SWT chloorvrije waterbehandeling > enkele vragen

Forums Spa / Bubbelbad SWT chloorvrije waterbehandeling > enkele vragen

Dit onderwerp bevat 1 reactie, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door Profielfoto van ERic ERic 1 week, 3 dagen geleden.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Koop eenvoudig uw zwembad

Zwembad.eu


 • Auteur
  Berichten
 • #309923
  Profielfoto van bassie123456
  bassie123456
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 1
  Beantwoord : 0

  Aspirant lid

  Goedemiddag,

  Wij gebruiken al ruim een jaar lang SWT chloorvrije waterbehandeling voor onze jacuzzi. Om de reden dat het fijner is voor de huid dan chloor, het werkt heel goed (krachtig) en het is makkelijk toe te dienen.

  Echter, nu is onze jacuzzi kort geleden kapot gegaan doordat een membraam kapot was. Volgens de monteur leekt het aangetast te zijn door een bijtend middel. Het kon wellicht ook kalk zijn gaf de monteur aan.

  Mijn vraag is: wie heeft er ervaring met SWT en het effect hiervan op onderdelen van de spa? Het gaat al een jaar goed, maar ik heb dat onderdeel gezien en dat was bruinig en behoorlijk aangevreten. Komt dit door SWT? Ik heb me juist laten vertellen dat SWT minder schadelijk is voor huid en onderdelen dan bijvoorbeeld chloor?

  Bedankt!

  #310633
  Profielfoto van ERic
  ERic
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 0
  Beantwoord : 1

  Aspirant lid

  Hallo Bassie,
  Ik gebruik ook SWT van Guardson. Volgens mijn ervaring is er geen aanvreting te zien, wel heb ik last van een bruine rubberachtige neerslag op de skimmer en het bad ter hoogte van de waterlijn. Deze substantie is bijna niet te verwijderen, het is ook niet oplosbaar met thinner, benzine of iets anders, enkel mechanisch te verwijderen. Bovendien heeft het water een muntachtige geur die op de adem pakt.
  Voordien had ik het oude product van SWT toen heette het science water treatment en er stond zo een doseerdop op, hiermee geen probleem, maar nu zit het in een witte fles en hier heb ik miserie mee. Mogelijk is dat de kleverige aanslag van die rubberachtige substantie je membraan stuk gemaakt heeft.
  Groeten, ERic.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.