Wat met de solar lamellen als we op reis gaan tijdens hittegolf?

Forums Verwarming Wat met de solar lamellen als we op reis gaan tijdens hittegolf?

Dit onderwerp bevat 4 reacties, heeft 4 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  gvg 11 maanden geleden.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Koop eenvoudig uw zwembad

Zwembad.eu


 • Auteur
  Berichten
 • #315450

  Bart V
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 4
  Beantwoord : 10

  Aspirant lid

  Hallo,
  We hebben een reis gepland, hier voorspellen ze hittegolf. Wij hebben een polyester zwembad 9x4x1, 5 met solar lamellen, die hun werk meer dan goed doen. Mijn warmtepomp slaat al weken niet meer aan, ingesteld op 26 graden. Op zonnige dagen als het rolluik dichtblijft halen we makkelijk 32 graden, als we dit hebben leggen we het een nachtje open.
  Hoe warm mag een polyester zwembad max hebben?
  Zouden we het rolluik moeten open laten als we een weekje weg gaan?

  #315493

  funny-pool bvba
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 17
  Beantwoord : 1296

  Zwembadexpert

  ik zou u pomp gewoon laten draaien tijdens u afwezigheid , en zeker overdag , als je de pomp uitzet kunnen de lamellen te warm worden en uitzetten , laat je het rolluik open dan wordt u chloor snel afgebroken dat je wanneer je terug komt je bad groen is en je veel werk en producten nodig hebt om het weer in orde te krijgen , dat gaat niet opwegen met dat beetje stroom dat je extra gaat verbruiken , je water blijft goed , en je lamellen bespaart van schade , en je komt thuis aan met een schoon bad ,klaar om er weer in te duiken na je vakantie , wat wil je nog meer .

  http://www.funny-pool.be

  #316158

  paveer
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 0
  Beantwoord : 1

  Aspirant lid

  Hallo, na mijn vakantie een paar weken kwam ik thuis en waren al mijn lamellen doorgebrand omwille van de hitte. Circulatie bij ons is 12u per dag, lamellen zijn 7 jaar oud. heeft iemand anders dat ook meegemaakt? Wat is de normale levensduur van lamellen?

  #316196

  funny-pool bvba
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 17
  Beantwoord : 1296

  Zwembadexpert

  had de pomp laten draaien , dan had dit niet gebeurd geweest , de temperaturen waren inderdaad hoog , en het hangt er vanaf wanneer je pomp stilstaat , als deze overdag stil stond en de pomp enkel de 12 h in de late namiddag en s’nachts draait , dan was het een foute keuze helaas .
  op lamellen staat geen levensduur , de beste opwarming van de lamellen na 7 jaar is er wel een beetje af , maar daarvoor wil het nog niet zeggen dat ze stuk zijn , ik heb al lamellen vervangen die 15 jaar oud waren , ze waren niet echt stuk, maar vielen uit elkaar omdat de scharnierpunten versleten waren . misschien je verzekering eens raadplegen , wie weet ben je er wel voor verzekerd , je weet maar nooit , vragen kost geen geld

  http://www.funny-pool.be

  #316678

  gvg
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 24
  Beantwoord : 129

  Zwembadspecialist

  Tijdens mijn vakantie belde mijn vader dat de temperatuur al was opgelopen tot bijna 36 graden. Ik heb hem dan toch maar gevraagd om snachts ons zwembad open te leggen. Als je niemand hebt om uw zwembad na te kijken zit er niets anders op dan uw warmtepomp te laten koelen…

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.