Reinigen van het rolluik

Forums Afdekkingen Reinigen van het rolluik

Dit onderwerp bevat 8 reacties, heeft 4 stemmen, en is het laatst gewijzigd door Profielfoto van Assent bvba Assent bvba 2 uur, 17 minuten geleden.

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
Koop eenvoudig uw zwembad

Zwembad.eu


 • Auteur
  Berichten
 • #312717
  Profielfoto van Assent bvba
  Assent bvba
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 3
  Beantwoord : 24

  Aspirant lid

  De temperaturen beginnen stilaan te stijgen. Velen kijken dan ook uit naar het nieuwe zwemseizoen.

  Het zwemklaar maken van het bad is ieder jaar toch wel weer een hele klus en niet iedereen wil/kan dit laten doen door een gespecialiseerd bedrijf.

  Vooral het proper maken van het rolluik is arbeidsintensief. Voor een gemiddeld zwembad dient er namelijk 600 meter ‘naad’ tussen twee lamellen te worden gereinigd.

  Weinigen weten dat daarvoor ondertussen een oplossing werd (uit)gevonden.

  Google naar Slat Cleaner for swimming pool cover – reinigen van lamellen

  Op een uurtje ben je klaar, en dat zonder stress of gehavende rug. Zwembaden worden nu eenmaal aangelegd om van te genieten, niet om aan te werken. Dat is ook de reden waarom hebben we dit toestel hebben ontwikkeld. En die informatie willen we graag delen met andere zwembadeigenaars.

  Veel zwempret in 2018 !!!

  #314138
  Profielfoto van bmweetje3
  bmweetje3
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 16
  Beantwoord : 354

  Zwembadspecialist

  och ik gebruik daar gewoon de terras reiniger van karcher van icm de hogedruk.
  Werkt perfect en spettert niet 😎

  #314158
  Profielfoto van Assent bvba
  Assent bvba
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 3
  Beantwoord : 24

  Aspirant lid

  Beste BMW3

  Indien je met die ‘terrasreiniger’, vanaf de zijkant, tot in het midden van het zwembad geraakt, lijkt me dat zeker een goed alternatief.
  Verschil is wel dat de Slat Cleaner 1600, door zijn geleidingssysteem, over het totale traject en met een volle waterstraal perfect in de naad tussen twee lamellen spuit.
  Als je weet dat, voor een gemiddeld zwembad, de totale lengte aan “naad” 600 meter bedraagt, is dat wel belangrijk.
  De waterstraal van de Slat Cleaner 1600 is dus een pak efficiënter – alleen spuiten waar het moet (en zeker overal proper), dus veel korter in tijd én dus ook met veel minder verbruik aan water.

  Voor smalle zwembaden zal jouw idee zeker een alternatief zijn (zonder bijkomende kosten – en dat is ook belangrijk).

  met vriendelijke groet
  Chris
  Assent bvba
  0479 277 233
  assent@scarlet.be

  #314742
  Profielfoto van bmweetje3
  bmweetje3
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 16
  Beantwoord : 354

  Zwembadspecialist

  ik heb net het filmpje bekeken, maar wat heeft deze aan meerwaarde dan? Je zult met deze toch ook minimaal tot aan het midden van het zwembad moeten komen? Jou product doet 1 naad per keer als ik het goed zie, en heeft veel opspattend water en als ik jou goed begrijp hoef je maar van 1 kant te werken. Dus spuit je veel troep aan de andere kant op je omliggende tegels. Dat heb ik niet dat je de rotzooi overal naartoe spuit.
  Mijn simpele terrasreiniger werkt over de volle breedte van de terrasreiniger, inclusief het oppervlak van de lamellen. En ik doe er 4 naden en 5 lamellen tegelijk mee. Dus ook nog eens 4 keer zo snel en 4 keer minder waterverbruik toch 😉
  Daarna nog even de lamellen schoonspuiten met de normale slang, even alles laten bezinken en dan de robot een rondje laten poetsen en klaar. Dat laatste zal ook met jou Slat Cleaner moeten gebeuren. Uiteraard als je geen robot hebt zul je in beide gevallen toch even moeten stofzuigen.
  Mij heb je niet overtuigt, ik gebruik mijn terrasreiniger met ronddraaiende sproeikopjes wel en afgeschermde kap tegen het opspatten.
  En mocht je niet tot in het midden komen dan zijn er wel verlengstukken of andere oplossingen voor 😎

  #314758
  Profielfoto van Assent bvba
  Assent bvba
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 3
  Beantwoord : 24

  Aspirant lid

  Beste 3

  MIDDEN: De Slat Cleaner spuit vanaf de zijkant tot voorbij het midden – en dat van beide kanten van het bad.
  EEN NAAD PER KEER: We spuiten inderdaad alleen daar waar het moet.
  OPSPUITEND WATER: Je kan geen eieren bakken zonder ze te breken. De meeste mensen doen het trouwens met een gewone hogedrukreiniger; aan de achterkant van het bad.
  TROEP NAAR DE ANDERE KANT: Neen, tot voorbij het midden van het bad.
  INCLUSIEF DE LAMELLEN: De Slat Cleaner doet dat ook.
  4 KEER MINDER WATER: Een hogedrukreiniger geeft maar het debiet wat hij heeft. Indien je de waterstraal (binnen een zelfde tijd) verdeelt over 4 lamellen zal de mechanische reinigingskracht vier keer kleiner zijn.
  LAMELLEN SCHOON SPUITEN: Waar spuit je die “troep” dan naartoe? Net zoals bij de Slat Cleaner – niet “op de omliggende tegels”.

  Beste 3, het is niet de bedoeling om jou te overtuigen. Je bent duidelijk, met je smal zwembad, tevreden over je terrasreiniger. En ik geloof je.
  Mijn punt is echter: Er zijn ook nog betere systemen. Krachtig, efficiënt, tijdbesparend, goed voor de rug en veel makkelijker te bedienen dan een zware, lompe terrasreiniger met verlengstukken. De Slat Cleaner geleidt zichzelf: gewoon duwen zonder nadenken; inderdaad naad per naad. Op die manier ben je (met verstand op nul) zeker dat je overal voldoende hebt gereinigd. En dat kan een terrasreiniger niet garanderen.

  groet
  5

  #314771
  Profielfoto van bmweetje3
  bmweetje3
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 16
  Beantwoord : 354

  Zwembadspecialist

  Beste Assent,

  Ik heb me uiteraard een beetje verdiept in jou reiniger, daarom weet ik hoe die werkt. Alles wat jij hierboven beschreven hebt als voordelen voor jou reiniger doet mijn gewone terrasreiniger ook toch?
  Jou stelling over dat de druk verdeelt wordt klopt niet, en ik reinig niet alleen de naad maar ook de lamellen compleet, of worden die niet vuil en alleen de naad?
  Hou krijg jij de troep die voorbij het midden gespoten wordt weg? Dan zul je net als ik toch nog met de slang de lamellen schoon moeten spuiten toch? Of verdwijnt dat vanzelf?
  Het voordeel van een terrasreiniger tegenover jou reiniger is in mijn ogen dan,
  Geen opspattend water tegenover jou 1 straal die veel opspat.
  Je reinigt een breder gebied, 4 naden en 5 lamellen tegelijk met dezelfde druk indien dezelfde hoge druk reiniger. Jij schrijft dat je ook de lamellen reinigt maar dat zie ik niet op het filmpje, kan ook niet toch met maar 1 straal die precies op de naad spuit?
  En verklaar mij eens hoe jij bij een breder zwembad zonder die lastige verlengstukken het klaar krijgt? Hoe lang is die stang aan jou reiniger?, je schrijft in je eerste bericht je reinigt over de totale breedte van hoeveel meter?????? zo te zien is jou stang ongeveer 2 meter. Of je werkt van beide zijden (net als ik) dan kun je dus een zwembad van 4 meter breed doen toch? Of zie ik iets over het hoofd? Dat is dus even ver als mijn smal zwembad zoals je het noemde.
  En verklaar eens hoe je erbij komt dat die terrasreiniger lomp en zwaar is en slecht voor je rug? Ding is van plastic en alluminium, beweegt als een soort hoovercraft dus zonder kracht te zetten.
  En als extra voordeel de terrasreiniger kun je voor meerdere werkzaamheden gebruiken dan alleen de naad van het rolluik.
  Mij hoef je inderdaad niet te overtuigen, dat doet mijn gezond verstand wel.
  En mijn mening is dat jou reiniger geen enkel voordeel heeft t.o.z. van een gewone terrasreiniger die waarschijnlijk een beetje goedkoper in aanschaf is. Of kun je mij de prijs geven wat hij moet kosten?
  Daar ben ik nou wel nieuwsgierig naar 😎

  #314781
  Profielfoto van funny-pool bvba
  funny-pool bvba
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 17
  Beantwoord : 1008

  Zwembadexpert

  en toen werd het stil 😀 , was een leuke discussie .

  http://www.funny-pool.be

  #314784
  Profielfoto van Geert
  Geert
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 22
  Beantwoord : 142

  Zwembadspecialist

  I’d een leuke

  #314787
  Profielfoto van Assent bvba
  Assent bvba
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 3
  Beantwoord : 24

  Aspirant lid

  Beste 3
  VERDIEPT:Dat zal dan toch niet zo heel diep geweest zijn. De Slat Cleaner heeft nl. 2 sproeiers – een verticale voor de naad en een horizontale voor de lamel. En die zijn in de breedte instelbaar zodat elk type/merk lamel kan gereinigd worden.
  … druk VERDEELT wordt. Een terrasreiniger heeft 2 sproeikoppen. De waterstralen worden constant onderbroken door een ronddraaiende propeller waardoor ze aan kracht verliezen. De Slat Cleaner brengt het volledige debiet (dus ook de mechanische reinigingskracht) in de naad en op de lamel.
  BREDER ZWEMBAD: Elke klant kan de lengte van de roestvrijstalen lans zelf kiezen in functie van de breedte van het bad – ook indien dat meer dan 5 meter is. Wij passen ons aan. Trouwens, niet iedereen heeft een Kärcher. Er zijn er ook nóg betere. En dan monteren we een andere koppeling. Geen probleem. En wanneer de klant een professioneel toestel heeft – met een veel hoger debiet – plaatsen we andere sproeiers. Ook geen probleem.
  OVER HET HOOFD GEZIEN: Inderdaad, zie eerste regel in bericht van gisteren …
  PLASTIC EN ALLUMINIUM: De Slat Cleaner is gemaakt uit inox en weegt 2 kg.

  Nogmaals, het is niet mijn bedoeling om je te overtuigen. Jij hebt je mening en bent tevreden over die ‘waterhelicopter’. Dat is perfect voor jou situatie – houden zo.
  Er zijn echter ook mensen die het anders bekijken of andere noden hebben. En dan vinden we het tof dat die naar ons komen, zich een toestel aanschaffen en uiteindelijk heel tevreden zijn:
  Beste Chris,
  top product, werkt fantastisch! bedankt!
  mvg Ward

  En daar doen we het voor. De Slat Cleaner 1600 is nu eenmaal een uniek product. We hebben er lang naar gezocht, maar niet gevonden.
  Dus hebben we hem maar zelf ontwikkeld.
  En daar hebben we nog geen spijt van.

  EINDE van de ping pong. (indien je nog verdere vragen hebt: assent@scarlet.be)

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.