schakeling Warmtepomp

Forums Verwarming schakeling Warmtepomp

Dit onderwerp bevat 6 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  funny-pool bvba 1 jaar, 1 maand geleden.

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
Koop eenvoudig uw zwembad

Zwembad.eu


 • Auteur
  Berichten
 • #312552

  franka
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 3
  Beantwoord : 9

  Aspirant lid

  Dag allen, graag even jullie mening

  Op dit moment wordt een Fairland IP 45 warmtepomp geïnstalleerd in ons huis in Spanje. Maak reeds gebruik van een Oxilife (sugar Valley) waterbehandeling icm met een variabele pomp.(biden geschakeld via een externe schakelklok) Ik zag dat ze de bypass van de warmtepomp NA de bypass van de waterbehandeling hebben geplaatst.(dus eerst de waterbehandeling (Hydrolyse) dan de toevoer naar de warmtepomp. Las ergens dat dat niet de voorkeur heeft maar is het echt schadelijk?
  Daarnaast is de schakeling van de warmtepomp gelijkgeschakeld aan de schakelklok van de pomp. e warmtepomp start met een vertraging maar wanneer de pomp uitschakelt dan is ook de stroomtoevoer van de warmtepomp uit (zonder vertraging) Lijkt mij niet zo best maar kan dit ook anders?
  de installatie is nog niet opgeleverd maar wil ook geen zeurpiet zijn.

  #312553

  funny-pool bvba
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 17
  Beantwoord : 1174

  Zwembadexpert

  het hangt er vanaf waar u laatste inspuiting zit van u waterbehandeling , als die voor de warmtepomp zit is dit niet zo gunstig , tenzij het niet anders kan .
  is de waterbehandeling op zout , met ph of redox ,ph ? welke type is het , ik gebruik ze niet dus ik ken niet de verschillende typ’s die er zijn .

  maar als je een ph regeling hebt moet de laatste inspuiting van u product zowel bij chloor als zout en ph altijd als laatste geplaatst wordt , dwz , na de warmtepomp , als je chloor boven de 30 graden verwarmt breekt hij gedeeltelijk af , en is ook tevens niet zo best voor de warmtepomp als die al die producten als eerste binnenkrijgt dan is de concentratie hoger uiteraard .

  wat betreft de schakeling , van de warmtepomp uitschakelen met de stroom van de pomp via tijdschakeling , is nu niet zo heel erg , maar zie het liever ook anders maar moet kunnen met u sturing , ik laat liever de pomp even na draaien of laat de warmtepomp eerst uitschakelen en dan de pomp . daar heb je dan een 2de tijdschakeling voor nodig , maar je kan ook met de flowswitch werken als de pomp stopt stopt de warmtepomp ook , maar blijft hij wel onder stroom staan , en slaat hij ook in 1 keer af . schadelijk ? hangt van de warmtepomp af , maar eigenlijk niet , zorg er wel voor dat als de pomp stilstaat ook u waterbehandelingsapparaat niet meer doseert , anders staat het te werken als er geen flow is van het water , dan heb je pas een probleem .
  je kan ook een paar foto’s even laten zien hoe het allemaal is opgesteld . succes

  #312560

  franka
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 3
  Beantwoord : 9

  Aspirant lid

  #312562

  franka
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 3
  Beantwoord : 9

  Aspirant lid

  Ik heb de inspuiting van de Ph- toch maar laten verplaatsen tot na de verwarming bypass. De elektriciteitskast dient nog uitgebreid te worden.

  #312566

  funny-pool bvba
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 17
  Beantwoord : 1174

  Zwembadexpert

  is dit nu de huidige situatie ? of is het hier nog zo dat de ph inspuiting nog op de verkeerde plaats zit ,
  en dat men het nu veranderd heeft maar we dat nog niet zien op een foto ?

  #312567

  franka
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 3
  Beantwoord : 9

  Aspirant lid

  Dit is de situatie voor de aanpassing. De Ph- inspuiting wordt verplaatst. De schakeling blijft parallellen de filterpomp. Dank voor de input funny-pool, zeer gewaardeerd.

  #312575

  funny-pool bvba
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 17
  Beantwoord : 1174

  Zwembadexpert

  graag gedaan , nu hopen dat men de inspuiting op de juiste plaats heeft gezet , succes en zwem ze

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.