Zwembad op huis-warmtepomp en zonneboiller aansluiten mogelijk?

Forums Verwarming Zwembad op huis-warmtepomp en zonneboiller aansluiten mogelijk?

Dit onderwerp bevat 1 reactie, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Zodiac 4 maanden, 4 weken geleden.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Koop eenvoudig uw zwembad

Zwembad.eu


 • Auteur
  Berichten
 • #318513

  _miRez_
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 1
  Beantwoord : 1

  Aspirant lid

  Hey zwembad-people!

  Een vraagje voor jullie, maar ik zal eerst de situatie even schetsen.

  Wij hebben in ons huis zowel een warmtepomp(met grondboring)als 5 zonnecollectoren op het dak met een buffervat in de technische ruimte/kelder. (voor de mensen die er meer van kennen als ik: Vaillant warmtepomp GEOTHERM VWS 61/2 – 5.9 kw COP 4,3 + Vaillant stroombegrenzer VWZ 30/2 SV + Vaillant buffervat allSTOR VPS800/2 + Vaillant drinkwaterstation VPM 30/35 W + Vaillant zonne energie : VFK 145 V + dakinbouwmodule + Vaillant afstandsbediening VR 90 geotherm + Vaillant mengmodule VR 60) om onze woning en water te verwarmen, wat een stevige investering was.

  In de zomer produceren te panelen eigenlijk té veel warmte, waardoor de leidingen bij extreem warm weer/zonnige dagen durven ‘kloppen’. Dus we kunnen hier zeker warmte van missen!

  Nu hebben we ook een opbouwzwembad (+/- 17000liter,met intex zandfilterpomp 4.500l/u en zoutelectrolyse) in de tuin (+/-15m van ons huis) dat we, vooral ik 🙂 , graag verwarmd zouden hebben.

  Aangezien we al een hele installatie hebben staan, zou ik het zonde vinden als we nu ook nog een warmtepomp(je) moeten bijkopen terwijl we toch eigenlijk al een teveel aan warmte hebben. dus ik hoop hier op een win-win. minder warmte in de buizen, meer warmte in het zwembad! 😉

  Iemand hier ervaring mee of zoiets te koppelen valt?
  Wat we daarvoor nodig zullen hebben?
  En vooral, of dit kan op een budgetvriendelijk manier? Grote werken (graven, leidingen leggen, eenvoudige zaken aansluiten, …) kan ik gerust zelf, maar het is vooral de technische kant waar ik heel voorzichtig in ben en natuurlijk niets fout wil doen…

  Als er iemand raad weet/kan helpen met advies, hoor ik het zeer graag! (of is het toch slimmer/goedkoper om een lucht-water warmtepomp bij te kopen voor een €1000?)

  alvast bedankt en dobberen maar!

  Grt!

  #318529

  Zodiac
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 19
  Beantwoord : 242

  Zwembadspecialist

  Warmtewisselaar op zetten zou ik op het eerste zicht denken, maar ben absoluut geen expert hierin!

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.