Problemen met pomp

Forums Zwembad onderdelen Problemen met pomp

Dit onderwerp bevat 5 reacties, heeft 5 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  funny-pool bvba 8 maanden, 3 weken geleden.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
Koop eenvoudig uw zwembad

Zwembad.eu


 • Auteur
  Berichten
 • #312883

  zwemmen!!!
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 7
  Beantwoord : 21

  Aspirant lid

  Onze zandfilter begint rare dingen te doen. Is een zandfilter met filterpomp eraan. Gisteren zwembad zuiver gemaakt en alles nagekeken,ik hoor in de zandfilter een raar geluid precies dat de zand en stenen niet meer op hun plaats zitten. Heb dan ook de filter gekoppei die aan de zandfilter gekoppeld zit zuiver gemaakt en mandje er terug in geplaatst enz. Nadat hij terug voldoende water heeft zet ik filtering terug op autg aan maar door een of andere reden sprinden springt de deksel eraf en loopt het water uit de leidingen richting zwembad. Het duurt dan een hele poos vooraleer we deze terug vol met water hebben. Dit is niet normaal is mss de dichtingsring verduurd en kan het kwaad voor de zandfilter want zoals ik al zei hoor ik vreemde geluiden van gruis of stenen. Wat kan ik doen zodat dit terug normaal wekt.Is het moeilijk om filterzand te vervangen in de zandfilterof laat ik het beter door een zwembadspecialist doen.

  #313017

  Allesvoormijnzwembad.nl
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 1
  Beantwoord : 53

  Actief lid

  Sorry, maar het verhaal is me niet helemaal helder. Problemen met de zandfilter kan je lokaliseren door de klep op circulatie te zetten. Je slaat het zand/grind dan over.

  Alle informatie over zwembaden en aanverwante zaken gratis beschikbaar. Bezoek Allesvoormijnzwembad.nl

  Nu ook met een uitgebreid overzicht van zwembadbouwers en leveranciers in Nederland en Belgiƫ

  #313159

  bmweetje3
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 19
  Beantwoord : 460

  Zwembadspecialist

  @zwemmen
  het is een heel onduidelijk verhaal en het is beter om hier een eigen topic over te openen ipv in iemand zijn vraag hier mee te komen.

  #313302

  funny-pool bvba
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 17
  Beantwoord : 1140

  Zwembadexpert

  is dat niet de opdracht van de moderator om dat even duidelijk te stellen dat dit beter in een eigen topic wordt geplaatst , misschien met een beetje uiteg erbij over hoe dat moet .

  #313524

  Sylvester
  Moderator
  Vragen gesteld : 30
  Beantwoord : 3618

  Zwembad-orakel

  Voila, apart topic aangemaakt.
  Kan de TS eens even verduidelijken wat er precies aan de hand is?
  Herhaal nog eens wat je met dat ‘koppelen’ bedoelt of zoiets….

  #313536

  funny-pool bvba
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 17
  Beantwoord : 1140

  Zwembadexpert

  zand kan je gemakkelijk zelf verwijderen , met een beetje geduld of met een bouwstofzuiger die water en zand kan zuigen ,
  begin eerst eens met je filter op circuleren te zetten en kijken wat hij dan doet , zo gaat het water niet door de filter , en weet je meteen of je probleem daar werkelijk zit .
  ik zou ook kunnen denken aan leidingen verkeerd aangesloten , maar het heeft al gewerkt blijkbaar , als je dan niets veranderd hebt , kan dat het probleem niet zijn

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.