waterstofperoxide

Forums Onderhoud waterstofperoxide

Dit onderwerp bevat 9 reacties, heeft 10 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  jv 1 jaar, 2 maanden geleden.

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
Koop eenvoudig uw zwembad

Zwembad.eu


 • Auteur
  Berichten
 • #243985

  Lin
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 8
  Beantwoord : 5

  Aspirant lid

  Onze buurman gebruikt waterstofperoxide voor de ontsmetting van zijn zwembadwater. Dus geen chloor en/of UVlamp en ionisator. Kent iemand de voor- en nadelen daarvan ? Het woordt alleen al 🙄

  #243999

  kelder
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 0
  Beantwoord : 2

  Aspirant lid

  dat zal wel werken, ik weet dat ze dat gebruiken voor de zuivering van afvalwater maar ook om uw haar te blonderen. het grootste nadeel is dat uw buurman zich vragen begint te stellen 😉

  #244008

  Bouwzelfjezwembad.nl
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 0
  Beantwoord : 7

  Aspirant lid

  Beide stoffen hebben een oxiderende werking, dus heeft het veel overeenkomsten.

  Nadeel van niet-zwembadchloor is (waarschijnlijk) dat je niet weet hoeveel te doseren en dat er geen stabilisator inzit. Daarmee kan de werkende stof erg snel vervliegen. Ik ben ook benieuwd wat de gewenste PH waarde is bij waterstofperoxide.

  #244355

  gerlossertje
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 0
  Beantwoord : 2

  Aspirant lid

  waterstof peroxide of genoemd oxa werkt zeker wel goed, er zijn ook genoeg meetapp te vinden onm te meten en te doseren bv dinotec. nadeel bij teveel best gevaarlijk ,voordeel geen rode ogen en geen chloorlucht.

  #249053

  jan wouter
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 0
  Beantwoord : 1

  Aspirant lid

  ik heb één keer in een zwembad met waterstofperoxide gezwmmen

  Hééééééé”erlijk

  alsof je in natuur water zwemt !

  welke zwembaden hebben dit nog meer ?

  #249056

  rudypeemans
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 8
  Beantwoord : 85

  Actief lid

  Het gebruik van waterstofperoxide als ontsmettingsmiddel voor het zwembad is in Belgie en Nederland niet toegelaten. Hier kunnen drie redenen voor zijn :
  – geen enkele leverancier wil de kosten maken om het produkt als algicide te registreren
  – waterstofperoxide is niet voldoende actief als ontsmettingsmiddel
  – andere, mij onbekende reden

  In Frankrijk is waterstofperoxide wel op de markt als ontsmettingsmiddel voor zwembaden. Dit wordt steeds in combinatie met een "bijkomend" produkt verkocht. Ik weet niet precies wat er in het bijkomende busje zit, maar ik heb een sterk vermoeden dat dit een combinatie is van een bijkomend ontsmettingsmiddel (wat WEL sterker is dan waterstofperoxide) en / of een middel om metalen (zoals ijser en koper die waterstofperoxide kunnen afbreken) te neutraliseren.

  Zelf gaan experimenteren met waterstofperoxide is niet aan te raden. Je kan een te grote, of een te kleine dosis gebruiken. Zelfs indien het water "niet groen" wordt, wil dat niet zeggen dat het water bacterienvrij is. Zeldf experimenteren is potentieel gevaarlijk en bovendien is het niet toegelaten.

  #249090

  buell
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 1
  Beantwoord : 136

  Zwembadspecialist

  Wel is het oppassen met peroxide daar sommige deksels van pompen en filters er NIET tegen kunnen. Deze beginnen te barsten dan. En vergeet de garantie dan maar.

  #309798

  snakky
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 6
  Beantwoord : 36

  Actief lid

  En , hoe is het nu gesteld met je (lyn) buurman na geruime tijd waterstofperoxide te gebruiken . Er zijn toch al wat producten op de markt die peroxide aanmaken . Alles waar een “te” voor staat is niet goed maar dit goedje vinden we overal terug in de natuur en ja zelfs in ons lichaam . Het word ook gebruikt voor het oxideren van kaliumpermangaat , dit word gebruikt voor het ontsmetten en bestrijden van parasieten .
  mgv snakky

  #309802

  funny-pool bvba
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 17
  Beantwoord : 1123

  Zwembadexpert

  ander voordeel van Waterstofperoxide is , je kan er de buurman ook mee laten verdwijnen . ( lol )

  #312259

  jv
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 0
  Beantwoord : 1

  Aspirant lid

  Het andere product is bij mij PHMB oftewel polyhexamethyleenbiguanide.
  Het is een ontsmettingsproduct. Je doet er elke week 1 zakje van in je zwembad. De grootte van het zakje hangt af van de grootte van je zwembad. Het is een bacterieel ontsmettingsmiddel.

  Het heeft 2 nadelen:
  1. Het doodt geen algen, want dat zijn geen bacteriën. Daarom moet je 1 keer per maand waterstofperoxide in je zwembad doen. Dit is wel niet de waterstofperoxide die je in de doe-het-zelf koopt (3% tot 12%), maar wel straffere: 1 liter met 35% waterstofperoxide voor een zwembad van 10000 liter. Je kan natuurlijk ook 3 flessen van 1 liter met 12% kopen, maar dat wordt dan al gauw een dure zaak. Ik denk wel dat de dosis wat lager kan. Ik heb deze zomer maar 1 liter gebruikt voor zwembad van 10000 liter, maar misschien komt dat omdat het weinig geregend heeft.
  2. Het verstopt je filters. Een klassieke patroonfilter die bij ‘kleine’ zwembaden verkocht wordt, is na 1 week verstopt. Dus niet bruikbaar of je betaalt je blauw aan patronen. Ik heb een goedkope zandfilter gekocht van Bestway. Na 1 tot 2 maanden begint deze ook te verstoppen, maar dat is snel opgelost: even opendoen en dan zie je boven het zand een soort van velletje liggen. Dit er afhalen en het is opgelost.
  Mijn ervaring na 1 seizoen: zalig: geen chloor en heel aangenaam helder water. Kostprijs voor 10000 liter: 50€ per seizoen (12 zakjes PHMB en 2 liter waterstofperoxide inclusief transport) gekocht bij https://www.piscine-clic.com/ + éénmalig aanschaf van zandfilter (+/- 100€)

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.