Dit onderwerp bevat 8 reacties, heeft 5 stemmen, en is het laatst gewijzigd door cliff 10 jaren, 7 maanden geleden.
-
AuteurBerichten
-
25 april 2013 om 21:27 #249635
Wij hebben een zwembad in huis gebouwd (9.0m x 4.2m x 1.6m) op onderste verdieping van het huis. Deze verdieping ligt voor een gedeelte onder de grond waardoor er water door de muren heen sijpelt de kruipruimte in en vervolgens door de wanden van het zwembad. De vloer van het zwembad bestaat uit gestort beton (funderingsplaat) welke waterdicht is, echter zijn de wanden opgebouwd uit betonblokken welke niet waterdicht zijn (zie bijgevoegde foto). Op dit moment staat er nog wat water in het zwembad wat nu nog wordt weggepompt (nog 10cm aanwezig, voorheen 80cm), maar de wanden zijn dus altijd nat.
Wij zijn opzoek naar een methode om de zwembadwanden waterdicht te krijgen zodat wij deze kunnen betegelen of met polyurea kunnen behandelen. Of weet iemand nog een andere nette manier om dit zwembad af te werken ondanks de natte wanden?
Wat zeggen jullie van Rubson Natte Keldermuren om het waterdicht te maken?
Bedankt!
Tom
26 april 2013 om 09:04 #249637Dit moet je professioneel laten aanpakken, Rubson is voor doe-het-zelvers.
Ik heb goede ervaringen met deze firma : http://www.aldiva.be/index.php, zowel qua uitvoering als qua service achteraf.
Opgelet : dit is niet goedkoop, maar wel een langdurige duurzame oplossing.
Denk bij inpandige zwembaden ook aan ontvochtiging en ventilatie van de ruimte, eens je zwembad in gebruik is.
28 april 2013 om 11:34 #249660wanden effen schuren en een liner plaatsen
kan natuurlijk enkel als je inbouwstukken voor liner geschikt zijn29 april 2013 om 12:48 #249671Een bakstenen wand "effe schuren en dan een liner plaatsen" ? Je zal die wanden minstens moeten bezetten. En als je weet dat er momenteel waterdruk van buitenaf is, zal dat zwembad moeilijk leeggemaakt kunnen worden, omdat er dan water achter de liner zou kunnen komen, dus miserie.
Ik blijf erbij dat je dit professioneel moet (laten) aanpakken. Vergeet niet dat het om een binnenzwembad gaat, dit vraagt toch wat meer aandacht i.f.v. bouwtechnische aspecten.
1 mei 2013 om 09:51 #249711met de juiste materie achter de liner zijnde isolatie of feuter hoeft de wand niet perfect egaal te zijn.
een wand bezetten waar water door komt lukt toch niet of zeer moeilijk2 mei 2013 om 07:57 #249733Dus jij gaat isolatie of feuter steken tussen een liner en een natte wand ? Natte isolatie isoleert niet, en natte feuter gaat rotten. Bovendien gaat de oneffen muur zich steeds terug aftekenen op de liner, wat op termijn erg lelijk wordt. Ik vind dit dus een absoluut te vermijden werkwijze !
M.i. moet je die muur en bodem eerst (laten) stralen, dan bezetten met een soort kelderdichtingsproduct, dan bezetten om een glad oppervlak te bekomen, dan kan je eventueel isolatie of een feuter plaatsen, en dan je liner of tegeltjes.
Akkoord, dit zal geen goedkope klus zijn. Maar liever van de eerste keer goed, dan blijven aanmodderen. Hangt natuurlijk ook allemaal af van budget of wat je bereid bent te spenderen, en de kwaliteitsnormen die je voor jezelf hanteert, want dat is voor iedereen anders.
2 mei 2013 om 08:29 #249734Als ik dat goed zie, is dat met bakstenen gemetseld ???
Ik vrees zelfs dat je dit nooit helemaal optimaal gaat krijgen.
Dit is een constructiefout die moeilijk recht te zetten is.
Als ik het zou doen : het boeltje helemaal uitbreken, alles eruit, nieuwe polyester kuip erin of waterdicht gegoten beton.Volgens mij is dit zoiets geweest als het programma ‘komen eten’, maar dan in de vorm van ‘komen metselen’.
2 mei 2013 om 10:20 #249741Dat is natuurlijk ook een oplossing, maar ik twijfel eraan of dat goedkoper gaat zijn dan wat ik heb voorgesteld. Kwestie van offertes aanvragen. Bovendien is het natuurlijk op basis van één fotootje moeilijk om te beoordelen hoe het daar ter plaatse gesteld is, en wat de beste oplossing is. Waterdruk van grondwater is iets dat je goed moet aanpakken, anders heb je blijvende miserie. Dit alles met steeds in het achterhoofd dat het om een binnenzwembad gaat.
Wel jammer dat we de topicstarter niet meer horen… (misschien is hij hard aan ‘t werk om het allemaal bekostigd te krijgen, want een lachertje gaat het zeker niet worden, ongeacht welke oplossing hij kiest).
2 mei 2013 om 12:03 #249743Ik zou gewoon het boeltje laten zoals het is, bekistingspanelen plaatsen en gewapende waterdichte beton laten gieten voor zowel muren als vloer in één geheel (zo alles zeer waterdicht), inbouwdelen hoog plaatsen (geen bodemput). Je bad zal wel 30 cm smaller worden langs alles kanten (ook bodem, wel iets minder dik), maar je hebt er plaats genoeg voor.Afwerken met tegel, liner, oa naar keuze. Alles is afhankelijk van het budget.
-
AuteurBerichten
Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.