Technische ruimte in tuinhuis: isolatie?

Forums Overige Technische ruimte in tuinhuis: isolatie?

Dit onderwerp bevat 5 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door Profielfoto van Sylvester Sylvester 1 jaar, 4 maanden geleden.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
Koop eenvoudig uw zwembad

Zwembad.eu


 • Auteur
  Berichten
 • #262895
  Profielfoto van lapino
  lapino
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 19
  Beantwoord : 43

  Actief lid

  Hallo

  Binnen enkele weken is het zover, ze beginnen eraan. Enige waar we nog niet uit zijn, is de al dan niet noodzaak van ons tuinhuis te vernieuwen of te isoleren. We hebben momenteel een tuinhuis (vrij goedkoop gezet, 10j oud) met plankjes van ongeveer 1cm dikte, met dak met golfplaten dus niet bepaald super kwaliteit. Ik zou dit kunnen isoleren en daar de pompen in plaatsen, maar het blijft een halfbakken oplossing. Wel de goedkoopste.

  Alternatief hebben we ook bekeken, en voor een écht degelijk tuinhuis (iroko) met afmetingen 6m x 3m zitten we al gauw aan 10.000 euro excl.btw. Tel daar nog isolatie bij en wat werk, en je weet meteen weer waarom we werken.

  Nu is mijn vraag: is een zéér goede isolatie van tuinhuis écht noodzakelijk, of valt dat wel mee? Of zijn we toch echt beter om de technieken meteen in een zéér degelijke constructie te plaatsen. Het zal ooit sowieso aan vervanging toe zijn, maar budgettair is het wat lastiger op dit moment (het kan budgettair maar vind het lastig geld)

  #262898
  Profielfoto van Sylvester
  Sylvester
  Moderator
  Vragen gesteld : 30
  Beantwoord : 3278

  Zwembad-orakel

  Als het budget het nu niet toelaat, vrees ik dat je geen keuze hebt.
  Als de technische ruimte niet vorstvrij kan gemaakt worden, is het niet onoverkomelijk.
  Het is wat moeilijker maar het gaat. Je moet dan zorgen dat er niks kan bevriezen.
  Water van de filter aflaten. Buizen laten leeglopen. Pomp laten leeglopen en eventueel in huis zetten.
  Meetprobes van doseersysteem eruit halen, in potje met (bewaar)vloeistof zetten en in huis zetten.
  enz…

  #262901
  Profielfoto van lapino
  lapino
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 19
  Beantwoord : 43

  Actief lid

  Lijkt me heel wat gedoe, denk dat we dan inderdaad misschien meteen budget vrijmaken om het ‘goed’ te doen. Ben er eigenlijk behoorlijk van geschrokken hoe duur die stevige tuinhuizen zijn.

  #262914
  Profielfoto van bmweetje3
  bmweetje3
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 16
  Beantwoord : 307

  Zwembadspecialist

  Dat heel gedoe valt wel mee hoor, heb voor de winter ook alles klaar gemaakt. Filter terug spoelen en daarna leeg laten lopen, pomp los gekoppeld en in de garage gezet en het automatisch doseersysteem los gekoppeld en in de garage aan de muur weer opgehangen. De leidingen zover als kon leeg gemaakt en dat was het. Denk een klein uurtje werk met alles. zijn allemaal koppelingen die je los kunt draaien. Ik heb met het filter plaatsen meteen een kogelkraantje op de aflaat van het filter geplaatst en met dit kraantje kan ik de filter zo leeg laten lopen via de dezelfde leiding als waar ik mee doe terug spoelen.

  #262915
  Profielfoto van lapino
  lapino
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 19
  Beantwoord : 43

  Actief lid

  Dank jullie voor de uitleg. Ondanks dat het wel zal meevallen, zie ik het toch echt niet zitten om altijd heel die boel te demonteren. Als ik zorg dat een (eenvoudig) tuinhuis ietwat geïsoleerd is, en daar desnoods een radiator (olie) hang met thermostaat die bij vorst (in de ruimte) aanschiet, is het dan ook te doen? Of ga ik toch echt voor een grondig geisoleerd gebouw moeten gaan?

  Andere vraag, en dit vind ik nog meest vervelende. We hebben overschot van ruimte in onze garage, maar die ligt qua vloer +- 60cm hoger dan waar waterpeil zal zitten. Blijkbaar is het onmogelijk om de technische installatie daar te plaatsen door hoogteverschil. Vind het dan raar dat die pompen ed wél kunnen in tuinhuis, wat 70cm LAGER ligt dan waterpeil. Kan iemand eens uitleggen waarom dit niet kan?

  #262916
  Profielfoto van Sylvester
  Sylvester
  Moderator
  Vragen gesteld : 30
  Beantwoord : 3278

  Zwembad-orakel

  Ik kan het niet inschatten welke pomp hoe hoog of laag kan staan, maar ik denk dat 60 cm hoger geen probleem mag geven.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.