Wat nu?

Forums Zwembaden Wat nu?

Tags: 

Dit onderwerp bevat 5 reacties, heeft 4 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Liliane Maes 5 jaren, 7 maanden geleden.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
Koop eenvoudig uw zwembad

Zwembad.eu


 • Auteur
  Berichten
 • #258947

  Liliane Maes
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 3
  Beantwoord : 2

  Aspirant lid

  We hebben gedurende 10 jaar een Gré Atlantis 6.10 op 3.75 op 132 ingebouwd. De liner was stuk en we wilden die vervangen. Het bad heeft echter te lang leeg gestaan omdat we op de zon wachtten voor de nieuwe liner. Gevolg….
  Dat werd dus …het hele zwembad vervangen. De Gre was ingebouwd zonder steunmuren, want die had 4 zijsteunen. Ik had nu graag een bad met Hung profiel, want we hebben ook de boorstenen moeten verwijderen. Nu lees ik overal dat bij een metalen inbouwbad er zijmuren moeten gebouwd worden op een betonplaat, maar wij hebben een chape liggen van 15 cm dik.Die eruit halen is geen optie. Kan iemand ons ideeën geven hoe we die zijmuren dan toch kunnen maken. Ik heb ook gelezen dat er isolatie aan de binnenkant moet. Zie je dat dan niet door de liner? Moeten die muren echt in holle blokken of is er een beter materiaal. De meeste metalen zwembaden zijn 150 cm diep, en geen 132, dus het terras zullen we ook helemaal moeten afbreken. Zonde van al het werk. Ik heb al dagen zitten lezen op allerlei sites maar hoop op enkele lumineuze ideeën

  #258958

  Rob4b4
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 5
  Beantwoord : 166

  Zwembadspecialist

  Doe het toch maar even goed. Het gat heb je al. De muurtjes hebben een fundering nodig. Dus ik zou die chape eruit halen. en het terras ook opnieuw leggen. Dit moet toch. De bodemplaat opnieuw in chape leggen gaat goed maar dan wel met de fundering in één keer. De muurtjes kun je met gewone betonblokken (plat) metselen.
  Behalve de maat 1,50m komt 1,20m ook veel voor.
  Enne… De zijwanden ook aanvullen met stabilisatie. dan gebeurt dit niet zo snel.

  De isolatie komt buiten de metalen plaat dus die zie je niet.
  Zie hier een voorbeeld

  #259783

  Liliane Maes
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 3
  Beantwoord : 2

  Aspirant lid

  Ondertussen zijn we klaar om het nieuwe bad te installeren. We hadden de vorige keer eerst isolatieplaten gelegd ( tand en groef ) van 5 cm dik, dan vilt en dan het bad geïnstalleerd ( Gre ovaal 610×375 )
  De stalen wand rustte dus op de isolatie en de vilt. Blijkbaar is dat niet juist. Eerst het bad installeren, dan de isolatie en daarna de vilt ) Klopt dat? Kan het eigenlijk kwaad om dat op de eerste manier te doen? Dat is handiger want dan moet je niets op maat snijden. Welke isolatie is het best? Welke vilt is goed? Mag dat vijvervilt zijn en is er een bepaalde dikte vereist.

  #259785

  Sylvester
  Moderator
  Vragen gesteld : 32
  Beantwoord : 3981

  Zwembad-orakel

  De eerste manier is zeker niet goed. Die isolatieplaten zakken heel waarschijnlijk ongelijkmatig in elkaar.
  Eigenlijk hoef je dat niet te isoleren. Je doet er beter aan om een goede afdekking boven op het water te voorzien, en eventueel een beetje de zijkanten.
  Langs onder gaat er weinig warmte verloren.

  #259814

  funny-pool bvba
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 17
  Beantwoord : 1403

  Zwembadexpert

  oeps , geen stabilisee gebruikt om aan te vullen , tja dan gebeurt zoiets , wel jammer , want het is extra werk en kosten alweer .
  als je isolatie legt op de bodem komt je liner niet meer uit bovenaan , tenzij je hem genoeg over de rand kan trekken en vast maken , als je een inhaliger hebt gaat dat dus niet en kan je enkel vilt gebruiken , gebruik dan ook roterije en schimmelvrije polyestervlies .

  isolatie platen met tand en groef zie afgetekend door de liner komen .

  #259815

  Liliane Maes
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 3
  Beantwoord : 2

  Aspirant lid

  Er lag al 10 jaar isolatie onder ( een gele die enorm drukvast was) Die zag je niet door de folie ( er lag trouwens een vrij dikke laag vilt tussen ). Het probleem is dat ik die isolatieplaten niet meer vind. Ik dacht dat het URSA XPS NWE was maar als je erop drukt, is die niet zo drukvast als wat er lag. Ik zou graag dezelfde hebben, maar vind ze dus niet. We zijn ook gebonden aan de hoogte van het “gat” dus moet de isolatie 3 cm zijn . Ook nog even een vraagje over de vilt. Maakt het eigenlijk uit welke kleur of structuur? Zie je dat door de liner?( ik vind ook niet meer het type dat er lag ). Samengevat: de onderkant van het bad was na 10 jaar totaal niet aangetast. Daarom wou ik graag ongeveer hetzelfde systeem. Weet er dus iemand welke platen ( tand en groef- 3cm – maar met meer druksterkte dan de URSA XPS NWE )en welke vilt (dikte – structuur )

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.