Vastmaken bubbelzeil aan oproller

Forums Afdekkingen Vastmaken bubbelzeil aan oproller

Dit onderwerp bevat 3 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door Profielfoto van johnspeed johnspeed 12 maanden geleden.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
Koop eenvoudig uw zwembad

Zwembad.eu


 • Auteur
  Berichten
 • #309446
  Profielfoto van jurgen vdb
  jurgen vdb
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 39
  Beantwoord : 83

  Actief lid

  Vandaag mijn oproller ontvangen ….
  Nu , ons zwembad is ovaal , hoe kan ik best het bubbelzeil vastmaken aan de oproller?
  Ik heb al ergens gezien dat dit dan niet op het einde vh zwembad gebeurd maar iets ervoor? ( dus iets boven het zwembad )
  Iemand suggesties/oplossingen/foto’s?

  Mvg

  #309460
  Profielfoto van funny-pool bvba
  funny-pool bvba
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 17
  Beantwoord : 965

  Zwembadautoriteit

  de linten allemaal dezelfde lengte geven op de rol en u rol iets over het bad zetten , tot aan de rechte kant is het het beste maar dan staat hij er ver over , een ovaal bad blijft altijd behelpen , slijtage is ook groter aan het zeil .

  #309461
  Profielfoto van funny-pool bvba
  funny-pool bvba
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 17
  Beantwoord : 965

  Zwembadautoriteit

  welke rol heb je gekocht heb je een foto ?

  #310386
  Profielfoto van johnspeed
  johnspeed
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 5
  Beantwoord : 100

  Actief lid

  hallo, ik heb ook zo’n oproller en dit voor een rond zwembad van 4,5 m, het principe is volgens mij het zelfde, de oproller moet juist in het midden geplaatst (bij een ovaal zwembad betekent dit over de kortste zijde) worden aangezien oproller langs 2 kanten oprolt. De strips moeten lang genoeg zijn zodat het zeil op het water blijft in afgerolde toestand, bij oprollen gaan eerst de strips oprollen en dan beide helften van het noppenzeil. Het eerste jaar heeft dit vrij goed gewerkt als er niet te veel wind is bij het afrollen, het is echter wel een karwei om dit vast te maken en de bijgeleverde strips en klemmen zijn niet veel soeps, ik zoek nu een betere oplossing rekening houdend met volgende problemen die ik proefondervindelijk vastgesteld heb. Om te vermijden dat het winterzeil naar de bodem zinkt heb ik mijn zomernoppenzeil hieronder gelaten, in de winter werkt dit perfect, met de oproller erbij lukt dit uiteraard niet zo makkelijk en heb je kans dat de wind eronder gaat. Na de eerste winter natuurlijk vastgesteld dat een noppenzeil niet tegen vorst kan en alle noppen naar de(k)noppen.
  Idealiter moet men dus een winter(naar de knoppen)noppenzeil hebben en een winterzeil, en daarnaast nog een perfect zomernoppenzeil dat op de oproller blijft, en dus in de winter met oproller en al vorstvrij bewaard moet worden, daarvoor moet je wel een rechte muur in de garage hebben van minstens 5 m en dat is niet zo evident in een overvolle garage.
  Ik heb ook al eens geïnformeerd naar een professioneel dubbelzeil met zwart toplaag maar viel omver van de prijs (meer dan 450 €) en dan heb ik nog geen zekerheid dat dit wel vorstbestendig is. Wie heeft hier ervaring mee ? Elk jaar demonteren is sowieso geen oplossing (scheurt veel te snel)

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.