winterzeil nodig?

Forums Onderhoud winterzeil nodig?

Dit onderwerp bevat 1 reactie, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door Profielfoto van bmweetje3 bmweetje3 10 maanden, 2 weken geleden.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Koop eenvoudig uw zwembad

Zwembad.eu


 • Auteur
  Berichten
 • #311998
  Profielfoto van Griet
  Griet
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 3
  Beantwoord : 55

  Actief lid

  Hoi,
  Ik heb een zwembad met automatisch rolluik van aquadeck. Is het nodig om nog een winterzeil te kopen? Welk zeil heeft dan de voorkeur? Een “net” of zo’n zeil dat geen licht doorlaat? Er zijn geen bomen in de buurt, dus voor bladeren is het eigenlijk niet nodig.
  Mvg
  Griet

  #312095
  Profielfoto van bmweetje3
  bmweetje3
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 19
  Beantwoord : 414

  Zwembadspecialist

  Normaal gesproken gebruik je het rolluik niet in de winter. Ook ligt het eraan hoe ga je gaat overwinteren, maak je het zwembad gedeeltelijk leeg dan is het rolluik zowieso niet bruikbaar. Wil je in het voorjaar weinig werk dan gebruik je een winterzeil wat geen licht door laat. Ik zelf laat het water zakken tot een stuk onder de inspuiters, span een winterzeil met geperforeerde gaten zodat er geen water op het zeil blijft staan. Het niveau stijgt dan wel weer langzaam dus geregeld kijken of ik even de dompelpomp moet aanzetten. Na de winter het zeil weghalen en het zwembad is schoon en zonder algen.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.