Welke AED bij het zwembad

Forums Overige Welke AED bij het zwembad

Tags: , ,

Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Kees 2 jaren, 1 maand geleden.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Koop eenvoudig uw zwembad

Zwembad.eu


 • Auteur
  Berichten
 • #320466

  Kees
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 1
  Beantwoord : 1

  Aspirant lid

  Ik ben van plan een AED aan te schaffen die ik in de buurt van een zwembad ga hangen.
  Ik heb een overzicht met zwembad AEDAED gevonden maar welke daarvan is nou echt het meest geschikt? Weet iemand dit misschien?

  #320468

  jev
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 8
  Beantwoord : 65

  Actief lid

  Hangen er geen AED’s ergens in de directe omgeving?

  Hoe wordt er schoongemaakt? Al de genoemde AED’s zijn IP55- of IP56-dicht. Dat wil zeggen dat ze sowieso bestand zijn tegen regen en spatwater. IP55 kan ook tegen afspuiten met een eenvoudige tuinslang. IP56 is ook (beperkt) bestand tegen hogedruk water (de gemiddelde Karger reiniger). Beide methodes natuurlijk met mate; een tuinslang op smalle straal of de lans van de Karger tegen de naden van de behuizing maakt de binnenkant echt wel nat.

  Verder zal de keuze grotendeels afhankelijk zijn van de omstandigheden. Voor wat voor zwembad? Binnen of buiten? Privé of openbaar? Vaak bezocht door kinderen? Waar ga je hem ophangen (binnen, in een tuinhuis, onder een afdak, misschien wel in een speciale kast direct naast het bad)?

  Hier (in NL) zie je bijna overal die groene Zoll liggen. Daar is ook een volautomaat van: https://www.aedwinkel.nl/zoll-aed-plus-volautomaat.html. Doordat het zo’n veelgebruikt model is, is de kans ook groot dat potentiële hulpverleners hem kennen en onderdelen zijn goed verkrijgbaar. Hij is “slechts” IP55 stof- en waterdicht, dus berg hem een beetje beschut op. Heeft een kinderstand. Voor wat het waard is: de handleiding zegt wel: “gebruik hem NIET in of bij water”…

  Ik zou ook die HeartSine samaritan PADSAM 360P overwegen. Tikt de meeste boxjes, maar hoe het zit met de verkrijgbaarheid van reserve- en vervangingsonderdelen in de Benelux vraag ik me af.

  Anyway, wellicht ten overvloede: een AED is geen wondermiddel maar een hulpmiddel voor hulpverleners die er mee opgeleid zijn.

  #320469

  Kees
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 1
  Beantwoord : 1

  Aspirant lid

  Beste Jev bedankt voor je antwoord.
  De Zoll AED is idd een veel voorkomende dat je hem niet in of bij water mag gebruiken dat begrijp ik wel! Maar in de buurt van een zwembad hangen lijkt mij dan toch niet zo’n probleem. In ieder geval bedankt voor je antwoord!

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.