zwembad verven

Forums Overige zwembad verven

Dit onderwerp bevat 5 reacties, heeft 5 stemmen, en is het laatst gewijzigd door Profielfoto van majorieke majorieke 1 jaar, 2 maanden geleden.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
Koop eenvoudig uw zwembad

Zwembad.eu


 • Auteur
  Berichten
 • #243957
  Profielfoto van roosenr
  roosenr
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 19
  Beantwoord : 33

  Actief lid

  ik heb vorig jaar een betonnen zwembad gemetst. Vanbinnen en vanbuiten waterdichte cementering voorzien alsook meerdere lagen zwarte rubber keldercoating. Heb de onafgewerkte kuip nu vol water staan, en het waterpeil is stabiel…dus kuip zal wel waterdicht zijn.

  de bedoeling was ofwel mozaiek afwerking of gewoon verven (vind een witte verfcoating wel mooi en het water krijgt een mooie turquoise kleur).

  nu welke zwembadverf is aangewezen?

  Ik vind op het net de volgende verven:

  1) 2 componenten Polyurethaanverf: http://www.vistapaint.net/ProductPage.asp?id=91
  2) chloorruberverf: http://www.vistapaint.net/ProductPage.asp?id=49
  3) epoxyverf eventueel met glasvezel aan te brengen: http://www.dhzsupermarkt.nl/webshop2008 … p-387.html

  iemand ervaring?

  #243966
  Profielfoto van Jos de Groot
  Jos de Groot
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 1
  Beantwoord : 55

  Actief lid

  Hoi, chloorruuber zou ik absoluut niet nemen, stinkt als de ziekte en is zonder masker niet op brengen en de dekking is ook niet je van het ( heb ik mij laten vertellen ) Ikzelf heb de wanden 4 jaar geleden
  van mijn zwembad in hongarije geverfd met acryl zwembadverf op waterbasis van Izofix aqua. Deze is echter jammer genoeg niet in nederland of belgie niet te krijgen want dan was je voor amper 200 euro klaar geweest. 😛 Ik ben absoluut tevreden en een opfrislaagje is in een middagje gedaan en het verbruik is minimaal.

  Ik weet dat Phoenix in nederland ook zwembadverven verkoopt in nagenoeg elke kleur en het merk Sudwest ook. Wanneer je googelt kom je meteen op hun sites. Wit lijkt mij inderdaad ook heel mooi. Heb zelf getwijfeld tussen grijs en blauw maar toch uiteindelijk toch voor blauw gekozen.

  Om een indruk te geven van de acryl zwembadverf verwijst de onderstaande link naar foto’s van mijn zwembad
  die ik 4 jaar geleden gemaakt heb.

  http://www.pooldoktor.net/forum/album_p … SC&start=0

  groeten en succes

  Jos de Groot

  gr.

  #244152
  Profielfoto van Sander Beers
  Sander Beers
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 0
  Beantwoord : 2

  Aspirant lid

  Hallo,

  Ik heb juist wel heel goede ervaringen met chloorrubber zwembadverf. Ok, het stinkt behoorlijk en je moet zeker een dampmasker dragen, maar het hecht goed op een betonnen bad en 2 lagen is voldoende. Bovendien verpoedert het niet als reactie met het chloorsysteem. Een epoxyverf zal wel altijd verpoederen, dus daar zou ik in geen geval voor kiezen!

  Een 2 componenten Polyurethaanverf is een stuk duurder dan de chloorrubber, en is voor een betonnen bassin niet echt nodig, omdat een goede chloorrubber ook een paar jaar meegaat.

  Ik laat de verf voor mijn zwembad opsturen vanuit Nederland door De Vestingh in Bussum: http://www.devestingh.nl/index2.php?nav=Zwembadverf&klant=particulieren, zij hebben zowel chloorrubberverf als 2 componenten Polyurethaanverf. Zij weten er veel van en hebben mij heel goed uitgelegd wat wel mogelijk is en wat niet, want er schijnt nogal veel bij te komen kijken. Zomaar iets online bestellen zou ik dan ook nooit doen, laat u liever goed voorlichten door een specialist!

  @jos de Groot: Ik vind uw zwembad er ook zeer net uitzien, maar ik kies zelf liever voor een iets zachter blauwe (bijna turqoise) tint, of komt het door de foto’s dat het zo felblauw schijnt?

  #244171
  Profielfoto van Jos de Groot
  Jos de Groot
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 1
  Beantwoord : 55

  Actief lid

  Hoi Sander, wat betreft de chloorrubber zal je best gelijk hebben, ik heb er zelf geen ervaring mee maar had wat mindere reacties gelezen op een ander prikbord. Ik had eerst zelf hier in Hongarije chloorrubber besteld maar de leverancier stapte over op waterbasisverf waar ik zeer tevreden over ben. De foto is inderdaad wat fel zal wel liggen aan de kwaliteit van mijn digi en minder aan de kwaliteit van de verf 🙂

  groeten

  Jos de Groot

  #245766
  Profielfoto van matglans
  matglans
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 0
  Beantwoord : 4

  Aspirant lid

  Ik heb er ook geen problemen mee gehad, raadt alleen wel iedereen aan een dampmasker te gebruiken het stinkt echt onwijs vind ik, maar ben toch wel tevreden over het resultaat

  ik heb het gewoon in nederland gekocht en naar frankrijk laten verzenden
  http://www.goedhuysverf.nl/616-zwembadverf-chloorrubberverf-online-bestellen.html

  waterbasis klinkt wel beter maar heb daar niet zoveel ervaring mee

  enfin we kennen weer zwummuh ,:

  Gr
  Jan vna Sparen
  Ardegés

  #309926
  Profielfoto van majorieke
  majorieke
  Bijdrager
  Vragen gesteld : 0
  Beantwoord : 1

  Aspirant lid

  Ik zie dat deze post al wat ouder is dus misschien is er al een nieuwe hierover maar met de zomer voor de deur zoek ik ene coating voor mijn polyester bad die lekt http://coating.nl geeft alleen algemeene info maar ik zoek juist product denk dat ik het hele bad opnieuw ga coaten geen idee wat er nu op zit want heb het huis gekocht en toen zat het zwembad er bij. Is die van Vestingh geschikt of vistapiant beter?

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.