Zou je het opnieuw doen? (aanleg zwembad)

Forums Overige Zou je het opnieuw doen? (aanleg zwembad)

Dit onderwerp bevat 16 reacties, heeft 8 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  funny-pool bvba 2 jaren, 3 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 17)
Koop eenvoudig uw zwembad

Zwembad.eu


 • Auteur
  Berichten
 • #259925

  lapino
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 22
  Beantwoord : 54

  Actief lid

  Al sinds een jaar of drie twijfelen we enorm voor aanleg zwembad, en laatste jaar al heel wat offertes gevraagd. Op dit moment zijn we 90% zeker van plaatser en type zwembad, maar we blijven met een stuk twijfel zitten of het zoveel geld ‘waard’ is. Uiteraard beseffen we wel dat een zwembad een kostprijs met zich meebrengt en we wonen nu eenmaal niet in een middellands zeeklimaat, dus niet al te veel superzon dagen. Maar ook de andere aspecten spreken aan. Gezelligheid, vakantiegevoel enz. Onze dochters (6j en 11j) zien het natuurlijk volledig zitten.

  Anderzijds is een zwembad ook een investering die vrij definitief is, als je pakweg na 10j merkt dat je het zelden gebruikt, kan je daar niet zomaar vanaf én kost het nog eens extra om het weg te halen. Men zegt weleens dat de waarde van je huis stijgt, maar dat is ook enkel maar relevant als je wil verkopen natuurlijk.

  We hebben al bij veel mensen geluisterd en zitten letterlijk quasi op 50/50… De ene kant zegt ‘nooit meer’, ‘slechtste investering ooit’, ‘gebruiken dat veel te weinig’ en andere zeggen dan weer ‘onmisbaar’, ‘zalig’, ‘als ik nog eens bouw is het zeker mét zwembad’. En dan begint een mens opnieuw te wijfelen 🙂

  Wat zijn jullie ervaringen? Ben dus op zoek naar mensen die met kinderen qua leeftijd zoals de onze zwembad hebben aangelegd, recent of tijd geleden, en zou eens willen horen wat jullie eerlijke mening hierover is. Blij dat je het deed? Spijt van? Enz. Alvast bedankt. Ben benieuwd…

  #259934

  Ahrand
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 11
  Beantwoord : 256

  Zwembadspecialist

  Het beste bewijs dat ik het opnieuw zou doen is het feit dat … ik het opnieuw heb gedaan.
  In ons vorige huis ben ik begonnen met een Intex bad (jongste was er nog niet, de oudste 9), dan overgegaan naar een metalen zwembad, volledig zelf uitgegraven en ingebouwd.
  Toen hebben we ons huis verkocht en nieuwe verbouwing gedaan (meer hof/ruimte) inclusief zwembad gezet. Dit keer een gegoten betonnen zwembad (jongste is nu 9, oudste is al 18).

  De oudste komt er enkel nog maar in als aan de volgende voorwaarden is voldaan :
  * ouders zijn niet thuis
  * vriendinnen zijn er en vragen om te zwemmen
  * het is heel warm
  * het water is warm genoeg
  De jongste zit er zo goed als elke dag in :
  * buurmeisjes komen en gaan
  De middelste (jongen, 16j) :
  * doet er wat sport in (baantjes trekken, zo lang mogelijk onder water zwemmen, …)
  * als hij een feestje organiseerd met vrienden

  Wijzelf vinden het alvast een goede en blijvende investering:
  * het zit in de menselijke aard om zich ‘goed’ te voelen vlakbij een groot volume water
  * er ‘onstaan’ hier meer feestjes dan ergens anders (heb ook een buitenkeuken met BBQ)
  * absoluut een vakantiegevoel
  * er is werkelijk niets zo heerlijk als terugkomen van het joggen en onmiddellijk er in duiken 🙂

  Langs de andere kant moet ik zeggen dat ik het altijd zo goedkoop mogelijk heb willen doen anders voel ik me er misschien niet zo goed bij (ook veel zelf gedaan). Typisch voorbeeldje : ik heb een betonnen zwembad gezet zonder enige wand of bodemafwerking, ik zwem in de beton. Binnen 10j, als er weer terug geld is, laat ik het misschien afwerken met mozaik of keramieken tegels, we zullen tegen dan wel zien.

  Het bewijs dat het ook anders kan zijn de kopers van ons vorige huis : het metalen zwembad is nu afgebroken, uit de grond gehaald en terug opgevuld met zand, nu staat er een goal op (hun kinderen zijn nog kleiner en voetballen (momenteel ?) liever.

  Het is voor iedereen anders : de rest van mijnen hof is (letterlijk) een puinhoop en ik heb voorlopig geen geld om die aan te leggen want dat geld steekt (al) in mijn zwembad. Er zijn anderen die veel meer deugd zouden hebben van een aangelegde tuin…

  #259938

  Sylvester
  Moderator
  Vragen gesteld : 30
  Beantwoord : 3618

  Zwembad-orakel

  Een zwembad zetten rendeert nooit, zeker niet in België.
  Je moet het louter op basis van gevoel doen. Zwem je graag? Heb je het er voor over? Kinderen enz…
  Uw huis heeft nagenoeg geen meerwaarde. Enkel als je in combinatie met een luxe villa en prachtige tuin ook nog een luxe zwembad aanlegt, kan je het zien als een meerwaarde.
  Een doorsnee huis met doorsnee zwembad is geen meerwaarde.
  Waarom? Omdat je het minder snel verkocht krijgt. Sommigen die op zoek zijn naar een huis, willen helemaal geen zwembad.

  #259962

  koffie
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 42
  Beantwoord : 519

  Zwembadautoriteit

  Ik denk dat het echt ontzettend afhangt van wat je verwacht van een zwembad en wat je zelf wil (en mogelijkerwijs : in welke levensfase je zit).
  Mijn ouders hebben toen ik een jaar of 15 was een bad laten bouwen. Heel eerlijk gezegd keek ik er destijds niet echt naar om. Niet naar het zwemmen, en niet naar de techniek en ouderhoud. Natuurlijk zwom ik wel eens en heb ik wel eens een kleine poolparty gegeven, maar niet meer dan dat. Wat ik me ook goed herinner is dat ik het een beschamend gevoel vond om te vermelden dat we een zwembad in de tuin hadden.

  Nu, vele jaren later heb ik zelf ook een zwembad. Wat voor onze keus zeker meehielp is hoeveel wij (en de kinderen) genoten van een heerlijke dag zwemmen in de zon bij opa en oma. Ook wist ik ondertussen wel wat er zo allemaal bij kwam kijken. Ik was dus niet helemaal groen als ‘ohjee, een zwembad .. wat nu?’.
  Zou ik het weer doen? JAZEKER! Uiteraard met de toevoeging dat je beginnersfouten in 1 keer goed kan maken als je het nog eens kan overdoen.

  Bij de beslissing voor een zwembad heb ik nooit enigzins rekening gehouden of het een meerwaarde voor mijn huis zou zijn. Je hoort vaak wel dat het een meerwaarde is, maar in de praktijk zou dat best wel eens tegen kunnen vallen.

  #259965

  lapino
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 22
  Beantwoord : 54

  Actief lid

  Meerwaarde zoek ik niet, en de offertes die we op dit moment overwegen zijn echt wel behoorlijk uitgebreid qua techniek. Hebben bewust gekozen om budget ruim genoeg te nemen zodat we echt goede filterinstallatie hebben die maximaal automatisch werkt, met een goede warmtepomp en een bad van goede kwaliteit. Dan komt budget uiteraard pak hoger uit dan de goedkopere opties maar doe het liever meteen goed. Kinderen zijn 6j en 11j oud, dus op dat vlak denk ik wel dat we voldoende interesse hebben. We zijn echt tuinmensen, zitten continu in de tuin en hebben nu ook al jacuzzi staan die we vaak gebruiken. In de zomer zetten we die op 28°C omdat de kinderen die als ‘zwembad’ gebruiken wat natuurlijk niet ideaal is. Vandaar ook dat we begonnen denken aan een zwembad. Het is vooral een stukje terughoudendheid voor aantal keer dat je het kan gebruiken en (nog meer) ‘wat als’ als je het na pakweg 15j niet meer of minder gebruikt.

  Tof voor de reacties tot nu toe, leuk om te lezen.

  #260005

  Geert
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 24
  Beantwoord : 158

  Zwembadspecialist

  Wij hebben jaar getwijfeld.dan beslist om het te doen.tussen bestelling en plaatsing zat half jaar tussen .Ik begon heel hard te twijfelen of dat het geen foute beslissing was.
  Na plaatsing nu 1 jaar geleden absoluut geen spijt meer.maar volgens mij moet je het voor he zelf plaatsen niet/ voor kinderen.als je zelf niet wil zwemmen bij iets minder weer word het wel heel duur.mijn zoon is 13 en ik merk dat hij niet snel iemand uit nodigt om te komen zwemmen.hij verteld niet graag dat we een zwembad hebben.Dus het is en beslissing die je zelf moet nemen en niet laten leiden door kinderen volgens mij.

  #260158

  funny-pool bvba
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 17
  Beantwoord : 1140

  Zwembadexpert

  ben als kind groot gebracht met een rond zwembad van 4 m in de tuin , tweedehands , want de eigenaar wilde het niet meer , er was er maar 1 van de drie die er altijd in zwom ( altijd onder water ) , later toen ik groot werd , eigen huisje , tuintje ben ik mijn eigen bad gaan bouwen zonder ervaring of vragen te stellen , foute boel , maar toch veel geleerd en veel gedaan , altijd opgelost , het was een simpel bad , gat graven , beton voor de muren op te zetten maar voor de vloer had ik geen geld , ( net getrouwd en gekocht ) de kinderen waren er nog niet , toen een heeeeeeel groot zeil gekocht van dun plastiek en dat er 5 jaar in gelegd , ging prima , filtertje pompje , klaar , later op maat op afstand zeil laten maken , want nu gingen we het beter doen , weer foute boel want die cowboys , hadden het zeil verkeerd opgemeten , toch erin gekregen en weer een paar jaar verder, toen begon ik wat meer boven water te zwemmen ( was van korte duur want zweem nog steeds veel onder water ) ben toen een beetje voor mezelf begonnen en andere mensen gaan helpen ( ook zwembadbouwers ) zo heb ik geleerd hoe het wel en niet moest doen ( meer niet moest doen ) , en heb toen gezworen , dat ik mijn klanten als ik later misschien een eigen bedrijf heb zo mijn klanten niet zou behandelen .na 4 keer het zwembad verbouwd te hebben , en eigenlijk heel mooi was geworden , met alles erop en eraan , hebben we het huis verkocht , en zijn we opnieuw begonnen , nu is het een full automatisch zwembad van 10 x 5 . huis staat nu weer te koop en ik zou er weer een zwembad in zetten , we hebben een buitenverblijf ( in de zon ) ook met een zwembad , tja voor iedereen is het verschillend , de ene zegt nooit meer , ik heb er mijn vak van gemaakt( bijna 20 jaar ) en doe het nog steeds met liefde en passie . ik zwem nu nog iets dieper onder water , want ben ondertussen ook al jaren een duiker geworden , water blijft voor mij iets heel fijn en zou dus niet meer zonder kunnen .
  zo zie je maar dat het voor iedereen een apart gevoel en verlangen heeft .
  leuk onderwerp trouwens .

  #260160

  Sylvester
  Moderator
  Vragen gesteld : 30
  Beantwoord : 3618

  Zwembad-orakel

  Leuk verhaal

  #260273

  funny-pool bvba
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 17
  Beantwoord : 1140

  Zwembadexpert

  ja Sylvester , zo zie je maar dat wij alles zelf uit de grond gestampt hebben met niets , beetje spaarcenten dat was alles , nu zijn we wat groter , maar staan nog steeds met beide voeten op de grond en lopen niet naast onze schoenen , wat we van sommige niet kunnen zeggen .

  #260274

  Sylvester
  Moderator
  Vragen gesteld : 30
  Beantwoord : 3618

  Zwembad-orakel

  Wie bedoel je met ‘sommige’ ?

  #260279

  funny-pool bvba
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 17
  Beantwoord : 1140

  Zwembadexpert

  dat mag je zelf invullen haha

  #260280

  Sylvester
  Moderator
  Vragen gesteld : 30
  Beantwoord : 3618

  Zwembad-orakel

  Ik heb nooit iets specifiek verteld over de bouw van mijn zwembad, of het moet een kleinigheid geweest zijn. Dus ik zal het wel niet zijn…
  Weet niet of ik nu opgelucht moet zijn, of niet….

  #260529

  Roekoe
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 1
  Beantwoord : 9

  Aspirant lid

  Lapino, niet twijfelen, zeker met kinderen van die leeftijd, gewoon doen. Onze kinderen van 8 en 5 zwemmen als ze kunnen elke dag. Samen met de kinderen de buren en de buren van de buren :o) Het bad staat er nu 2 jaar en wordt goed gebruikt. De verwarming gebeurt met een apart circuit en +- 1000m darm op onze garage, niet al te kostelijk en dat zorgt ervoor dat er elke dag met ‘zwemweer’ gezwommen wordt. Momenteel zitten we aan 30°C, mij te warm maar jongere kids blijven er dan uren in.

  #260532

  lapino
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 22
  Beantwoord : 54

  Actief lid

  Leuk om te lezen? Welk type zwembad (monoblock of beton?) en welke plaatser? Is 8m x 4m groot genoeg, of zou je toch 10m aanraden? Hebben plaats voor 10m maar is ook duurder qua aankoop en verwarming.

  #260533

  Roekoe
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 1
  Beantwoord : 9

  Aspirant lid

  Zelf gemetst en met tems zwembaden uit gierle gewerkt voor advies en materialen. Zeer goed bevallen. Alles zelf gedaan op bezetten en plaatsen van de liner na. ’t is 8 op 4.Voldoende groot behalve als er 10 kids uit de buurt in zitten. Al valt t dan nog wel mee. Voor de verwarming kan je dan alle kanten op, warmtepomp of leidingen in de zon zoals hier. We hadden er de ruimte voor dus daar maar voor gegaan.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 17)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.