Swimstream (nl) of endless pool fast lane tegenstroom? + vitaswim?

Forums Overige Swimstream (nl) of endless pool fast lane tegenstroom? + vitaswim?

Dit onderwerp bevat 6 reacties, heeft 6 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  mark 1 jaar, 5 maanden geleden.

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
Koop eenvoudig uw zwembad

Zwembad.eu


 • Auteur
  Berichten
 • #254582

  Vke
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 5
  Beantwoord : 4

  Aspirant lid

  Is er iemand onder jullie die ervaring heeft met een van bovenstaande of misschien beide systemen?

  Uit de eerste prijsnavraag lijkt de swimstream (10.000 EUR excl btw en plaatsing) duurder te zijn dan de endless pool fastlane tegenstroom (circa 10400 EUR incl btw en plaatsing), maar de swimstream is dan weer mooi ingewerkt in de wand.

  Is er iemand die een endless pool tegenstroom heeft icm een ingebouwd automatisch rolluik? Is dit nota bene eigenlijk mogelijk?
  Ik zie wel dat ze 2 types hebben
  – de deck mount (hangt precies boven de boordsteen, dus niet echt mogelijk icm een rolluik?) en de
  – wall mount (bevestigd tegen de muur, in het water, maar het is me dus niet duidelijk of dit diep genoeg hangt om er een rolluik te laten overschuiven of niet?

  Iemand overigens nog iets gehoord over de vitaswim van lpw (inox bkant en klaar bad geïntroduceerd in 2008 incl swimstream). Is dit nog in de handel of is deze intussen afgevoerd?

  #259718

  Capa
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 3
  Beantwoord : 17

  Aspirant lid

  Ik zie dat het een ouder onderwerp is, maar wil toch even reageren moesten er nog mensen zijn die hierover advies zoeken.

  Ik heb ook heel lang vergeleken en uitgeprobeerd voordat ik de beslissing nam en ben tot de constatatie gekomen dat als je echt wil zwemmen het geen goedkoop verhaal is.
  Je wil zekerheid dat je er plezier van hebt en dat het zwemmen een uitdaging wordt. Dan vallen alle jets (die water spuiten gemengd met luchtbelletjes) volledig weg.
  Dan hou je de systemen over die puur waterverplaatsing doen en daar heb ik er dan 2 van gevonden:
  – endless pools fastlane: geprobeerd en zeer efficiënt maar aartslelijk omdat het een grote bak is die in je zwembad hangt. Geen mogelijkheid tot volledige inbouw in een betonnen zwembadmuur. Je moet dan al kunstmatig gaan wegwerken wat niet eenvoudig is.

  – Binder Hydrostar: op basis van turbines die ook zeer krachtig zijn. uiteindelijk is hierop de keuze gevallen omdat deze perfect ingebouwd kunnen worden in de zwembadwand.

  Het zijn beiden geen goedkope oplossingen maar wel oplossingen waar je heel veel jaren een uitdaging aan hebt.

  #262485

  Sander Blom
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 0
  Beantwoord : 1

  Aspirant lid

  Zowel Swimstream als Endless Pools gebruiken een propeller om water in beweging te krijgen.

  Waar Swimstream elektrisch wordt aangedreven, wordt Endless Pools hydraulisch aangedreven. Dat maakt een hoop kabaal, hetzelfde geluid als een autolift in de garage. De elektrische Swimstream aandrijving is onvergelijkbaar veel stiller.

  Daarbij komt dat de hydraulische Endless Pools motor iedere 3-5 jaar vervangen moet worden, wat een kostbare aangelegenheid is. Ook hebben wij gezien dat er risico bestaat dat er olie in het water komt.

  Swimstream is geschikt voor gebruik in zoutwater.

  Buiten dit alles is de ‘look & feel’ van beide producten heel anders.

  Swimstream biedt een 48V model dat bestaat uit een strakke stromingskast met onderwatermotor in het zwembad. Het kan in principe in ieder bad geïnstalleerd worden en wordt aangesloten door twee reguliere zwembadfittingen. Zie hier een voorbeeld van een Swimstream 48V in wit uitgevoerd in actie: https://www.youtube.com/watch?v=tylsSfH0z88

  Voor o.a. bouwkundige zwembaden bestaat er het Swimstream C-Model, zodat de uit- & instroming van de zwemmachine in de wand van het bad verwerkt zijn.

  Swimstream heeft als uitgangspunt het best mogelijke te maken; hoogwaardige constructies van topmaterialen die de tand des tijds doorstaan.

  Op afspraak zijn onze zwemmachines 100% vrijblijvend uit te proberen in ons onderkomen te Boxtel (NL), nabij Eindhoven.

  Met vriendelijke groet,
  Sander Blom
  Swimstream representative

  =========================
  Tel. +31 (0)411 – 672 516
  Email sales@swimstream.nl
  Website: http://www.swimstream.nl
  Visit: Hemelrijk 2, 5281 PS Boxtel, The Netherlands.

  #262943

  Kees
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 0
  Beantwoord : 1

  Aspirant lid

  Geachte lezer, het stuk hierboven van Dhr. Blom van Swimstream is nogal subjectief.
  Ik ben zelf gaan “proef ” zwemmen in een zwembad waarin de Fastlane was geïnstalleerd, en die is mij prima bevallen.

  Ik wilde het volgende opmerken:

  Geluid : De Fastlane maakt zeker geen kabaal, je hoort hem wel maar dat is niet storend. Bij het proefzwemmen was de motor netjes weggewerkt, geen enkel probleem.

  Olie in het water : Dat zou theoretisch kunnen, of het vaak gebeurt weet ik niet. Dat zou je aan de leverancier moeten vragen. Persoonlijk heb ik liever wat olie in het water dan stroom.

  Dat de motor iedere 3-5 jaar vervangen moet worden lijkt mij sterk. Hierdoor wordt het wel een reclame stukje voor het bedrijf van Dhr. Blom. Mijn advies is om het aan de leverancier van het apparaat te vragen, niet hun concurrent.

  De Fastlane wordt volgens de fabrikant Endlesspools gebruikt door allerlei mensen, van recreatief zwemmer tot de Olympisch kampioen triathlon. Oordeel zelf en test beide apparaten uit, dan kun je goed oordelen.

  #277297

  Water Technics
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 0
  Beantwoord : 13

  Aspirant lid

  Tegenstroomsystemen zijn inderdaad een mooie optie, maar vrij prijzig.

  Bij een klassiek tegenstroom komt de hogere prijs vaak van de inbouwdelen en pomp, alsook van de grote (niet gemakkelijk te plaatsen) leidingen die gebruikt worden. Om nu gaan te zeggen dat dit systeem achterhaald is, is kort door de bocht. Ik heb verschillende klanten met een jet stream die vroeger nog competitie gezwommen hebben, en nu al jaren fit blijven voor het klassieke systeem. Met een goed geplaatst systeem, kun je op 230 Volt tot 70 m³ water per uur op je neus geduwd krijgen, daar moet je al heel wat spek voor gegeten hebben om daar door te zwemmen hoor.
  Alleen vragen zo’n jet pompen nogal wat stroom, vooral bij de opstart (pieken tot meer dan 25 Amp). En daar komen vaak problemen in de zin van een niet-voldoende stroomvoorziening.
  Daarom zie ik zeker toekomst in de alternatieven, en dan voornamelijk de turbinesystemen.
  Ons eerste systeem zal waarschijnlijk dit voorjaar geplaatst worden, in een nieuwe monobloc van Riviera Pool. Dit omwille van de geringe stroomhoeveelheid, amper 40 Ampère, dat mijn sportieve klant binnenkrijgt.
  Maar om zeker te zijn ga ik volgende week eerst zelf in Duitsland bij Binder/MecaTec testzwemmen, om het gevoel te ervaren en nog wat technische details te overlopen.
  De Swimstream is al jaren op de markt, en ik verbaas mij er van dat deze nog niet meer is doorgebroken. Was de uitvinding te vroeg, of zijn er te veel nadelen aan, daar mag ik mij niet over uitspreken. Het testen daar staat zeker nog op mijn to do lijst, daar de vraag naar turbinesystemen stijgt.
  Ik laat zeker nog weten hoe de Binder aanvoelde.

  Kris – Water Technics

  Een goed zwembad begint bij helder en gezond water. Een goed zwembad heeft dus een goede filtratie. Hierdoor bespaar je op producten, dus zwem je in minder chemie en is het beter voor het milieu. Chloorvrij is onze visie, onze passie, onze missie.

  #309430

  Water Technics
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 0
  Beantwoord : 13

  Aspirant lid

  Hierbij mijn ervaring met de Binder Hydrostar van Mecatec.

  De bedoeling was om woensdag bij Mecatec langs te rijden om de Binder uit te testen, daar ik toch in Duitsland moest zijn voor de dealermeeting van Riviera Pool op donderdag en vrijdag.
  Daar hun testbad bij een klant in Zwitserland stond, zijn zij speciaal een toestel bij Riviera Pool gaan installeren in een binnenbad van hun prachtige showroom.
  Dus heb ik vrijdag, op het einde van onze tweedaagse meeting, mijn zwembroek aangetrokken en ben ik vol goede moed in het bad gesprongen. Nog in mijn zekerheid de tegenstroom te kunnen verslaan.
  Er was een dubbel turbinesysteem geïnstalleerd, hetgeen goed is voor zo’n 320 m³ waterige tegenstand, wanneer je hem helemaal op z’n maximum zet.
  Eerst geprobeerd met één turbine aan; vanaf de tweede snelheid een mooi iets om te trainen in schoolslag, vanaf derde snelheid schoolslag en crawl voor de geoefende zwemmer.
  Daarna de tweede turbine mee ingeschakeld; vanaf de tweede snelheid moest ik verdomd hevige crawl bovenhalen om het twee minuten vol te houden voor de machine, vanaf de derde snelheid werd ik gewoon achteruit geblazen.
  Vooral de stabiele onderstroom en de stille werking zijn een groot pluspunt van deze machine, alsook het lage stroomverbruik.
  Na deze aangename ervaring kan ik dan ook alleen maar stellen dat dit toch wel een revolutionair apparaat is dat ik met de hand op het hart durf voor te stellen aan mijn klanten.

  Een goed zwembad begint bij helder en gezond water. Een goed zwembad heeft dus een goede filtratie. Hierdoor bespaar je op producten, dus zwem je in minder chemie en is het beter voor het milieu. Chloorvrij is onze visie, onze passie, onze missie.

  #312523

  mark
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 0
  Beantwoord : 2

  Aspirant lid

  Het betreft al een wat ouder bericht maar ik wil toch nog een merk zwemmachine toevoegen aan de lijst: namelijk SWIMM

  Ik ben mark Smits een fabrikant van SWIMM, een propeller aangedreven zwemmachine die past in het rijtje van de hierboven omschreven merken en systemen. Voor de mensen die nu nog op zoek zijn is het fijn om te weten dat er nog een merk op de markt is. De SWIMM is anders dan wat er nu al is. Dat is merkbaar aan de gladde waterstroom die uit de grote uitstroomopening van 48 x 48 cm. komt, maar ook zeker aan het computerprogramma waar SWIMM op draait. Er kan worden getraind op topsport niveau maar ook zeker voor de 50+ die gewoon lekker fit wil blijven.

  Het is mogelijk om een eigen account aan te maken op de swimm server en daar zelf training programma’s in te maken. Deze worden ge upload vanuit uw thuisnetwerk naar de SWIMM, zo kunt u altijd op eigen niveau zwemmen en als u progressie maakt kunt u het programma aanpassen. Alle gegevens worden opgeslagen in the cloud, zodat u ook kunt zien of uw conditie is verbeterd. Uiteraard is het ook mogelijk om lekker te spelen met de stroming door het toestel op handbediening te zetten.

  Ik kan in ieder geval iedereen aanraden om eerst bij een leverancier te gaan proefzwemmen. Onderling zitten er kleine verschillen in en zoals in dit forum al eerder is gezegd, zijn de toestellen niet echt goedkoop. Zeker de moeite waard dus om even te testen.

  Ik nodig u in ieder geval graag uit om te komen zwemmen in de SWIMM.

  U kunt voor meer informatie ook terecht op de website van SWIMM: http://www.swimm.nl

  met vriendelijke groet,
  Mark Smits
  Thermostar zwembaden
  Schijndel.

  tel: 073-6893758
  e mail: mark@thermostar.nl

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.