zwembad aanleggen zonder vergunning

Forums Bouwvergunning zwembad aanleg zwembad aanleggen zonder vergunning

Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Somiador 4 jaren, 3 maanden geleden.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Koop eenvoudig uw zwembad

Zwembad.eu


 • Auteur
  Berichten
 • #254447

  lm05
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 3
  Beantwoord : 0

  Aspirant lid

  Wij hebben plannen om een bouwkundig zwembad te plaatsen van 3x10m. Bij het stad gaan informeren over de bouwvergunning. Alle verharde oppervlakte zoals terras, zij-oprit, tuinhuis etc…mag niet meer dan 80m ² bedragen om zonder een vergunning te kunnen starten.Echter onze zij-oprit in blokjes ( waar ook de cartport is ) bedraagt 45m ²en ons terras is 37m ², maakt samen 82m ². Nu blijkt dat wij deze zij-oprit en carport nooit zonder vergunning hadden mogen bouwen, dus we zijn eigenlijk nu al in overtreding. Dus een zwembad met bouwvergunning is niet aan de orde, aangezien de kans erin zit dat we oprit en carport moeten afbreken. Heeft er iemand ervaring met het bouwen zonder vergunning ? Wordt er effectief gecontroleerd ? Wat als bv de buren dit gaan aangeven ?

  #255689

  opv
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 0
  Beantwoord : 1

  Aspirant lid

  weet je ondertussen iets meer, wie doet er contole?

  #310842

  Somiador
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 13
  Beantwoord : 128

  Zwembadspecialist

  Dat is als door het rood licht rijden. Als je geluk hebt, ben je sneller thuis. Heb je pech, dan valt er een ster of knal je tegen iemand die groen heeft.

  Eén burenruzie en je hangt. Eén gordijnenkijker van het BIN en de politie komt een kijkje nemen. Zijn er problemen zoals de grond die verzakt met veel schade tot gevolg, pech gehad, de verzekering zal wel zich eruit lullen.

  Doe het niet. De aversie van de Vlaming voor de overheid is groot, maar het is maar een papiertje. Dat doet geen zeer.

  Iets anders, toch on topic.

  Wat ik mij afvraag… Welke verhardingen tellen mee? De niet-essentiële, dus terras, carport,… Je oprit telt bv niet mee. Tellen de tuinpaden mee rond ons huis? En ik neem aan dat voor een zwembad de grootte van de infiltratiezone van belang is, dus inclusief boordstenen en eventueel terras er rond, of de grootte van de vloerplaat als dit nogal ruim gegoten is?

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.