt de terrasreiniger ook nog eens gebruiken voor, jawel het terras, oprit en ik gebruik hem zelfs voor de rolluiken van het huis en de overkapping.

  En uiteraard zijn er klanten die dit kopen bij jou, dat is met alles toch zo.

  Ik gaf alleen een voorbeeld hoe ik mijn rolluik schoonmaak en dat werkt voor mij perfect. En jij komt met een verhaal dat jou apparaat beter is met alles en minder belastend. Daar heb je mij niet in kunnen overtuigen. Hopelijk voor je heb je hier nog wat forum klanten kunnen overtuigen hoe makkelijk jou apparaat is. Daar gaat het toch om.

  Maar ik en ik denk ook andere willen weten wat dit nou kost?
  Je krijgt dus een basis apparaat met een stang van 2 meter? En welk koppeling zit daar standaard op?
  En wat kost het met een aangepaste koppeling en bijbehorende spuitkopjes en wat zijn de kosten per meter voor een verlengstuk?
  Ik neem aan dat je hiervoor standaard prijzen hebt?
  De meeste mensen willen toch een prijsje weten, en inderdaad diegene die een €75000 en duurder zwembadje hebben zullen wat eerder iets uitgeven zonder even verder te kijken toch?
  Dus als je even de prijzen laat weten zijn er misschien wel mensen die denken wat een handig apparaat voor dat geld en voor je het weet zit je de hele dag die Slat Cleaner 1600 apparaten in te pakken. En daar gaat het om toch

  😉

  Oja voor de mensen die niet weten welke ik gebruik, ff google raadplegen, de karcher t racer 450.

  #315140

  funny-pool bvba
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 17
  Beantwoord : 1207

  Zwembadexpert

  en toen weer niets , en geen prijzen , ik was ook benieuwd .

  http://www.funny-pool.be

  #315158

  bmweetje3
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 20
  Beantwoord : 504

  Zwembadautoriteit

  tja het is een verkoop praatje, en natuurlijk mag dat want dat hoort bij een (nieuw) product reclame maken. Alleen als je dan een discussie voert en zegt dat jou product beter is dan wat andere gebruiken dan moet je dit ook duidelijk kunnen maken. Persoonlijk ben ik niet overtuigt, wat andere vinden kan ik niet over oordelen natuurlijk.
  Maar wat ik dan zo jammer vind is dat je dan geen prijs geeft, het is geen uniek schilderij of zoiets wat je in het geheim wilt verkopen zodat niemand ziet wat je ervoor gekregen hebt. Je houd een verkoop praatje maar bent niet bereid om een prijs te geven. Dit geeft mij aan dat er klanten worden gezocht die niet weten dat er ook andere oplossingen zijn waar de prijs heel waarschijnlijk niet 5 keer zo duur van is omdat het zwembad gerelateerd is.
  Mijn gok wat dit leuke apparaatje zou moeten kosten is rond de €450
  En dan heb je het denk ik over de standaard lengte van ongeveer 2 meter.
  En de verlengstukken zullen niet gratis zijn 😎

  Maar misschien is de verkoper toch bereid om hier een prijslijst neer te zetten met de diverse optie`s.
  Wie weet zijn er toch mensen die graag zo`n handig apparaat willen kopen en wachten die ook op een prijs.

  #315337

  funny-pool bvba
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 17
  Beantwoord : 1207

  Zwembadexpert

  BMWeetje 3
  ik heb je tip aan een klant doorgegeven , ze ging het proberen met haar Karcher , ze heeft wel een ronde borstel dus ik ben benieuwd naar het resultaat

  http://www.funny-pool.be

  #315359

  bmweetje3
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 20
  Beantwoord : 504

  Zwembadautoriteit

  ik ben benieuwd, ik weet niet wat voor borstel ze heeft. het apparaat wat ik gebruik is een soort kap en daar draaien door de waterdruk aangedreven spuitkopjes onder in een circel. Door de kap heb je geen opspattend water en door het rond draaien icm de druk gaat het heel licht. Uiteraard daarna nog even met de gewone waterstraal de lamellen schoon spuiten. Bij mij werk het echt goed en zeer snel.

  #315495

  funny-pool bvba
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 17
  Beantwoord : 1207

  Zwembadexpert

  ze had een ronde vertelde ze me , ik weet niet of het gelukt is , maar zal het haar eens vragen .

  http://www.funny-pool.be

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 15)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.