Welke type zwembad is duurzaam?

Forums Zwembaden Welke type zwembad is duurzaam?

Dit onderwerp bevat 15 reacties, heeft 9 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Dinotec Nederland & Belgie BV 5 maanden, 3 weken geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 16)
Koop eenvoudig uw zwembad

Zwembad.eu


 • Auteur
  Berichten
 • #316695

  Davids
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 1
  Beantwoord : 5

  Aspirant lid

  Ik heb al met veel zwembad bouwers gesproken maar geen enkel die mij een overtuigende uitleg geeft. Vooral heel positief over zijn eigen werk en negatief over andere. Wat ik wel begrijp ieder wil zijn eigen product verkopen natuurlijk.

  Ik heb ook diverse prijzen de deur zien passeren van 25 000 euro tot 60 000euro excl. btw en dit voor een bad op 8x4m of 10m op 3,5m.

  Ik zit dus nog met een hoop vragen.

  Je hebt diverse zwembad bouw mogelijkheden:
  – beton blokken/stepoc
  – EPS of styropool bouw blokken
  – In beton gestorte kuip
  – Polyester bad
  – Inox bad

  Veel keuze en veel mogelijkheden maar elke methode heeft zijn voor en nadelen.
  Wat ik mij afvraag welke is de beste keuze op levensduur en isolatie waarden?

  De EPS/Styropool/Piepschuim blokken hebben mijn aandacht wel getrokken maar ben niet overtuigd op gebied van levensduur. Het materiaal in contact met grond water waar ijzer en andere stoffen inzitten heeft volgens mij een impact op dit materiaal en wat betreft ongedierte? Wanneer je gebruik maakt van deze blokken heb je ook een verticaal onderbroken beton structuur dus is niet waterdicht bij hoger waterstand.

  Dus ik ben nog steeds meer overtuigd van eens volledig in beton gegoten zwembad alleen vraag ik mij af of ik hiervoor niet meer moet opwarmen. Als resultaat hogere kost op het jaarlijks factuur? Ik heb wel overcapaciteit op men zonnepanelen. Maar wie weet wat de toekomst gaat brengen?

  Ik weet dat de meeste warmte verloren gaat via het water oppervlakte en dat een rolluik hierbij een belangrijke rol speelt. Maar volgens mij heb je ook warmte verlies langst de wanden en bodem. De vraag is hoeveel en hoe groot is de impact op je rekening? Kan je dit opvangen door je beton kuip langst buitenkant en binnenkant te isoleren?

  Dus veel stof om over te discussiëren. 😉

  #316696

  Ahrand
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 11
  Beantwoord : 271

  Zwembadspecialist

  Warmteverliezen langs wanden en bodem is zo’n 10% van het totale warmteverlies in een typisch buitenzwembad. Ik weet niet of je de extra moeite die je gaat moeten ooit gaat terugverdienen…
  Beter investeren in duurzame verwarming en afdekking denk ik dan.

  #316697

  Davids
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 1
  Beantwoord : 5

  Aspirant lid

  Warmteverliezen langs wanden en bodem is zo’n 10% van het totale warmteverlies in een typisch buitenzwembad. Ik weet niet of je de extra moeite die je gaat moeten ooit gaat terugverdienen…
  Beter investeren in duurzame verwarming en afdekking denk ik dan.

  Bedankt voor je antwoord, maar wat stelt die 10% voor in je budget? Ik heb ook gelezen dat je 10% maar verlies hebt. Maar 10% op een jaarlijkse kost van 1000euro is toch 100euro. Ik heb ook geen enkel van de zwembad bouwers over verbruiks kosten horen praten? Dat is allemaal nuttige info voor een koper lijkt mij. 🙂

  Dus mijn volgende vragen reizen op:
  Wat is het jaarlijks kosten plaatje op het verbruik van energie?
  Hoeveel Kwh verbruik je met je warmtepomp en welke type op jaarbasis?

  #316698

  Sylvester
  Moderator
  Vragen gesteld : 30
  Beantwoord : 3875

  Zwembad-orakel

  je kan natuurlijk nog isolatie plaatsen aan de buitenkant, speciale harde platen die wel tegen een stootje kunnen.

  #316700

  Davids
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 1
  Beantwoord : 5

  Aspirant lid

  je kan natuurlijk nog isolatie plaatsen aan de buitenkant, speciale harde platen die wel tegen een stootje kunnen.

  XPS platen met hogere druk sterkte bedoel je?

  Ideaal zou je onder de beton plaat ook moeten isoleren maar moesten de platen ooit hun sterkte verliezen zakt het zwembad wat dieper misschien 🙂

  Er heeft mij ook iemand iets geks verteld, dat namelijk je zwembad niet waterdicht mag zijn anders heb je geen garantie van de liner fabrikant ofwel heb ik het verkeerd begrepen?

  #316701

  Davids
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 1
  Beantwoord : 5

  Aspirant lid

  Ik heb ook een offerte gekregen van een zwembad in beton gegoten met dikte van 25cm en één met dikte van 30cm. Heeft dit met kwaliteit verschil van beton te maken?

  #317126

  toscane
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 0
  Beantwoord : 8

  Aspirant lid

  Indien je voor kwaliteit wilt gaan en weinig onderhoud wilt voor uw zwembad kies je best voor een inox zwembad met onderaan afgeronde hoeken (robot kan van op de bodem naar de zijkant )
  Wij hebben nu reed een jaar een inox zwembad en we moeten er bijna niet naar kijken geen groen worden van de zijwanden welke bij andere zwembaden wel het geval is ook geen kans op osmose vorming of beschadiging van de liner waardoor de boordsteen er terug af moet .

  En laat je geen verhalen vertellen dat de liner 20jaar meegaat want in de algemene voorwaarden (kleine lettertjes staan dan zoveel uitsluitingen) Wij hebben ook veel navragen gedaan bij mensen met beton zwembaden en meestal na een 10 a 15 jaar heb je prijs en dat is ook een kost van verschillende duizende euro’s .

  #317127

  Davids
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 1
  Beantwoord : 5

  Aspirant lid

  En wat zijn de nadelen van inox zwembad?

  Je gaat mij niet vertellen geen dat is onmogelijk.
  Wat is de slijtage termijn? Want elk materiaal heeft zijn tijd van slijtage.

  Tegenwoordig zie je ook veel beton gegoten zwembad zonder liners.
  Beton is waterdicht vanaf een bepaalde dikte en men voegt hier iets toe aan de beton waardoor het beter tegen chemicaliën kan.

  Je hebt ook diverse beton zwembaden uitvoeringen in diverse beton soorten, de ene betegeld de andere liner. Dus een vergelijking daar maken is zeer moeilijk.

  De Beton kwaliteit van vandaag is stukken beter dan die van 10 jaar geleden.

  Wat waar is dat bij inox het groen aan de wanden niet zo goed kan plakken als bij beton. Maar dat beetje chemicaliën dat je jaarlijks moet toevoegen is nu ook niet de grote meerkost. Een bad zonder chemicaliën zie je mij niet inkomen. Bacteriën heb je altijd.

  En inox bad kostprijs is ook aanzienlijk. Ook gevoelig aan krassen en zijn nog zo nadelen dat ik lees.

  Momenteel ben ik in de richting van beton gepolierd bad aan het gaan met ingegoten rolbak welk nog vrij ok is op gebied van kostprijs.

  #317128

  toscane
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 0
  Beantwoord : 8

  Aspirant lid

  Wat betreft de slijtage van inox dat is uitgesloten voor wat betreft de toepassing als zwembad. Er staan duizende inox tanks waar chloor en andere chemicalen inzitten in de chemische industrie en deze gaan 40 tot 50 jaar mee en zelfs langer.
  Wat betreft krassen heb je een punt maar deze zijn eenvoudig met een heel fijn schuurpapier type 800 of 1000 weg te werken zonder enig gevolg voor het zwembad.
  wij werken wel met chloor om natuurlijk de bacteriën weg te houden.
  Wat beton betreft blijf je na enkele jaren toch het risico lopen dat het door de weersomstandigheden en de chloor inwerking ontstaat dat kan je met de beste betonsoorten die nu op de markt zijn niet tegen gaan .
  Anders zou men in de industrie ook meer met beton werken voor deze toepassingen.
  Wat de prijs betreft zit je aan ongeveer dezelfde als een beton bad of 5 of 10 duizend euro duurder maar dat haal je er uit na 5 a 10 jaar door het mindere onderhoud en herstellingskosten.

  #317129

  Jenne
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 5
  Beantwoord : 104

  Zwembadspecialist

  @davids Enige reden waarom je niet naar een polypropyleen bad kijkt?

  #317130

  Davids
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 1
  Beantwoord : 5

  Aspirant lid

  @Jenne:
  Na delen van Polypropyleen baden:
  – geen flexibiliteit in zelf zaken te doen en/of de vorm van het bad
  – te duur (prijs verschil tegenover beton bad was meer dan 10 000euro)
  – genoeg zwembaden gezien die omhoog geduwd worden door grondwater dat plotseling hoger staat.

  De grootste voordelen is met gieten van Beton zwembad is dat deze relatief goedkoop is en heel sterk. Ik ken mensen met beton baden die al meer dan 10 jaar staan zonder problemen. Maar er zijn er ook waar dit niet perfect verlopen is. Je kan ook verschillende richtingen uit. Liner bad, beton gepolierd, betegelen,…
  Meestal als het foutloopt bij beton baden heeft er iemand een fout gemaakt.

  En als je na x aantal jaren bedenkt kan je er volgens mij ook nog altijd aluminium bad of polypropyleen van maken dan wel iets kleiner in formaat.

  Maar in België vind ik niet de moeite om fortuin aan een bad te geven als je maar beperkt aantal maanden zwemplezier kan hebben. Dan ga ik liever voor kwantiteit/beste prijs kwaliteit dan voor extreem duur/top kwaliteit.

  We zijn er ook nog niet helemaal uit maar momenteel verkies ik meer het in beton te laten gieten. De keuze hangt ook veel af van situatie, ik moet nu keuze maken omdat de tuin nadien nog moeilijk bereikbaar is. Maar een zwembad is nu niet het eerste waar ik dacht in te investeren.

  #317131

  funny-pool bvba
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 17
  Beantwoord : 1296

  Zwembadexpert

  kwaliteit van het bad hangt ook af van welke materialen je gebruikt , die hangen dan weer af van de prijs , wil je een zuinig en goed bad zonder zorgen , dan kost het meer dan een standaard zwembad ,

  Ik gebruik al 10 tal jaren polystyreen blokken , aan de buitenkant stabilisee en binnenkant polyester en vinylester , ik zal niet zeggen dat je na 15 a 20 jaar de polyester of vinylester niet eens moet opfrissen , maar is niet noodzakelijk , wij leggen steeds minder liners, daar die toch wel meer onderhevig zijn aan de producten ,

  de levensduur hangt ook van het gebruik van u producten af , heb je geen automatisatie , gaat de ph heel hard schommelen en ga je met de hand bij doseren , bij de meesten is het van kap maar in we zien morgen wel weer , en dan nog eens een chloorchock erachter aan en we zien wel , daar zit de grootste slijtage , de producten niet in de juiste verhoudingen toevoegen maakt veel kapot of brengt schade toe .
  bij een goede, en ik zeg een goede ,dat betekent dat die duurder is dan de standaard die men verkoopt op het internet of bij de goedkopere winkels , waar men dan 0 ervaring heeft en de klant maar wat laat aanmodderen ,
  dus de betere apparaten doseren op een juiste verhouding druppel gewijs ,
  als je goed investeert is de kostprijs per jaar ook een stuk minder ,

  Ik laat mijn pomp bvb 24 op 24 draaien zolang het zwemseizoen er is , alles wordt via de computer geregeld ,en mijn verbruik op jaarbasis is niet iets waar ik mij druk in maak , ik wil tenslotte een zwembad , dat wil niet zeggen dat ik mijn zwembad opwarm met het rolluik open , dat is hetzelfde al je huis verwarmen met de ramen open , ik moet ook op mijn centen letten ,nu kan je alles gaan over isoleren , en doseren met apparatuur dat is dan ook weer niet nodig , want die extra kost haal je er dan misschien ook weer niet uit .

  je zegt: Maar in België vind ik niet de moeite om fortuin aan een bad te geven als je maar beperkt aantal maanden zwemplezier kan hebben. Dan ga ik liever voor kwantiteit/beste prijs kwaliteit dan voor extreem duur/top kwaliteit.

  dat lees ik dan als , ik geef liever niet te veel geld uit om dat je maar een paar maanden kan gebruik maken van een zwembad , vind ik persoonlijk een verkeerde instelling voor een uitgave dat je gaat doen , je legt dan graag een zwembad in je tuin wetend dat je het misschien niet veel ga gebruiken , en waarom ga je het niet veel gebruiken omdat het eigenlijk niet voldoend aan je wensen , je wil wel alles er op en eraan , maar wil het niet uitgeven ,
  draai het eens om , je wil graag een zwembad naar je wensen laten bouwen , met alles erop en eraan , gemakkelijk en zuinig in onderhoud , het was wel niet goedkoop , maar je gaat meer genieten dan dat je iets in je tuin gaat leggen van een goedkopere prijs dat je niet of nauwelijks gaat gebruiken , ( en dan heb je een dure investering in je tuin liggen )

  Ik heb zo al veel klanten over de schreef gehaald om toch op de juiste manier te investeren , en zijn nu blij dat ze toch voor de hogere klasse zijn gegaan , en weet je wat daar nog van is , ze zwemmen langer en meer dan een doorsnee klanten die een relatief goedkoop zwembad hebben , waarom ?omdat men geen zorgen heeft , het heeft geld gekost , maar het was het waard en men gaat het meer gebruiken .

  het is maar wat je wil .

  de herinnering van een slechte goedkope aankoop , blijft langer hangen dan het plezier van een goede duurzame investering zonder zorgen .

  http://www.funny-pool.be

  #317158

  Ldx pools
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 1
  Beantwoord : 4

  Aspirant lid

  Als u een duurzaam zwembad wil , dan kiest u best voor een PP of HDPE zwembad .

  www.ldxpools.be
  info@ldxpools.be

  #317163

  funny-pool bvba
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 17
  Beantwoord : 1296

  Zwembadexpert

  Ruben daar ben ik het helemaal mee eens , de kwaliteit van HDPE baden zijn heel goed , hangt er ook alleen af wie ze maakt , want ook daar zit verschil in en niet alleen in de prijs .
  ik verdeel ze tegenwoordig ook .

  http://www.funny-pool.be

  #317283

  JD3511
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 3
  Beantwoord : 12

  Aspirant lid

  Iemand ervaring met een Expoy zwembad?

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 16)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.